Не е толку до симптомите, колку што е до бледата втора црта на тестот за бременост. Симптомите кај сите се различни, но она што укажува на бременост кај тебе е позитивниот тест. Без разлика што втората црта е бледа, истата не може да се појави ако нема бременост. Повтори го за некој ден, или во лабораторија провери преку крв за присуство на hcg. Закажи и на гинеколог за скоро време, истото би требало да го потврди. Така ќе бидеш сигурна на што си, и ќе одлучиш што ќе правиш понатаму.
Zdravo Feminki, Eve zavrsi vekje i mojata neisvesnost dobiv vcera Taka da zavrsi i ova izmacuvanje so denovi i site moi nadezi za ovoj mesec. Mnogu me boli stomakot silni bolki imam za razlika od drugite meseci koga dobivam. Ne znam vekje sto da pravam resiv nema da odam kaj gienkolog nema uste ovoj mesec ne sakam da prodolzam so terapija so klomifen kje pocekam uste eden mesec bez terapija a z sto ponatamu Gospod znae Mnogu vi blagodaram za podrskata devojki i za site ubavi zborovi Pozdrav
Слими драга бас ми е зал, ја некако бев сигурна дека си успеала, овој месец, но не гризи се, исплачи се засто знам дека ти е претеско, и од утре нов ден нова надез, ке бидес посилна, и не се предавај мила, сите имаме борби и не си сама, исто ни е на сите, но веруваме дека еден ден ќе се случи чудото сто долго го чекаме, впрочем затоа и се бориме! мозеби двете цртки се блиску до тебе, мозеби те чекаат веќе наредниот месец, не се отказувај,ќе успееме сите еден ден, и јас се борам веќе долго, но не смееме да се отказуваме од она сто го сакаме! те гускам и издрзи
здраво, знам дека можеби непотребно се напнувам ама веже почнав да паничам. Менструацијата обично ми доаѓа на 32-33 дена денес ми е 37 ден јас уште не сум добила. Направив еден тест self clear ми беше негативен тоа го направив пред некој ден ама еве сеште не сум добила градите секогаш ме болеа пред да добијам а сега почнаа да ме болат дури пред пред 2 дена незнам и имам слаби болки во јајниците како пред добивање, без веза ми е да се напнувам за бременост пошто секогаш имаме заштитени односи па и дечко ми не свршува во мене ама ете касни и почнав свашта да мислам. Имала некој ваков случај?
Слими знам како се чувствуваш,но немој да ми бидеш разочарана,ќе ни се исполни и нам желбата еден ден,сите ќе бидеме мајки,дедо Боже ке ни помогне да го почувствуваме чудото и на своја кожа,секако Тој ќе одлучи кога сме спремни за тоа,Лори истото и за тебе и за Елена и за сите други кои чекаме и се поддржуваме тука,бидете силни и позитивни,без разочарувања и нервози и ќе се случи.Поздрав.Ве сакам
Абре деца,барем користете заштита кога го правите тоа,знаете дека секогаш постои некоја шанса па макар и најмала да е,кога веќе не сте спремни да гледате деца...провери си преку крв за да си дознаеш дали си останала,а потоа тоа е ваша работа...вие одлучувате што понатаму
добровецер феминки мои,,ако ве нема вас и овој форум не би знаела кај да се обратам навистина едно прасанје до поискусните ама и до сите кои знааат после колку време од зацнуванјето запоцнуваат првите срцеви биенја на бебето и дали мајката мозе да ги поцуствува ,,и ако мозе да ги поцуствува после колку време од зацнуванјето мозе да ги поцуствува писетеми ве молам поздравце до сиите вас ,,,
Аиии, јас пак имав на 11-ти февруари, имав и жолтеникав исцедок, исто непријатна тапа болка доле во стомакот како пред добивање, не сум направила сеуште тест, сакав да почекам да видам дали ќе ми касни прво, ама после ова што го прочитав уште утре здравје ќе направам тест, а сега на спиење а тебе Лида честито две цртки
доктор ги слуша(гледа на ехо) срцева акција негде 7-8 недела колку што ми текнува, меѓутоа мајката неможе ништо да осети. Мајката го чуствува движењето на плодот од 19 недела натака, ете јас негде мислам 20-21 го осетив. Така да ќе си уживаш до тогаш знаејќи дека во тебе расте живот и без нервози и стресови.
