не ти касни премногу но ако си имала ризичен однос направи тест утре повторно ако повторно ти е негативен тогаш не си бремена дефинитно.
verena sum veke 4 meseci i imame nezastiteni odnosi.....me zagrizuva toa so na vaginalnoto ne se vide nisto a me gledase 4 mart ...prv pat mi zakasnuva //mi ide sekogas na 28 dena...
Може не се гледа бидејки е многу рано,ако не ти се чека до следниот преглед направи си овие денови пак тест,може ке ти покаже позитивен.Ти посакувам да се израдуваш
бременост едно прашање.. Имав заштитен однос, на последниот ден од менструацијата.. Меѓутоа кога требаше да добијам, не добив, после 10-12 дена каснење направив тест, излезе негативен. Се уште немам добиено, а ми касни месец дена. Периодот кога требаше да добијам на неколку пати секретот ми беше црвенкаст, само на бришење. Порано имав проблеми со циста, и задоцнета менструација, но во последно време ми се стабилизира.. Можно ли е да сум трудна ?
девојкида прашам ме интересира некоја поискусна ...кога се гледа бебето на ехо??јас синока имав големи болки во јајниците и отидов на лекар на дежурен и докторката никаква како со мрза ме гледаше на ехо па јајнициве ти се зголемени ми вели јас и кажувам дека ми доцни имам нередовен циклус ама имам сипмтоми на добивање и болки проследени со исцедок некогас прозирен некогас бел...и испитав крб вели леукоцитиве ти се покацени НАЈВЕРОЈАТНО имаш воспанеие на бешиката јас и велам но немам болки при мокренје ниту зачестено мокрење и вели нема врска пи цефалексин па ако не ти поминува дојди на контрола пак вели еве бебе не се гледа маткава само ни покажува дека ти доцни?????што да правам уф???????
купи си тест што покажува 99% точност и ќе дознаеш! или си бремена или имаш некое пореметување ... поздрав
Бебето може да се види и во 5-та недела, а има срцева акција уште во 6-та. Инаку, мене ми дојде, и овој месец, не една неканета гостинка, туку 3, прва беше настинката, па мала кандида, и на крај оваа месечнава... Едно време ќе се повлечам од тука, и онака последно време сама со себе си пишувам... На сите што чекаат бременост им посакувам што поскоро Господ да ги израдува Поздрав и се најубаво на сите
ne se razocaruvaj mila, ja te citam i pratam sto se slucuva, i te mislam i tebe i site sto imame ista maka, denovive sum mn bolna i ne pisuvam mnogu, inaku i jas imam imam ist vpecatok za sebe ko i ti... ti si sekogas tuka za sekoja feminka imas sovet, ti posakuvam da uspees pobrgu i da ne izraduvas! ako nemas napraveno ispituvanja togas ne cekaj, napravi gi! sega sfativ deka so sila ubavina ne biva! sama sum si primer, prvo so maz mi vo brak se pazevme za bebe da ne zatrudnam, posle odkoga posakavme ne idese, pa se najde problem, pa eve sega so vestacki oploduvanja se doteravme na svoe mesto, i mesecov konecno super embrion i samo lezev i rabota ostaviv se za da uspeeme i eve sega me napadnaa bolesti i moraa da mi dadt lekovi, i sega i da uspee ke ziveam vo strav dali ke bide se vo red! nokeska lezam na krevet vo brza pomos, se gledame so maz mi i si velime, zosto? zosto ova ni se slucuva ko da ne ni se dava! boli mnogu, no ete, svakam deka covek sto saka neka napravi, ako ne mu se dava, i nema da bide! ne vredi so glava da se turka vo zid! koga ke bide vreme bebeto i samo ke si dojde bez bilo kakov napor! pozdrav mila zal mi e sto ti doslo, no eden den morame da uspeeme !
