Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Ништо , сеуште сум во иста ситуација.
    Немав храброст да направам тест.
    Веднаш штом решим да го направам почнува стомакот да ме боли исто како да сум на првиот ден со менструација, и викам ај за џабе да не се залажувам но ете и од менструацијата ништо сеуште.
    Решив ќе почекам до понеделник ако Дај Боже не добијам ќе направам тест порано не сакам.

Поздрав ;)

2. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    mene 12 dena mi kasni prvpat a nemam nikakvi simtomi

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Ми касни,правев тест сабајлево,ама негативен,не верувам бас во тоа,сакам да ве прасам за рано доцнење на менстуација значи неколку дена се во прасање да одам да проверам преку крв или пак на ехо?

4. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    dali ima sanci da sum bremena

5. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    има,најдобро е да провериш,мможе и да е некојА бактерија па затоа ти доцни

6. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    здраво...и јас ете по 10 дена каснење на менструацијата што никогаш не ми се имаше случено и ете без никакви симптоми сега пред 30 мин. ме стегна стомак и сеусте ме боли истеце кафеаво и тантара добив дојде неканетата на гости...не ми е сеедно ми се кине срцево но тоа е поцнувам пофторно со борбата со кломифенот од трети ден и на крај прегнил и тоа не мозам ни јас ни никој друг против тоа ама што е од Господ прифаќам се,пробувам да сум смирена да не паднам во депресија иако базалната испод 37 не се спустила мада и не верувам во базална,и така тераме даље многу ми се плаче ама пробувам смирена да останам ;( да соберам сили за уште една војна :sweat:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Најдобро напрај си тест,и ке знаес на сто си :)

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

9. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

не се разочарувај мила...се ќе си дојде во свое време ... бебчето ќе пристигне кога најмалце очекуваш ... колку повеќе мислиме на тоа и се оптеретуваме толку повеќе се разочаруваме кога ни дојде гостинката ... без мислење и се ќе биде во ред идниот месец ќе видиш дека ќе има 2цртки :inlove:

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво феминки,

Како сте ми како го поминувате викендот?Јас исто сеуште сум во исчекување, ме уби веќе неизвесноста.Ми касни 5 дена,но сеуште немам храброст за тест.
    Многу се плашам од уште едно разочарување се плашам веќе и да се надевам.
    Секој ден откако ми касни ме боли стомакот како да сум со менструација понекогаш посилни болки имам во долниот дел на стомакот.Исто така да прашам некој со искуство градите ми се тврди и ме чешат многу како да ми печи нешто појма немам никогаш не сум имал вакво нешто ;)
    Се надевам дека е некој убав знак.И изгубив апетит ништо не јадам све што ќе појадам после ми доаѓа да повраќам не знам веќе дали од пмс или нешто друго.

Поздрав :*

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Слими драга, не чекај туку прави тест! зосто само да се измачувас со мисли и неизвесност! ајде израдувај не :inlove:

12. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    така е во право си но тоа е штое ништо против не можеме :) ќе се бориме до крај верувам дека и јас и сите вие ќе се усреќиме кога најмалку очекуваме :* поздравче до сите вас !

13. lida27

lida27 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    imav menstruacija na 12-ti fevruari,poslednive 10 dena mnogu cesto imam zoltenikav ligav iscedok,i vo stomakot neprijatno cuvstvo,kako tapa bolka,i ponekogas gadenje...a isto taka pijam i apcinja za tiroidna zlezda,sekoj den...napraviv test i mi izleze edna crvena linija i edna mnogu bleda...dali e mozno da sum bremena ? pozdrav

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Лида,честитки 100посто си бремена,втора линија си е втора ^_^

15. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Небитно дали е светла или темна втората цртка,важно ја има и тоа е знак дека си бременааа
    Честитки :*

16. femina13

femina13 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo feminki.Mi treba golema pomos.Mi docni veke 7-8 dena. Prethodniot mesec mi dojde 27 januari. So decko mi imavme nezastiten odnos.Napraviv 3 testa,dvata mi izlegoa so po 1 crta,na drugiot 2 mnogu mnogu bledi crti. Mnogu sum isplasena.Do pred nekoj den nemav nikakvi simptomi za menstruacija ni za bremenost.A sega imam pocesti glavobolki,nemam apetit,i mnogu zolt iscedok.Dali toa znaci deka sum bremena??Ve molam mnogu za pomos...

17. femina13

femina13 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    I uste nesto vazno sto zaboraviv da vi kazam.Prethodniot mesec imav nekoja si bakterija,se miev so kamilica,premnogu me pecese koga mocev.A potoa pred da mi dojdi menst,mi se pojavi ogromna bubulica,no ja skapav i mi pomina. Dali poradi ovie bakterii,mozno e da mi kasni???

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    остави што си бремена туку имаш и инфекција која треба што поскоро да се санира за да не го оштети плодот ама прво утре земи си еден тест и направи го а потоа закажи си на гинеколог да ти направи испитувања па да видиш што понатаму

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    да тука постои бременост ајде на гинеколог да ти потвди и на ендокринолог да ти ја даде тоцната доза од таблетките за тироидна оти во бременост знам дека ја менуваат

20. femina13

femina13 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    A dali ima moznost so ovie simptomi da ne sum bremena??? ne sakam :( :( :(