Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Da planiram da odam ama tek od drugata nedela nekoj den,,,za nekoj den ke napravam uste eden test za da se osiguram i posle trk na ginekolog,,im posakuvam na site da si gi vidat svoite crti

2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Пиј си фолна во меѓувреме, нема штета од нејзе :)

На minne03 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Teja11

Teja11 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Decki vcera decko mi svrsi na negoviot stomak so pomos na moite race i potoa se brisese so vlazni maramcinja i nekoj 10 minuti negovite prsti mi gi stavi vo vaginata ali nekolku sekundi bese toa.Mozno li e da ostanam bremena ? Mnogu mi e strav.Pomos!

4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :rofl: :rofl: :rofl: епа плаши се кога си бегала на часови по биологија :D
    ДЕвојче бе...ако така се останувало сега сите ќе беа со стомакот до заби :)
    Ме изнасмеа :lol: Не се плаши не ти е ништо.

На anule88, SimonaTino, macence4 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Taze bremeni dali vi se slucilo vo prviot mesec od bremenosta da imat E blagi bolki za mens???

6. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

јас денес дознав дека сум бремена ... да имам некои благи болки кои се моментални во јајниците ама не се толку силни да не може да се издржат :)

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Ne silni ne se blagi se ama prasuvam dali toa e normalno,,, cestitki na bremenosta so lesno neka e,,,a ti koga planiras na eho da odis za da bides sigurna?

8. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    па тестовите домашни се сигурни позитивен резултат не може да е грешка освен ако недај боже мислам имаш канцер .. инаку на ехо идната недела ... едвај чекам :rofl:

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    blagica1991 ти честитам за бременоста,со лесно нека е....едвај чекам и јас да дознаам таква вест....на 17 треба да добијам малку ме боли стомакот и градите,ама секогаш ми е така,така да немора да значи дека тоа е симптом...поздрав ;)

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Lale24 jas se cudam so tie sto velat deka imaat bolni gradi vo bremenost,,i jas sum bremena izgleda eden mesec no nemam nitu bolni gradi nitu losenje nitu vrtoglavici,,,malku imam grcevi vo stomakot se osekam umalaksana posebno na vecer kako da sum orala i kopala poveke mi se spie i toa e se,,,no kaj sekoja zena e razlicno,,,12 dena pred da dobijam mens sekoj den imav epten blagi i kratkotrajni bolki za dobivanje i denta koga trebase da dobijam nemam bolki,,sega po malku od vreme na vreme imam kratki bolki i toa e se

11. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Да ти кажам кај мене едно е променето додуша и до сега некогаш,не секогаш пред да ми дојде ми се зголемува желбата за јадење,за благо,ама ова сега ептен,значи се гладна сум,почна да ме нервира ова а пред некој ден осеќав и благи болки во желудникот...тоа е промената,нема ми се појавено кафено сеуште,а ми се појавуваше ден два пред да ми дојде официјално...па сега ќе видиме дали период е ова или што е :lol:

12. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Ти посакувам набрзо да си бремена,,,мене се ми се јаде и мн брзо ми се менува располозението,,де плацам де се смеам,,,и јас немав кафеав исцедок имам золтеникав исцедок толку мн сто се осекам како помоцана,,ни секојдневни влоски ни нисто,,незнам,,,

13. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ти благодарам...ќе видиме сега ова на што ќе излезе...немам ни јас никаков исцедок,ни кафеаво,а обавезно ми се појавува 1-2 дена пред да добијам..мислам дека може да користиш секојдневни,но сепак најдобро е тоа лекар да ти каже....кога ке одиш на преглед ќе ти каже се што треба да правиш,што да пиеш итн...ти посакувам се најдобро да биде се бебушката,па се надевам и јас ќе се придружам во скоро време :*

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Честитки за бременоста Благица со среќа ;)

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Jas denes imam bolki vo polovinata,,,neznam kolku e toa normalno :(

16. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Нормално е. Не се секирај до толку. Уживај во бременоста и искористи го максимум секој миг. :*

17. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    A dali posle 3 ili 3 ipol nedeli od bremenosta mozam da odam na ginekolog i dami potvrdat deka sum bremena ili se uste nese gleda pplodot?? Kako jas mozam da doznaam deka sum,,,,testot mi pokaza no ginekolokski.ke moze li,? Preku krv ili eho?

18. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Абе срцка оди си кога сакаш на гинеколог ама немој да одолговлекуваш многу,за сигурност,сигурно ќе се види нешто ќе ти кажат точно колку недели си,јас мислам дека уште кога виде на тестот дека ти се појавија 2 цртки си требала веднаш да закажеш кај гинекологот за да ти препише се што треба и да те види на ехо....закажи си и оди нека те прегледа па ке ни раскажеш како помина...Поздрав :!: :*

19. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    A dali posle 3 ili 3 ipol nedeli od bremenosta mozam da odam na ginekolog i dami potvrdat deka sum bremena ili se uste nese gleda pplodot?? Kako jas mozam da doznaam deka sum,,,,testot mi pokaza no ginekolokski.ke moze li,? Preku krv ili eho?[/quote]
    Абе срцка оди си кога сакаш на гинеколог ама немој да одолговлекуваш многу,за сигурност,сигурно ќе се види нешто ќе ти кажат точно колку недели си,јас мислам дека уште кога виде на тестот дека ти се појавија 2 цртки си требала веднаш да закажеш кај гинекологот за да ти препише се што треба и да те види на ехо....закажи си и оди нека те прегледа па ке ни раскажеш како помина...Поздрав :!: :*[/quote]
    Da da utre ke odam veke zakazav,,,malku odogolvlekuvav posto mislam deka se uste e rano

20. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Абе срцка оди си кога сакаш на гинеколог ама немој да одолговлекуваш многу,за сигурност,сигурно ќе се види нешто ќе ти кажат точно колку недели си,јас мислам дека уште кога виде на тестот дека ти се појавија 2 цртки си требала веднаш да закажеш кај гинекологот за да ти препише се што треба и да те види на ехо....закажи си и оди нека те прегледа па ке ни раскажеш како помина...Поздрав :!: :*[/quote]
    Da da utre ke odam veke zakazav,,,malku odogolvlekuvav posto mislam deka se uste e rano[/quote]
    Не е рано,таман е на време убаво да си поминеш на преглед,па после ке ни раскажеш како е бебчето ;)