бев денес на гинеколог, вели 90% си бремена но не сакаше да избрзува со заклучок бидејќи не можеше уште добро да се види, сабота треба да одам пак, се надевам дека се ке биде во ред.
Супер butterfly.mk,јас пак сум во голема мисла...требасе да добијам вчера но сеуште нема ништо...ми треба ваше мислење што да правам дали да правам тест или да чекам уште некој ден...се плашам тестот да не испадне негативен
Мене на 2 ден доцнење ми покажа 2 цртки утре земај тест, јас зедов од оној 110 денари што е be safe нај обичен , и секако сабота прво што ке нашравам е ќе ви пишам
Тогаш ќе одам после да купам и утре сабајле ке пробам исто како тебе на 2 ден-доцнење.фала ти поздравче
Не издржа до петок неканетата гостинка после 2ден доцнење само што пристигна,многу ми е тешко незнам веќе што да мислам
нема место за радост buterflay.mk само што ми дојде и тоа по 2 дена доцнење...незнам веќе што да мислам,а толку бев сигурна дека ке ги видам денеска моите 2 цртки многу ми е тешко...ууффф
нема место за радост buterflay.mk само што ми дојде и тоа по 2 дена доцнење...незнам веќе што да мислам,а толку бев сигурна дека ке ги видам денеска моите 2 цртки многу ми е тешко...ууффф[/quote][/quote] не се разочарувај и јас бев така мојата ни ден не чекаше па сама си дојде . само со убави мисли и наредниот месец ќе се фати само, колку повеќе се оптеретуваме толку повеќе се разочаруваме. и мене по големото разочарување ми се појавија 2те цртки а инаку не да ми беше тешко не можев да спијам 2/3 дена и цело време се прашував во што е проблемот . но ете се си бидна како што треба . не се разочарувај
feminicki za sovet povtorno ve molam treba da mi dojde na 13, neli pred edna nedela i pol imav malce kako svetla krv den-dva vcera gradite me bolea i mise pogolemi a denes neme bolat tolku mnogu samo mise podueni ko baloni , a vo dolniov del na stomakov denes custvuvam tapa bolka i mi e poduen dali mozebi sum bremena ili se spimtom na doajgajne na menstruacija? dali da zemam test ili e rano pa da cekam ako mi zakasni da go napravam? kisss
тоа што си имала крв мене ми личи аи по терминот одговара на овулација(14 дена пред менстр./)а како што сигурно веке знаеш симптомите за менстр. и бременост се слични ,да не речам исти.најдобро ти е да причекаш барем некој ден да ти касни.
mozebi e i toa ke vidime no mi padna cudno posto dosega nesum imala vaka krv pred menstruacija pretezno posle nekolku dena od koga ke mi zavrsese ke imav nekolku kapki temna krv i tolku sepak ke pocekam do 13 posle toa ke mu ja mislime falati pozzz
cvetelina имаш уште 9 дена до добивање нема теоретски шанси ни еден тест да ти покаже било што точно треба да ти доцни 2-3 дена за домашен тест а за преку крв можеш и на денот но подобро е исто да ти касни. Има тестови на кои пишува точност после 5 дена од оплодување ,но од оплодување што би значело 2-3 дена пред термин,но ништо и никако порано. Главните симптоми на бременост најчесто се појавуваат 5-6-7 недела од бременост во превод 1 недела од кога веќе ќе ти касни
da vo pravo si ke pocekam pa posle ke vidime, no se plasam da nee nesto poloso nedaj boze zosto loso mie ponekogas omalaksana sum imam glavobolki i brzo se zadisuvam,a imav i cin1 pa sega ovaj mesec sum za bris da mi zeme da vidime kako ke ispadne podobro da e bremenost otkolku nesto loso nedaj boze se plasam
Здраво девојки, Гледам дека овој месец никоја ја немала та среќа да ги види двете цртки. Мене ми касни веќе 7 дена денеска сабаиле направив тест од суре чек што е тој и излезе како и секогаш негативен.Ова не ми се случи да ми касни менструацијата толку долго веќе 6 месеци имам редовна менструација не ми каснеше повеќе од 2 дена. Јас како што ви напишав порано пред една недела примав и инфузии зашто имав пролив и повраќање и температура и ми ставија и лендацин и аналгин во инфузии, да не е тоа причината што ми касни? Инаку пак не можам да јадам ми се повраќа се чуствувам многу уморна исцрпена не знам веќе што да мислам.А толку надежи имав овој месец ама денеска со тој тест сите сонови ми пропадна Почнувам да губам надеж девојки веќе 2 години се трудам секој месец и без успех
dali bese na nekoi ispituvanja dali e se vo red ako e se ok samo opustise i nemisli na toa koga ke e pisano od gospod ke si dojde bebusko,i jas eve skoro godina probuvame no nisto nikako da gi vidam tie srekni dve crticki sto site kopneeme po niv,pokusvam da nemislam na toa pa koga ke dojde togas. ako ne ti dodit za nekoj den posetisi ginekolog i vidi sto e rabotata ti posakuvam se da e ok i nabrzo bremenost pozdrav4e
Mnogu ti blagodaram cvetelina, E toa najmnogu me nervira gi imam napraveno ispituvanja i sve vo red i kaj mene i kaj maz mi.Doktorot mi vika ne gubi nadez mlada si 27 godini ne se mnogu kje se sluci samo opusti se bez stresovi. A kazete mi kade da najdam tolku sila jas koga sekoj mesec trpam po edno razocaruvanje
[/quote] не се разочарувај и јас бев така мојата ни ден не чекаше па сама си дојде . само со убави мисли и наредниот месец ќе се фати само, колку повеќе се оптеретуваме толку повеќе се разочаруваме. и мене по големото разочарување ми се појавија 2те цртки а инаку не да ми беше тешко не можев да спијам 2/3 дена и цело време се прашував во што е проблемот . но ете се си бидна како што треба . не се разочарувај [/quote] не се секирај за ништо иако знам дека не е лесно.ја утре треба да одам на гинеколог да ми потврди па нозете ми играат.јас овој месец имав многу стрес и не се надевав на ова,зборот ми е кога тоа ке сака тогаш ке си дојде. башка сега е потопол месец ке видиш дека се ке биде во ред.