Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Честитааааам!!! Имај си најубава бременост! :* :inlove:

2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    28.525
    Како бре срам ти е да си купиш тест за бременост?!?! :^) Имаш 24 години и не се срамиш да го правиш бебето а се страмиш да си купиш тест!?!? Всушност ни едното ни другото не е за срамење ;) , затоа трк до првата аптека и купувај тест за да си го решиш сомнежот!

И бајаги ти касни менструација, околу десетина дена ако добро разбрав, тоа е еден од главните симптоми дека си бремена! Ако имаш нередовен циклус не мора да значи дека си бремена, ама ако имаш редовен циклус и сега ти доцни толку време тоа со сигурност би требало да биде бременост!
    Ајде со среќа и без срамење :)

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  3. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Не ми е јасно зошто ти е срам да купиш тест за бременост? :?:
    Демек, да не разбере некој дека можеби си бремена?
    И уште нешто не разбирам: дечко ти ти вели да не купуваш тест за бременост, бидејќи има шанси да си бремена? :^) А како ќе знаеш за сигурно? На лекар ќе одиш ли? Или и од тоа ти е срам?
    Како бе не ви е срам да правите бебе, а срам ви е да купите тест за бременост? И од каде да знаеме ние овде дали си ти бремена или имаш некои проблеми?
    Чекај, чекај...еве кристалната топка ми вели да одиш да купиш тест за бременост, таму ќе го видиш одговорот!

Извини, знам дека бев груба, но ептен ме испровоцира. Уште еднаш, најдобронамерно, купи си тест и направи го. Ако излезе позитивен: честитам! Ако излезе негативен: повеќе среќа наредниот пат. И во двата случаи - веднаш закажи си преглед!

Едит: сега видов дека и Snegulkata исто ти одговорила.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mybabygirll

Mybabygirll Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Zdravo..
    Sakam da prasam za slednovo:
    Mi kasnea 5 dena i posle 5- tiot den dobiv ama ne sumsigurna dali dobiv zatoa sto imashe samo nekolku kapki cel den ama bea kako kafeava boja .. A za toa procitav deka toa bilo simptom na bremenost..
    Okey pa posle drugiot den od sabajle primetiv deka iskrvariv malce poveke i koga vidov toa beshe krv.. I ne znam so bi znacelo ovaa dali moze nekoj da mi odgovorii... :worried: :wasntme:

5. Mybabygirll

Mybabygirll Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Zdravo..
    Sakam da prasam za slednovo:
    Mi kasnea 5 dena i posle 5- tiot den dobiv ama ne sumsigurna dali dobiv zatoa sto imashe samo nekolku kapki cel den ama bea kako kafeava boja .. A za toa procitav deka toa bilo simptom na bremenost..
    Okey pa posle drugiot den od sabajle primetiv deka iskrvariv malce poveke i koga vidov toa beshe krv.. I ne znam so bi znacelo ovaa dali moze nekoj da mi odgovorii...

6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    За да елиминирате бременост, правило бр. 1 е - тест. Ако не ви се верува дека е точен, правац во лабораторија и направете тест преку крв. Ако симптомите продолжат а нема бременост, тогаш кај првиот гинеколог, и решението ќе биде на тацна! Ние не можеме да знаеме тука дали си бремена или не, мислам дека сите останати истото ќе ти го кажат.

7. Mybabygirll

Mybabygirll Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Da mi preostanuva samo da zemam test ..
    Nadvor od makedonija sum i zatoa ne mozam da napravam nikakvi analizi..

8. Mybabygirll

Mybabygirll Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Samo uste edno prasanje ..
    Dali moze testot da go napravam iako imam dobieno ?

9. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Прво: Добредојде на форумов. :)
    Второ: Пишувај кирилица! :!:
    Трето: Не праќај две мислења едно по друго (особено не истото мислење).

Само два дена ли крвареше? Односно само вториот ли? Доколку било само тоа, направи си еден тест.

Чекај малку, ти сеуште крвариш? Кој ден ти е? Денес е вториот ден? Па чекај бре девојче - ете си добила, што е проблемот?

10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Не, може да ти покаже погрешни резултати. Штом имаш добиено, веројатно не си бремена, но сепак почекај па види. Прво нека ти заврши, па тогаш прави го тестот.

11. Mybabygirll

Mybabygirll Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Da, denes e vtor den od kako dobiv, ama mene povekje me zbunuva deka vcera imav samo malku krvarenje i toa samo nekolku kafeavi kapki i 5 dena mi kasnea .. A denes od sabajle naednas iskrvariv ii tuka ne mi e jasno .. Zatoa sega ke pocekam da vidam kolku ke potrae krvarenjeto za da napravam test.. Vi blagodaramza sovetitee :) :)

12. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    zdr devojki cestitki za bremenkite se nadevam deka i jas ke bidam naskoro i site nie sto ocekuvame znaci jas pijam jasmin ama imam 7 dnevna pauza i imav odnos dodeka traese pauzatta ama i dobiv normalno 2 dena tretit kafeav i posle pocnav pak rozevo treba pak da pocnam so jasmin od denes i zatoa se mislam ako nekoj imalo takvo iskustvo da mi piss pozz :$ :inlove: :yawn:

13. medolino

medolino Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    :D :D :D ајде ќе биде

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

јас не можам да го разберам прашањево најверојатно бидејќи не сум користила таблетки ... ама среќно се надевам дека ќе дојдеш во клубот идни мамички :)

15. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    И јас искрено не можам да разберам што сакаш да прашаш.Доколку сакаш да останеш бремена зш пиеш контрацептивни?Тие колку што знам се за заштита од бременост :) Воедно Ти посакувам што побрзо да не израдуваш со бременост

16. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    pa npraviv ispituvanja hormonski fala gospot bea dobri maticnata mi kadza deka imam slab endometriom ama deka ispituvnajata bea dobri za da se zdebeli mislam endometriomot zatoa 2 meseci pijam jasmin i imam edna cista na leviot jajnik i veke 5 6 meseci se obiduvame vikat site deka ne problem golem i doktorkata taka kadzuva ama ako ne mi uspee nerednio mesec idam na laparaskopija da ja vadam cistata reseno sum za bebence samo mnogu e tesko ovaaa ama devojki podrska mi stee pozz

17. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Ти посакувам се да биде во ред и да станеш мајка што поскоро...Инаку не можам да сфатам како може да се остани бремена доколку пиеш контрацептивни?!Ај објасни ми те молам сакам да знам :)

18. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    ne nema da ostanam bremena ovie dve meseci znam deka se kontaracepci ama ona kadza deka e dobro da gi pijam 2 meseci za posle koga ke gi prekinam da ostanam bremena fala pozzz

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас пак ќе си прашам, последниве два-три месеци ми трае само два-три дена, со почудна црвена боја од порано, некако како вино бордо боја, нагло престанува. Можно ли е да е бременост во прашање.

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ако мислис дека е бременост направи тест, мада ја неверувам дека е тоа, а би сакала да е тоа! Мислам дека имас промена во хормоните и за тоа ти се случува така, и мене не ми е секогас ист мензисот! незнам сто друго да ти казам во врска со ова! поздрав :*

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.