Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Фала ти на одговорот :).Во меѓувреме во теков на денот ми се случи нешто : имав како розевкаста крв помешана со густеникава течност,и после некој саат се тоа исчезна и сеа си остана само жолта густа течност и тоа е тоа ... Сепак е време за тест или да почекам уште некој ден,3 дена малку да не се ? :)

2. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Nemoj da cekas utre od sabajle pravi odma test jas uste istiot dena koga trebase da mi doide napraviv i vtorata crta izleze bledo rozeva boja i toa tenka ama sepak vidliva, a nikakvi simtomi za bremenost nemam samo pred nekolku dena mala vrtoglavica i tolku,,,jas se cudam so tie sto velit deka gradite me bolit,,,kaj mene nema nisto takvo

3. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Јас минатите месеци сум имала симтоми кога сум требала да добијам,но овој месец ништо ... Ни гради ме болат,ни мозолчиња по лицето само благи болки во долниот дел од стомакот и топлина... Денес после 3 дена како ми доцни ми се појави таа бледо розева течност и толку ... Сабајле ќе одам до аптека ... Стискај палци за среќа :)

4. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Da da i da kazis sto napravi,,,kaj mene isto taka se sluci na prvi ovaj mesec se do desetti sekoj den vo tekot na denot mi se slucuvase da imam kratkotrajni blagi bolki za mens no sega i tie gi nemam toa bese se,,,stiskam palci za tebe so sreka

5. Maleckata5

Maleckata5 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    4
    Девојки сакам да ве прашам можно ли е во не плодни денови ако малку во нас сврши и одма веднаш одиме на мокрење можно ли е да се остане бремена??

6. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Прашањево веќе стана старомодно..... Незнам зошто прашувате вакви прашања,би требало да знаете дека секогаш постои МОЖНОСТ да се затрудни па дури и во НЕПЛОДНИ денови,штом веќе сте се впуштиле во сексот,прочитајте малку за тоа, GOOGLE постои и таму има свашта, а има и на други разноразни интернет сајтови

На butterfly.mk, slimy и blagica1991 им се допаѓа ова.
  7. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

хаххаа малку,многу не е битно... еден сперматозоид е доволен за да се направи бебче :angel: инаку што сте запнале со плодни - неплодни денови ... секоја жена си е различна секој ден може да и биде плоден. инаку другарка ми остана бремена за време на менструален циклус па види си :D поздравче :*

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maleckata5

Maleckata5 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    4
    ми кажаа дека веднаш по сперматозоидот ако би одела на мокрење би немало шанси да се направи бебче па затоа повеке ми беше

9. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мислам дека тоа со мокрењето го имам слушнато но тоа е за мажите инаку да не бидам груба нооооо за секој ризик треба да се информирате ... како што знаете да ризикувате треба да знаете и така со исто задоволство да ги трпите последиците ... ако не сте мали за полови односи ... не сте мали ни да сносите последици ... надевам се дека тестот ќе ти даде резултаи какви што очекуваш и нареден пат внимавај! :)

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ако сперматозоидот влезе внатре ако сакаш утепај се од мочање и туширање печена си секако,за тоа никој неможе да ти гарантира....барем користете си заштита,или пак и за тоа не знаете???? :fubar:

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Малечката, тој што ти го кажал ова или те излажал, или нема поима, сперматозоидите не одат таму од каде што се мокри, па да може мокрачата да измие се. Зошто едноставно кога несакате да останете бремени, морате да одите до крај внатре, за 2-3 секунди што дечкото ќе заврши внатре, после се чудите и мислите до следниот циклуц. Аууу колку проста работа и неодговорна, па ако толку сака нека си стави кондом, иако ни тоа не е 100% сигурно, може да се скине. Стрпете се, ако сте почнале да водите љубов, правете го тоа барем поодговорно, а не на бафтана што би се рекло, или после нема плачки и аман-заман, па и вие самите и вашите родители да ги ставате во лоша ситуација. Ако сте почнале да се однесувате како возрасни, да водите љубов, правете го тоа како цивилизирани и возрасни луѓе кои знаат што сакаат и што очекуваат!!!

На slimy, elena.mak, emi987 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. emi987

emi987 Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Фала девојки, вчера вечер дека правев тест па немав храброст веднаш денес да правам нов, а утре веќе ќе одам преку крв да си проверам и да не мислам веќе...Уфффф колку е неиздржлив овој период во исчекување, психата ме убива :| Ќе ви пишам сигурно, каков и да е резултатот. Поздрав!!!

13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Девојќе, незнам колку си малечка, но и да си 8-мо одделение, доволно сте учеле биологија дека има вагинален односно родилен канал што води до цервикс или грлото на матката, и уште еден канал, кој е завршен дел на мочоводите од бубрезите. Значи, ако сакаш можеш да мочаш до миле воље, цервиксот не се одмива.
    Така да, информирајте се за да не ве боли глава!

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      9,1 KB
      Прегледи:
      229
    На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lida27

lida27 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    zdravo feminki,napraviv i po vtor pat test pre 4 dena i izleze negativen, a posledno dobiv na 12 fevruari i seuste nemam dobieno...a se custvuvam kako pred dobivanje,toa neprijatno cuvstvo vo stomakot...i imam mnogu zoltenikav iscedok,skoro sekoj den...mozno li e da sum bremena...ili pak treba da pocekam uste malku pa da napravam uste eden test ili da odam na ginekolog?? :)pozdrav do site

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.467
    Допаѓања:
    37.701
    Почекај до недела, па направи уште еден тест. Има многу случаи каде што најпрвин тестовите се негативни, па потоа позитивни.

16. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Imam edno prasanje feminki,,,dali vo rana bremenost na nekoja i se slucilo da ima belo zoltenikav iscedok i toa mn onaka dase osekas mokra vo gakite? Dali e toa vo red i kolku e dobro dase ima odnosi vo rana bremenost???

17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас имав исто така како што опишуваш, ама утредента добив, си помислив дека можеби сум бремена, ама ете не сум. Ти штом имаш правено тест и се појавиле две цртички тогаш нема сомнеж дека си бремена. :)
    А за имање односи во тек на рана бременост мислам дека не би било проблем, зашто повеќето и незнаат кога и дали забремениле, а нема само еднаш и да чекаш, нели? А за понатаму после гинеколошкиот преглед консултација со доктор и секако како се чувствувате.

18. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Феминки мои како сте ми вечерва? Јас еве седам сама како будала,пукнав од досада,мм е на работа до 24:00h....инаку сипмтоми некои за трудноча немам,уствари и незнам кои би биле првите доколку има нешто такво...инаку градите ме болат малку и стомакот на моменти и го осеќам подуен како да ќе ми пукне секој момент,треба на 17 да добијам...и некои кризи ме фаќаат за благо,ама таква сум пред да добијам,па немора да значи дека е некој симптом за бременост.Ај ке видиме до 17,па здравје.Љубим вас све :D :*

19. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Jas da ti kazam pravo se uste sum vo somnez posto testot bese pozitiv no na ginekolog se uste ne sum bila cekam uste nekoj den da pomine za da odam na ginekolog pa da mi ja potvrdat bremenosta,,tolku mnogu mislam sto veke ke zbudalam :(

20. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Немој да мислиш,биди позитивна,штом си видела 2 цртки се знае дека си бремена,само смирено и ќе биде добро,оди си на гинеколог за да ти потврдат и да ти го видат бебчето како е...ти посакувам се најдобро ;)

На minne03, butterfly.mk и Lori-30 им се допаѓа ова.