Форумџика на годината

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Tinker2434

Tinker2434 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Feminki.. Imam edno prasanje za vas..Imam dolga vrska i nikogas predhodno mi se nemase sluceno ova i sega sum vo panika.. Poslednata mns ja dobiv na 27 fevruari, na 10 mart imav odnosi so decko mi, nikogas prethodno nemase svrsheno vo mene no toj den go napravi toa.. bidejki bev ispanicena naredniot den kupiv apce za da ne ostanam bremena i go ispiv vo rok od 8 casa posle odnosot.. Na 6-ot den(15.03) posle odnosot dobiv i na pocetokot mi beshe mnogu kafeavo i mi traese samo 2dena. Denes imam samo po malku kafeavo ama nemam mns poveke. A imav citano prethodno deka obicno kaj 70% od trudnite zeni prokrvaruvaat okolu 7-ot den.. Moze li da dobijam nekoj sovet sto da pravam i dali ima sansi da sum bremena? :$ Vi blagodaram odnapred! :*

2. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Јас кога останав бремена не добив мнс.но имав крварење од 3 дена за време кога требаше да добијам редовна мнс и бидејќи не користевме никаква заштита знаев дека нешто се случува па си купив тест и беше позитивен,а воедно имав болки во грбот и мн.ми се спиеше.Од како го направив тестот отидов на гинеколог и добив потврден одговор дека сум бремена.Дали имаш некакви симптоми и мој совет одма оди да си купиш тест,не чекај повеќе...Со среќа :)

3. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Направи си тест,треба само да поминат 14 дена од односот,или пак прави преку крв,тој се прави 7-10 дена после односот

4. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Имаш време до следното добивање, сега и да земеш тест ништо нема да ти се покаже. Мислам дека е нормално да имаш исцедок после тоа апчето, а исто така може и добивањето да ти се поремети (да ти задоцни овој месец). Прочитај го упатството и ќе видиш. А ако ти доцни, тогаш земи си за секој случај тест.

5. peperutka21

peperutka21 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Здраво феминки, нова сум на формумов но ве следам долго време.
    Ме интересира дали може да останам бремена без да сврши во мене, имаме незаштитен однос веќе некое време. Последната менструација ми беше 13 Февруари и еве до сега ништо, градите ми се отечени и меки а други симптоми немам. Има ли шанси за бременост и кога би требала да направам тест за да се утвдри тоа? Ви благодарам однапред

6. Tinker2434

Tinker2434 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Znam za upatstvoto go imam citano no se isplasiv zatoa sto ne mi beshe normalna mns (6 dena) tuku samo 2 dena a 3 den nekolku kapki. A neznaev dali da zemam test, poradi toa sto dali ke mi pokaze tocno sega.
    Vo sekoj slucaj vi blagodaram na site! :)

7. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

јас мислам дека доколку не е свршил во тебе мали се шансите за бременост , од лично искуство бидејќи јас и маж ми до дека бевме во врска НИКОГАШ немавме заштитен однос ... инаку направи си тест , па среќно! :)

На peperutka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    мали се шансите но не се исклучени јас така останав бремена затоа да си бидеш сигурна земи си тест :hai:

9. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    И јас така останав бремена :lol: затоа и јас мислам дека најдобро е да си земиш тест

На peperutka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5
    На 17 фебруари имав добиено, после тоа со дечко ми имавме незаштитен однос, ама го вадеше не свршуваше во мене, еднаш одма кога ми заврши, а после после плодните денови. Плодни денови одприлика 2ри март +- ми се. Требаше вчера да добијам еве уште немам. Чуствувам блага болка во стомакот како пред добивање. Ме интересира дали има шанси да бидам бремена? И друго прашање. Дали знаете кој секојдневни антибејби пилули се најдобри. Мене ми рекоја на лекар Норлево ама некако скапи ми се. Знам дека има и секојдневни, само не знам како се викаа, лекарот не сакаше да ми каже. Ви благодарам однапред !!! :)

11. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    па не ти касни многу имаш уште време ... инаку мојата цимерка користеше некои си апчиња Јасмин ... ама девојчиња па не знам колку сте свесни за вашето здравје ама тие пилули се многу штетни ... носат со себе големи несакани последици ... :!:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    јаминот ги пиев јас пред 2-3 години поради полицистични јајници, само да знаете нуспојавите се неколку килца плус,башка зголемена влакнатост бидејќи се хормонски апчиња.
    Јас подолго време планирам бременост,дали можете да ми кажете дали пиење бедоксин штети ? бидејќи сум под голем стрес периодов.

13. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Feminki jas denes bev na ginekolog ,,me gledase na vaginalno eho i mi rece mn si.taze i plodot se uste nese gleda no matkata ti e zdebelena,,,posle dve nedeli mi rece pak da odam za da ja vidi tockata,,,testot bese pozitiv i utre od sabajle preku krv ke proveram,,,od.prilika sum okolu 3 nedeli a medicinski 5 nedeli bremena,,,dali ima mesto za da se somnevam deka sum ili ne sum sovet?

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Не ми се верува да штети, ама најубаво да си пробаш или со Б6 или да се консултираш со доктор. Една моја пријателка пиеше дури диазепам и кога беше бремена и кога доеше, па девојчево и е здраво-право...ама сепак убаво прашај си стручни лица.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    По последна менстуација ако си 5 недели, би требало да се види барем кесичката, а за плодчето можно е сеуште да не се гледа. Ама сепак нема место за сомнеж или некаков страв, ќе си видиш и утре преку крв. Се најубаво во бременоста :)

16. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    E taa doktorka e tolku glupava sto nisto ne znajt,,,medicinski sum5 nedeli no po moe racunanje 3 nedeli zatoa se uste izgleda nese gledase plodot i od kaj da znam jas taa e doktorka ne jas,,,se nerviram deka nisto ne znajt :worried:

17. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    E taa doktorka e tolku glupava sto nisto ne znajt,,,medicinski sum5 nedeli no po moe racunanje 3 nedeli zatoa se uste izgleda nese gledase plodot i od kaj da znam jas taa e doktorka ne jas,,,se nerviram deka nisto ne znajt :worried:[/quote]

Ако не си задоволна од гинекологот одма да го смениш ;)

18. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ти рече ли дали се гледа кесичката, видовте ли кругче внатре темно?

19. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    E taa doktorka e tolku glupava sto nisto ne znajt,,,medicinski sum5 nedeli no po moe racunanje 3 nedeli zatoa se uste izgleda nese gledase plodot i od kaj da znam jas taa e doktorka ne jas,,,se nerviram deka nisto ne znajt :worried:[/quote]

Ти рече ли дали се гледа кесичката, видовте ли кругче внатре темно?[/quote]

Nisro od toa ne spomna nema somnez deka si bremena posto testot ti e pozitiv no nisto nese gleda rece deka e mn rana bremenost

20. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Ти рече ли дали се гледа кесичката, видовте ли кругче внатре темно?[/quote]

Nisro od toa ne spomna nema somnez deka si bremena posto testot ti e pozitiv no nisto nese gleda rece deka e mn rana bremenost[/quote]

Доколку си 5 недели бремена мора да се гледа плодот.Јас првиот пат кога бев на преглед бев 5 недели и 4 дена и се гледаше плодот,а доколку си 3 недели е тогаш не може да се види бидејќи е премногу мал за да го види на ехо...