da da taka si e neznam so mi se slucuva ni samata eve edna nedela kako mi se tuzi mi se gadi nikako da povratam glavobolki imam cesti i kako zeludnikot da me boli a jadena sum i i nekako sum umorna i steganjeto vo stomak se zacesti eve i malku koga ke se pipnam so raka nisko kako muskulot da mi se stvrdnal ,ojacal so znam i koga ke stanam nasabajle osikam pritiskanje na i odma trcam vo toalet m se cini ke se izmocam hahah a eve utre ja cekam menstruacijata nemam nikakvi bolki za pred dobivanje a vo tekotr na denot imam kratki vrtoglavici koga si rabotam po doma odednas ke mi se pricini cela soba mi se kreva vo vo vozdux ama se stabiliziram ama macninite se javuvaat vo tekot na denot se se si vikam ako sakam da sum bremena cekam veke 5 godini iseminacijata vo januari bese uspesna ama sos pontan na 21 den ,,samo si vikam da ne mi e do zeludnikot daj boze zas kiselina imam nasabajle mi gorci vo usta i odma zeludnikot me stega vcera taka sedejki na stolica kaj zolvami koga mi se napna stomakot pa i vrtoglavica me fati mi se cinese od stolica nesvesno ke padnev ama za dve minutki ja snema i mi se gadese posle celo vreme ,ke od utre so ke bide pozdrav
Ајде, што е Господ никој не е! Ќе биде! Биди си ти позитивна, надевај си се нормално! Се ќе ти се каже утре, почекај и ќе си видиш. Само немој да се нервираш!
Gjul, јас бев прв пат на 5та недела на преглед и ме врати докторката да дојдам после една недела. Значи 6та недела кај мене се покажа срцебиењето. За мрдање не сум осетила бидејќи е рано, ама еве пишаа други поискусни феминки Направи тест и пиши!
Здраво феминки... Јас се вратив на оваа тема, зошто синоќа имав спонтан Многу ми е тешко! Веќе бев влезена во седма недела и синоќа наеднаш прокрварев и оп бебето го снема! Се пореметив скрос значи Докторот ми рече да си паузираме малку со мм, па здравје летово рече ќе си појдете на одмор, опуштено и ќе си биде! Ме тешеше др дека сигурно плодот не бил како што треба, и организмот не го прифатил... подобро рече во 7 недела него понатака! Ама јас се убив од плачење значи, тешко ми е! Извинете од сабајле со вакви вести, ама морав со вас да споделам, можеби ќе ми олесни
ајде смири се сега не се секирај ке биде кога најмалку очекуваш... јасно е дека ти е тешко но тоа е што е неможеш да смениш нешто ти си направила се што си можела, убаво ти рекол докторот подобро било сега отколку понатака кај тебе ќе ти било потешко плус може и да имало последици за тебе. Смири се и не се секирај ке дојде и твоето бебенце
Леле Лаура, ептен ми е жал... Знам колку е тешко, знам колку е страшно, само верувај, ќе помине. Убаво ти рекол докторот, ќе си одите на одмор, ќе си уживате, и се ќе си биде во ред. Биди среќна што организмот ти препознал дефектен плод! И јас истото несакав да си го признаам, ама ете, требало. Сега што и да ти кажеме тука ќе биде џабе, тебе ќе те боли и ќе се трескаш од земја, ама пробај барем малку да бидеш позитивна и да размислуваш на иднината со бебче. Еднаш остана бремена, без проблем ќе останеш пак. Само нека ти се смири организмот и се ќе биде во ред! Ти испраќам еден куп гушки и бацки за да ти биде подобро!
Што и да ти кажам знам дека нема да можам дате утешам ке речеш што знаат овие ,ама да знам како е да се изгуби бебе и ке речам подобро вака сега отколку после поголеми месеци како мене во 17 недела одморете синекој месец стабилизирај си се психички и бебето ке си дојде и ке ве израдува пак само биди позитивнаи не се затварај разговарај со некој кој го поминал ова оти другите нема да можат да те сватат верувај
Лаурче, и мене ми е многу жал за ситуацијата во која се наогаш сега, ама ќе помине... Практикувај почесто да излегуваш од дома, никако немој да се затвараш, шетај се низ град со маж ти, на кафе со другарките, разговарај за ова, исплачи се колку и да ти се плаче, најважно само немој да собираш во себе. Знам како е кога ќе ја доживееш најголемата радост, а таа ќе потрае кратко. Сепак и секое лошо е за некое добро, си го земал Господ кај него да му биде ангелче, исто како моето и како многу други... така сакал Господ, таму е среќно. А тебе ќе ти испрати пак бебенце, ќе си родиш живо и здраво момченце или девојченце, а ова брзо ќе помине.
Ви благодарам феминки мои што ме поддржувате! Здравје сега ќе уживаме во пролетта, па летово пак ќе си забременам Ве сакам и гушкам сите до една!
Лаура многу многу многу ми е жал....немој да се секираш и нервираш,дедо Боже пак ке ти подари бебче...знам дека ти е многу тешко сепак се одкинува дел од тебе,но мораш да бидеш јака и да си даваш волја за понатаму...биди позитивна,среќна и насмеана,ке имаш бебче повторно.Поздавче