Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И јас мислам дека не е, затоа и не правам тест, само се залажувам сама себе |( Море кога ќе му отидам некој ден на купување, и што ми треба и што не ми треба, па да видиш после опуштање :lol: , доста ми е веќе од сама себе, бремена-не бремена, аииии вишееее, одам утре здравје да си изнакупувам шминки :D
    Поздрав и до тебе Лори :*

На slimy и Lori-30 им се допаѓа ова.
  2. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мешенца а ве чешаат ли нозете? :^)

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Би сакала да ти правам друство :)

4. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    ee devojki da znaete kolku teska nedela imav taman se otkaciv od grizi se razubai vremeto si ja sreduvav gradinata si sadev cvekenca koga opp mi svoni telefonot se javuva sestrami da mi kazi deka e bremena i ete jas se zamisliv ne bev ljubomorna tuku nesto me stegna vgradi em od radost so ke bidam tetka tuku i nekoja praznina osikam vo zivotov dali e toa normalno inace sestrami ima kerka 5 godini ovaae drugo bebule koe e na pat normalno li e da osikam praznina sram od narodot posle toa dojde tetkava na mazmi ona me zakaci so tie muabeti ////ajde so praite vie ade edno dete napraete amn veke ..abe veruvajte se posramiv tolku osikam praznina
    vo gradive ,,so mazeto moe samo se poglednavme i se gusnavme silno silno i samo slusnav zbor od nego..te sakam mi olesni ama sepak mi e tesko// :sweat:

5. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Секако дека не е љубомора Ѓул, тоа што си желна за бебе така ти доаѓа инстинктивно кога ќе слушнеш дека некоја е бремена, па и сестра да е. Преголемата желба за дете те прави тажна зошто и ти да не си бремена, чувствуваш длабоко во себе некоја неправда зошто среќата тебе да те заобиколи, што воопшто нема врска дали си и љубоморна на сестра ти. Тоа е природно како се чувствуваш, и како што веќе реков инстинктивно.
    А проблемот мене кога некој ќе ми рече нешто такво слично, им викам ...ете де, пробуваме, сеуште не ни дошло, и што сега повеќе да ти кажам... значи воопшто не се срамам што ете сеуште немам дете, и после тоа истата таа личност повеќе не ме прашува хихихи, зошто јас да се чувствувам незгодно од тие прашања и муабети, нека се засрамат тие што чепкаат во некоја интима.

На SimonaTino и Lori-30 им се допаѓа ова.
  6. zowrane

zowrane Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    сакам да ми казе некој како мозе да осетис дека си бремена јас два месеци немам добиено немам никаков симптом денеска имам болки во кицмата и градите мозе за одговор ве молам :(

7. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Ima test za bremenost napravi odma i ke ti pokaze...a za simptomi nekoj gi ima a nekoj ne,,,testot ti e sigurna rabota sigurno ke pokaze posto dosta vreme ti kasni ;)

8. zowrane

zowrane Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Pred edna godina isto mi kasnese dva meseci i koga pojdov na ginekolog mi najdoa cista na desniot jajnik ama mi pomina od togas dobivav redovno i na kontrola koga odev bese se vo red me maci toa sto deckomi mi nema zavrseno vnatre dali moze po nekoa logika da sum bremena

9. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    морам да те поздравам...Ти касни 2 месеци и ни тест да нправиш ни ништо...На некои 2 дена ќе им касни и незнаат повеќе што да направат...Браво,ти пуштам рака како си можела да издржеш толку време :) поз

На ecapereca и SimonaTino им се допаѓа ова.
  10. zowrane

zowrane Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Ama ne mi e svatlivo kako moze bez da zavrsit vnatre da ostanam bremena mozno li e

11. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Имам кажано и претходно и сега пак ќе се повторам...Јас така останав бремена,неочекувано,несватливо,невообичаено :D како и да е сега си имам синче :D

На zowrane, SimonaTino и ecapereca им се допаѓа ова.
  12. zowrane

zowrane Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Neka e zivo i zdravo :) togas jas utre pravo vo apteka po test pa ako e za da bide neka mi e so sreka fala vi mnogu

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Cekame vesti utre :)

14. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mozno e i te kako! Jas prviot pat ko ostanav bremena,mm(togas decko) ne svrsi vnatre.I jas si velev nema sansi koga mi docnese,pa potoa ne mozev da im poveruvam na ocite koga testot pokaza 2 crtki.Na zalost bremenosta zavrsi so spontan od nerazjasneti pricini.

15. zowrane

zowrane Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Se nadevam ke bide se vo red i ke imam radosni vesti za vas mn sum vozbudena no i mnogu se plasam :(

16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Nema sto da se plasis,toa e edno od najubavite cuvstva sto covek moze da gi dozivee.Daj boze da e se v red i utre da ne iznenadis so ubavi vesti :)

17. zowrane

zowrane Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Daj boze da e se kako sto treba i fala za podrskata :)

18. zowrane

zowrane Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Napraviv test no mi izleze negativen :( mnogu se razocarav sega neznam sto da pravam

19. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Значи не си бремена.Оди на гинеколог и провери си зошто ти касни толку време...

20. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    здраво феминки мои...сакам да ве прашам имам болки во половината исто како да ми доаѓа,а сабајле и навечер имам гадење сакам да повратам но никако...и морам веднаш да јадам нешто и после тоа ми поминува,а осеќам и поддуеност во стомакот |-) си правев муабет со една колешка и ми рече дека таа имала јаки болки во бубрезите и после тоа кога отишла да гин.и кажале дека е бремена...дали е можна бременост со овие симптоми и дали може да направам тест пред да добијам,ако знае некој нека ми пише ;)