Лори мора да признаам дека цела ме наежи,навистина многу си претрпела и сега веќе редно е да се израдуваш,да им дојде крај на сите разочарувања...Инаку и ние многу се пазевме со вереникот,па сега си помислувам некогаш да не е од премногу пазење па не сака,свашта ми се врти низ глава...значи не се пазиме веќе како порано еве 7-миот месец го тераме како се обидуваме,но ептен сме си опуштени сега откако се веривме,оставаме да видиме уште овој месец ако нема ништо,здравје боже правец гинеколог и детални анализи во врска со оваа работа.Уште еднаш ти посакувам мноооогу среќа да успееш овојпат...истото им го посакувам и на другиве феминки што чекаат како нас.Поздравче и се извинувам за долгиот пост
Лори, Есапереца,, не се разочарувајте, и мене ми дојде ама главата горе, одиме натаму, мора да се види до што е проблемот, мене последните 3 месеца ми иде на 26 ден, така што не ми ни остава простор да се надевам... а кога ги гледам сите околу мене со деца... па ме прашуваат „ајде, што чекате...кога планирате бебе...“ тоа најмногу боли.. незнам што да кажам, а еве ја раситнав 4 декада, пред 1 месец наполнив 31... тоа е, да се надеваме дека господ нема да не заборави и нас
Јас си добив едно фино воспаление на бешиката, кога ќе ми се приоди во ВЦ ми се плаче од што знам колку ќе ме пече... Си пијам увин чај, нели не смеам ништо друго, и аман веќе. Лори мила, ќе биде. Мајка ми пиеше лоратадин 5 месеци додека беше бремена со брат ми заради интензивна алергија, па се роди жив и здрав со 4 700, цело бебе за думкање! Ецапереца, немој никако да очајуваш, се бориме тука сите заедно. Ова ни е издувниот вентил, ќе добиеме сите бебенца, само кога ќе се поклопат работите! Така ни било пишано, ништо не можеме да промениме! Ве гушкам сите по еднаш силно!
елена и јас некаде накај 22 недела си имав такво воспаление на бешиката и си прележав една вечер на гинекологија оти ми даваше симптоми со прекрварување и болки во стомак па така ми рече гинекологот да пијам во едно денонокие најмалку 2 литра увин чај и цефалексин капсули на 8 часа по една прашај си на гинеколог отиди мислам дека ке треба и антибиотик да не ти се комплицира па да неможеш капка да пуштиш од болка
бебето се гледа некаде 4-5 недела и тоа со вагинално ехо или пак ако сте на 4д апаарат нема потреба од вагинално ако веке сакате информација за бременост најдобро и најсигурно е да си направите испитување преку крвта
devojhki so da praime zivotot e takov morame da ziveeme ponatamu eve i mene mi docnesde pa koga jurnaaa abe kako voda edvaj se oporauvam i si vikam zar na moi 23 godini daka mi presudil bog da neam dete lele so ke praam ama koga ke pomislam deka ne sum sama deka ima mnoguu kako mene i sekogas ve citam i velam site sme zaedno vo ovaa i zdravje site ke uspeeme pozdrav ve bacuvamm
девојки ми касни денес 4ти ден,на 2риот ден правев тест и беше негативен,денес ми потече несто како золтникаво густо беше ,ваше мисленје??
јас направив уште еден тест и тој беше позитивен... МНОГУ СУМ СРЕЌНА најубавиот осмомартовски подарок... сега сакам да закажам кај докторката преглед ама неможам да ја добијам. Инаку ние се обидувавме скоро 2 години и предходноит месец ми кажаа дека немам јајцеклетка и требасе да одам на следење на јајцеклетката да видат како се развива и дали се создава, ама и тогаш не успеав да ја добијам башка се паѓаше сабота тој 10-ти ден и нисто си мислев дека пак немам јајцеклетка... ама сум имала. И мислам дека најмногу влијаела психата секој месец дали ке добијам нема да добијам, и ми стана многу ненавремена ми каснеше по недела дена многу се нервирав... Е СЕГА ВИ ЈА НПРАЌАМ НАЈГОЛЕМАТА ГУШКА И СРЕКА ШТО ПОСКОРО ДА СИ ЈА ВИДИТЕ ВТОРАТА ЛИНИЈА...
denes trebase mens da mi dojde no ne mi dojde i jas napraviv test za bremenost i testot pokaza dve crti mo vtorata crta bese mn tenka i taka rozevo oboena !! dali testot moze da bide gresen ili toa e toa ??
Врати се наназад, имало мал милион случаи со бледорозева цртка, кои веќеодамна си ги думкаат бебчињата, или пак ги кај и да е ги очекуваат. Радувај си се, и ти честитам! Имај си најубава бременост!