Tri nedeli sum bremena rano e se.uste testot.pozitiven bese so bledo rozeva crta,,,ne mi trebalo testot da laze posle dve nedeli ke odam pak i se nadevam deka se ke bide vo red :-/
Не се секирај срцка, покасно си забременила заради подоцнежна овулација, немај гајле, само опуштено и весело! Ќе си се појави за две недели кога ќе одиш повторно и срценцето ќе си го слушнеш на бебенцето ваше. Позз
Јас за лажно позитивен тест немам слушнато. За лажно негативен да, ама лажно позитивен не.. така да сигурно си бремена, само рано е да се види на ехо Спокојно и за некоја недела оди пак на преглед
така е само позитивно ........и мене тестот ми е позитивен денес бев на доктор и мене не ми го виде плодот но не знам дали како поискусен човек тој ми ја опиша моменталната ситуација на матката и кажа дека станува таква при бременост а дека плодот не се гледа бидејќи е рано и да отидам пак за 5 дена ... се ќе биде во ред ќе видиш
Ova go znam,,,mislev deka toj ti objasnil zosto ne moze dase vidi plod ili kesicka barem kaj sto se sprema ,,,mene toa mi e nesvatlivo no nema veze se ke bide kako sto ke saka gospod neli
Devojki, imav odnosi so mojot decko bez zastita, no ne svrshi vo mene so sigurnost ! Mi kasni veke nekolku dena, sekogas mi doagja na okolu 32 dena no sega e veke 34 den a jas nemam dobieno..dosta sum zagrizhena.. ve molam pomognetemi, mozno li e da sum bremena ili kasnenjeto e poradi stresot? Nemam nikoj od navedenite simtomi na bremenost. Pisetemi ve molam
Не мора да имаш некој од наведените симптоми за да бидеш бремена.И доцнење на мнс може да е од стрес,настинки,инфекции и сл.Затоа Најубаво ти е да си направиш тест.
нормалано е да ти касни до 35дена и нормално дека не си бремена на толку дена ќе имаше сигурно некој симптом , а освен тоа и ако не свршил нема место за паника ... значи заклучок НЕ СИ БРЕМЕНА
Јас кога останав бремена немав никаков симптом.Дознав дека сум бремена кога направив тест поради доцнење на мнс.Почекај си уште некој ден и направи си тест,иако мислам дека не си бремена.
Штом не свршил во тебе нема шанси да си бремена,освен ако не си останала од предсемена течност,што е многу ретко,но сепак има некои шанси да се фати....можно е да ти касни од стрес,настинка,промена на клима,антибиотици што си ги примала доколку си имала потреба и така,има и други причини за доцнење но мислам дека од овие што ги наведов обавезно може да ти закасни некој ден.Сепак мислам дека нема место за паника зашто гарант не си бремена.
девојки во ситуација сум што не знам што да мислам....цело време ми доаѓа точно на 25-иот ден само еднаш ми има подрането на 24-иот добив...сега овој месец ми каснеше 5 дена но не е таа менструација како предходните...немав болки многу малку имав и ми траеше помалку од предходните месеци..имав однос во плодни денови...читам дека некоја забременила ама сепак добила и не очекувала дека е бремена ...незнам што да мислам ..помагајте
jas pak mislam deka mozebi i postoi lazen pozitiven test jas imav dobieno na 12 fevruari...i se nadevav deka sum bremena,imav tapi bolki vo stomakot i macnini,gadenja....napraviv test i izleze pozitiven....po nekolku dena (otprilika edna nedela) napraviv uste eden test za posigurno,i bese negativen...na 14 mart dobiv normalno....no pak se custvuvam cudno...i stomakot mi e poduen...neznam zosto mi se slucuva toa ((
Lida27 jas nemam slusnato za lazno pozitiven,,koga go napraviv prviot test i se pokaza = potoa uste nekolku pati go povtoriv i pak istoto bese,,taka da ne veruvam za lazno pozitiven...
Hiki mene istoto mi se sluci eden mesec pred da ostanam bremena,,,mn malku bolki imav i samo po nekolku kapki vo denot no sepak pak toa e mens,,,i pojke ne mi dojde,,,eve denes e 20ti a trebase na 12ti da dobijam,,,taka da i kaj tebe ke dojde toa sto go sakas
Da ve prasam vo vtornikot mi zavrsi menstruacija, vo petokot imav odnos, denes sme vtornik i imam kafeav iscedok ona kako temno crvena boja, dali ima sansi da sum bremena ( inaku rabotime na toa) i samo da kazam deka do pred da dobijam 3 godini piev kontraceptivni tableti, koj ginekologot mi kaza deka tie sto gi pijat imaat sansa odma da zabremenat.Dali ima sansi da sum bremena?
Da ve prasam vo vtornikot mi zavrsi menstruacija, vo petokot imav odnos, denes sme vtornik i imam kafeav iscedok ona kako temno crvena boja, dali ima sansi da sum bremena ( inaku rabotime na toa) i samo da kazam deka do pred da dobijam 3 godini piev kontraceptivni tableti, koj ginekologot mi kaza deka tie sto gi pijat imaat sansa odma da zabremenat.Dali ima sansi da sum bremena?