Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Може да си бреман доколку ги имаш овие симптоми,но не мора и да значи...Можеш да направиш тест 14 дена од односот...

2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво феминки,

Ве молам за совет денеска ми е 26 ден треба во сабота да добијам.Еве веќе 2 години се трудам да забременим но неможев без никаква причина.
    Денеска кога станав од сабајле имав 2 пати пролив, повратив абе без ништо да јадам сабајле.
    Ве молам нека ми каже некоја поискусна дали може ова да биде знак за бременост и дали може два дена пред циклусот да направам тест преку крв?

Поздрав ;)

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мозес да направис тест, слободно, пробај и со обицен, мислам дека би требало да ти показе само ако си бремена мозеби цртата ке ти биде побледа, а преку крв сигурно ке ти показе! мене десетти ден ми правеа преку крв и знаес резултат....ајде па писи ни:)

4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Да, да, може да е знак за бременост, и баш деновите се тие кога веќе би можело организмот да ти реагира на покаченото ниво на хормонот hCG. Можеш уште денес преку крв, тоа сигурно ќе покаже, а обичен тест, како што пиша Лори, ќе покаже со послаба втора цртичка. Ајде ајде, да се прошири кругот на бременки, да не фати мајата и нас :clap:

5. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    ми треба совет девојки.....мене по се изгледа требасе вчера да ми дојди мензис..овој месец ги икосристивме убаво плодните денови,,..значи сакавме бременост....но мене јајниците ме болеа ккао да ми доаѓа овие дена,мачнина како за мензис,,,градите ептен ми се осетливи,и како зголемени,,мислев партнерот ме надразнил многу затоа ми се осетливи.....и сега чекам да ми добијам...обично последните месеци почна да ми доаѓа 2-3 дена порано...а сега 1 ден касни од она просечното....дали е моѓно да сум бремена???.....секогаш кога одев на гинеколог ради други работи,,хпв...пап,,,итн,,кога ме гледаше гинекологот ми викаше нема фоликули...итн...па како е можно да забременам?....не ми се верува...не знам дали да направам тест .,,или да чекам,,не сакам да се разочарам...

6. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    ZDRAVO srcki
    sakam da ve prasam nesto za sovet imav dobieno na 13 mart posle toa imavme nezastiteni odnosi na 24 i posle toa, vcera imav malce svetla krv kako za menstruacija a denes kako kafeavko malce no sepak rano e za da dobijam ovie nekolku dena se custvuvam omalaksano i nervozno i imam i malo nalosuvajne dali e mozno da se raboti za rana bremenost ili e nesto drugo vo prasajne? a i plus ponedelnikot go posetiv mojot ginekolog nezabeleza nisto cudno na pregledot npr bremenost?ili mozebi e premnogu rano? falavi pozdrav4e

7. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54

8. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Zdravo devojki,

Eve jas deneksa sum bil mnogu loso cel den dve infuzii primiv pokacena temperatura, proliv i povrakjav cel den.
    Nisti ne mozam da hadam.Go prasav maticniot za testot preku krv mi vika deka ili toj den koga treba da dobijam vo sabota da go napravam ili da pocekam da zakasni zasto togas pokazuva tocen rezultat.\Ne znam a ovie od infektivno vikat deka e nekoj stomacen virus so temperatura ne znam.Vazno jas ne najdov resenie dva pati bev da zemam infuzii imam temperatura do 38.50.Sega posleden pat mi dadoa i antibiotici podobro sum malku se namali.Pocnav da gubam nadez deka se simptomi za bremenost tuku sum se razbolila so nekoj virus.\

Pozdrav ;)

9. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    28.525
    Симптомите на бременост и оние кои најавуваат менструација се исти бре :devil: Тврди и осетливи на допир гради, грчеви во долниот дел од стомакот и полвината, сЕ тоа може да значи бременост или ново разочарување (читај менструација) ;(
    Одвреме навреме по некоја вртоглавица која јас би сакала да значи бременост но и не мора да значи, по малце и ми се гади ама и тоа може да си го замислувам или да е резултат на прејадување кое често го правам :x !
    Тестот покажа една цртка и си се тешам дека прерано го направив :worried: ( и стварно беше прерано, ама така е кога си нестрплива да знаеш дали ќе имаш бебуш ил повеќе среќа нареден пат :envy: )
    Без разлика за какви симптоми станува збор, бременост или не, ќе знам за два-три дена! Дотогаш или ќе ми дојде или ќе ги видам двете цртки!
    Нејќам уште едно разочарување, ни за мене ни за сите кои чекаат бебуш! Ама искрено, сакам сите до една да се порадуваме на двете цртки, на утринските мачнини, на грчевите во стомакот, на поспаноста, на заморот, на вишокот килограми, ма на бременоста бре!
    Со среќа девојки, ми треба и мене и вас! Сите до една ќе бидеме мајки!

На cvetelina, lale24, Springy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    ееееехххххххххххххх :x немам што да кажам, се е кажано во твојов пост, само да си издишувам :yawn:

11. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Исто и јас ......... :nod:

12. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    srekno :) ti ja pustam srekata da gi vidis dvete crticki se nadevam i jas za nekoe vreme ke mozam da se izraduvam na toa :) pozdrav4e i pisini kako ke bide :) :)

13. crnamacka01

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    јас направив тест,,покажа две цртички,не ми се верува....сега сакам гинеколог да утврди дека евистина...посакувам и кај другите што очекувате што побрзо да бидне....

На ecapereca и mona22 им се допаѓа ова.
  14. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    ajde sega so les da ti e bremenosta raduvajmuse na noviot zivot :))pozdrav4e

15. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Јупииии... :inlove: ти посакувам да си имаш убава и лесна бременост и тоа да ти го потврди и гиниколог- со среќа!!! A тестот кога го направи? :*

16. crnamacka01

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    фала многу...синоќа го направив....прво помислив да не сум бремена па не бев сигурна,,,па мечка страв мене не страв направив тест,,веднаш покажа две црти....фала ти многу......сега во понеделник ќе отидам на гинеколог,,,да се врати кај сите што очекувате...

На karak и ecapereca им се допаѓа ова.
  17. crnamacka01

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    фала ти многу,,да се врати и кај тебе ако очекуваш,,ух,малце чудно ми е сега вака,ама ќе навикнам хехех

На cvetelina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    da ocekuvam i jas eve vejke 8 meseci i nisto seuste, se nadeva deka ke mu se raduvam i jas za brzo ;) iamj ubava i lesna bremenost pozdravce :hai:

19. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ти честитам за бременоста,со лесно да си ја поминеш... ;)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. crnamacka01

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    фала многу,,дај боже да биде како што треба,читајќи по интернетов страв ме фајќа....додека отидам на ехо,,ух во неизвесност сум,во паника.......да се врати и кај тебе ако очекуваш,и се најјјубаво