pa da svrsi vo mene bideki se obiduvame na bremenost no eve nekolku meseci ne ni uspeva ne znam dali da pravam test za bremenost bideki mi e strav pak da ne mi pokazi - ...pozz i fala premnogu
И уште се чудиш???? Тоа се десило на 16 септември, а ти уште се прашуваш?? Леле каква неодговорност спрема себеси и своето здравје. А потоа кога ќе се искомплицира ќе си ја чукакш главата. Аман бре не сте деца и гинекологот не е џелат
Ни бремена си ни спонатан си имала ни ништо...... Мн сакав медицина цела фамилија ми е ама ете....... и затоа што иам гинеколог во фамилија ке ти кажам ова... Во овулација си а се случува во овулација да има крварење и многу силни болки дури посилни и од менструацијата а да течноста е кафеава..... Овулацијата е 2 недели по циклусот значи 2 недели пред наредниот.... немаш гајле изброи си сама ке видиш дека на 14 ден или 15 ти се случило ова. Избегавај секс овие денови оти си лодна тоа само ке ти кажам а за друго немаш ништо..... Сестра ми е гинеколог...
^^^ ... Аполон таа сака трудна да остане ... се обидувале тоа да го постигнат ... и ств не чекај повеќе девојко оди на гинеколог не е ништо страшно .... и нема страв ако сакаш дете мораш да превземеш нешто и да се чуваш . убаво ти кажа и лолипоп не си дете ... а чим сакате бебе сиг сте веќе доволно созреани и не правете грешки ради кои ке се каете .
Сега гледам дека сакаш да останеш трудна. Подобро почекај, не ми изгледаш спремна. Штом не му придаваш значење на тоа, па уште и го заобиколуваш гинекологот, наместо да отидеш дремиш овде по форуми ко ние да сме одбор гинеколошко друштво и можеме вака онлајн да ти ја предвидиме состојбата... уште ти е рано. Некој ти спомна можност за спонтан, а тебе мува не те лази... немам зборови
znaete sto.....NEMATE PRAVO DA JA NAPAGATE! da se slozuvam,trebalo da ide na gineolog,i toa pod itno,megutoa daj malku smirete ja topkata! ima moznost da e spontan,megutoa ima i moznost da e vekje trudna! najubavo ke bide da si proveri sto e mozno pobrzo,dosta nie od tuka nagagjame,ova e ozbilna rabota,dokolku bilo abortus,a ne si otisla navreme,mozna e SEPSA, a toa devojko moze da te cini zivot! zatoa.......vidi i pisi ni sto se slucuva,mislam deka ne nasekira site!
pa sto da pravam koga nema so kogo da odam ...majka mi ne mi veruva mi vika nemas galje ehe na vremeto nie ni na ginekolog sme odele ni na nisto pa zdravi pravi deca sme rodile i ne me pusta da odam zatoa vi pisav zenski i izvinete sto vi pisav gledam deka i ovde nemam podrska pozz
MiniMo znam deka si vo nezgodna situacija, no poslusaj gi devojkive od forumov i pojdi na ginekolog....ne ti treba nikoj osven tvojot partner zemi go so tebe za podrska. javi se naginekolog ednostavno zakazi si i ke ti se olesni se....a mozebi i ke ni kazes i radosna vest. ne se razocaruvaj, veruvaj vo sebe. majka ti tebe te rodila vo bolnica, amamozebi baba ti majka ti ja rodila doma.....znaci se vo svoe vreme..ako vo vremeto na baba ti se ragalo doma, vo od majka ti vremeto se ragalo vo bolnici..nie ziveeme vo vreme na brz i stresn zivot ivo vreme koga e dobroa da se posetuvat lekari ako nesto ne maci....ne me sfajkaj pogresno...ne sum protiv nikoj samo se obiduvam da ti pomognam pozdrav
Blagodaram Majona se nadevam i jas deka ke se sredi i deka ne e nisto loso ...se nadevam deka ke mi kazat ke bides mamicka ...then my dream will come true pozz do site
Девојко па добро со кого сакаш да одиш на гинеколог на 20 год.? Па не си ни малолетна, а богда чува мислам дека ништо и не ти фали. Па во кој век живееш и каде? Сакаш да се е..... а несакаш да одиш на доктор, е ова го нема никаде. И уште нешто: Мислам дека сеуште не си созреана за да бидеш мајка Тоа е најодговорната работа што може една девојака/жена да ја има во својот живот.
Zdravo devojki...jas sum nov clen i gledam deka ima dosta iskusni na forumov pa bi ve zamolila za vase mislenje.Posledniot ciklus mi bese na 29 avgust i od togas so verenikot se obiduvame da zabremenam.Veke 4-5 dena imam menstrualni bolki ama nikako da dobijam,gradite i kicmata uzasno me bolat,zgolemen mi e apetitot,pogotovo za slatko,cesto mokram i ponekogas imam macnini.Od druga strana izminatiov mesec sum vo druga drzava i piev antibiotici poradi nastinka...dali e mozno da sum bremena i tolku rano da imam simptomi ili sepak toa e samo poradi promena na klima i antibioticite i koga bi mozela da napravam test?Ve molam za sovet,ocajna sum premnogu sakam da zabremenam i se preopteretuvam so toa,a znam deka ne treba...
hi monuschka prvo dobredojde na forumot site simptomi sto gi posoci se simptomi na bremenost. Megutoa najdobro e da napravis test za bremenost, bidejki menstruacijata moze da ti kasni i od promena na klima...toa go znam od iskustvo bidejki i jas ne ziveam MK pa koga odam si odam Mk ili povtorno idam tuka nekogas mi kasni megutoa 1-2 dena. A mozi da e i od lekarstvata...zavisi od sekoj organizam, sekoj covek razlicno reagira na sekoja pojava,no da ne pogoduvame.Najdobro odi do drogerija ili apteka seuste e otvoreno i kupi test i napravi go uste utre sabalje so prvata urina mislam deka ke imas tocni rezultati bidejki velis ti kasni nekolku dena. pa cekame da ni pisis ubavi novosti, pozdrav
иста сум и јас , се ке дадам да забременам , минатиот месец ги имав истите симптоми што ги наброја ти , ама сепак добив , не останав трудна, сега пак се обидувам па ке видиме Ти почекај уште два до три дена или ако си нестрплива направи тест одма , се надевам дека ке бидеш мамичка
ciribilibela site sto sakame da bideme mamicki sugestivno si davame simptomi.....ama se nadevam deka eden den i to sto pobrzo site tie simptomi ke bidat realni, a ne samo zamisleni...pozdrav
Fala ti Beluvce84 da se nadevame deka e bremenost...sepak ke pocekam uste nekoj den za test da ne e rano pa da se razocaram a da ima nesto ama da ne pokaze Samo nekogas se mrzam sebesi sto tolku go posakuvam toa sto duri posnuvam da se opsednuvam so toa,na sekoi 10 minuti trcam vo wc da proveram da ne sum dobila