Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    бев денес на гинеколог, вели 90% си бремена но не сакаше да избрзува со заклучок бидејќи не можеше уште добро да се види, сабота треба да одам пак, се надевам дека се ке биде во ред.

2. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Супер butterfly.mk,јас пак сум во голема мисла...требасе да добијам вчера но сеуште нема ништо...ми треба ваше мислење што да правам дали да правам тест или да чекам уште некој ден...се плашам тестот да не испадне негативен :(

3. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Почекај до петок, па пиши после за резултатот :)

4. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Мене на 2 ден доцнење ми покажа 2 цртки утре земај тест, јас зедов од оној 110 денари што е be safe нај обичен , и секако сабота прво што ке нашравам е ќе ви пишам :*

5. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Тогаш ќе одам после да купам и утре сабајле ке пробам исто како тебе на 2 ден-доцнење.фала ти поздравче :* :inlove:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    јас го правев кај 11 и 30, со 3-4 мокрача,значи тебе со прва сигурно ќе ти покаже.
    Па пижи . :inlove:

7. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Не издржа до петок неканетата гостинка после 2ден доцнење само што пристигна,многу ми е тешко незнам веќе што да мислам ;( :(

8. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    нема место за радост buterflay.mk само што ми дојде и тоа по 2 дена доцнење...незнам веќе што да мислам,а толку бев сигурна дека ке ги видам денеска моите 2 цртки ;( многу ми е тешко...ууффф

9. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    нема место за радост buterflay.mk само што ми дојде и тоа по 2 дена доцнење...незнам веќе што да мислам,а толку бев сигурна дека ке ги видам денеска моите 2 цртки ;( многу ми е тешко...ууффф[/quote][/quote]

не се разочарувај и јас бев така мојата ни ден не чекаше па сама си дојде . само со убави мисли и наредниот месец ќе се фати само, колку повеќе се оптеретуваме толку повеќе се разочаруваме. и мене по големото разочарување ми се појавија 2те цртки а инаку не да ми беше тешко не можев да спијам 2/3 дена и цело време се прашував во што е проблемот . но ете се си бидна како што треба . не се разочарувај ;)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    feminicki za sovet povtorno ve molam ;)
    treba da mi dojde na 13, neli pred edna nedela i pol imav malce kako svetla krv den-dva vcera gradite me bolea i mise pogolemi a denes neme bolat tolku mnogu samo mise podueni ko baloni :rofl: , a vo dolniov del na stomakov denes custvuvam tapa bolka i mi e poduen :wasntme:
    dali mozebi sum bremena ili se spimtom na doajgajne na menstruacija? dali da zemam test ili e rano pa da cekam ako mi zakasni da go napravam? kisss :*

11. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54

12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    148.212
    тоа што си имала крв мене ми личи аи по терминот одговара на овулација(14 дена пред менстр./)а како што сигурно веке знаеш симптомите за менстр. и бременост се слични ,да не речам исти.најдобро ти е да причекаш барем некој ден да ти касни.

13. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    mozebi e i toa ke vidime no mi padna cudno posto dosega nesum imala vaka krv pred menstruacija pretezno posle nekolku dena od koga ke mi zavrsese ke imav nekolku kapki temna krv i tolku sepak ke pocekam do 13 posle toa ke mu ja mislime falati pozzz ;)

14. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54

15. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    cvetelina имаш уште 9 дена до добивање нема теоретски шанси ни еден тест да ти покаже било што точно треба да ти доцни 2-3 дена за домашен тест а за преку крв можеш и на денот но подобро е исто да ти касни.
    Има тестови на кои пишува точност после 5 дена од оплодување ,но од оплодување што би значело 2-3 дена пред термин,но ништо и никако порано.
    Главните симптоми на бременост најчесто се појавуваат 5-6-7 недела од бременост во превод 1 недела од кога веќе ќе ти касни

16. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    da vo pravo si ke pocekam pa posle ke vidime, no se plasam da nee nesto poloso nedaj boze zosto loso mie ponekogas omalaksana sum imam glavobolki i brzo se zadisuvam,a imav i cin1 pa sega ovaj mesec sum za bris da mi zeme da vidime kako ke ispadne :wasntme:
    podobro da e bremenost otkolku nesto loso nedaj boze se plasam :(

17. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво девојки,

Гледам дека овој месец никоја ја немала та среќа да ги види двете цртки.
    Мене ми касни веќе 7 дена денеска сабаиле направив тест од суре чек што е тој и излезе како и секогаш негативен.Ова не ми се случи да ми касни менструацијата толку долго веќе 6 месеци имам редовна менструација не ми каснеше повеќе од 2 дена.
    Јас како што ви напишав порано пред една недела примав и инфузии зашто имав пролив и повраќање и температура и ми ставија и лендацин и аналгин во инфузии, да не е тоа причината што ми касни?
    Инаку пак не можам да јадам ми се повраќа се чуствувам многу уморна исцрпена не знам веќе што да мислам.А толку надежи имав овој месец ама денеска со тој тест сите сонови ми пропадна
    Почнувам да губам надеж девојки веќе 2 години се трудам секој месец и без успех ;( ;(

18. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    dali bese na nekoi ispituvanja dali e se vo red ako e se ok samo opustise i nemisli na toa koga ke e pisano od gospod ke si dojde bebusko,i jas eve skoro godina probuvame no nisto nikako da gi vidam tie srekni dve crticki sto site kopneeme po niv,pokusvam da nemislam na toa pa koga ke dojde togas. ako ne ti dodit za nekoj den posetisi ginekolog i vidi sto e rabotata ti posakuvam se da e ok i nabrzo bremenost
    pozdrav4e :)

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Mnogu ti blagodaram cvetelina,

E toa najmnogu me nervira gi imam napraveno ispituvanja i sve vo red i kaj mene i kaj maz mi.Doktorot mi vika ne gubi nadez mlada si 27 godini ne se mnogu kje se sluci samo opusti se bez stresovi.
    A kazete mi kade da najdam tolku sila jas koga sekoj mesec trpam po edno razocaruvanje ;(

20. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    [/quote]

не се разочарувај и јас бев така мојата ни ден не чекаше па сама си дојде . само со убави мисли и наредниот месец ќе се фати само, колку повеќе се оптеретуваме толку повеќе се разочаруваме. и мене по големото разочарување ми се појавија 2те цртки а инаку не да ми беше тешко не можев да спијам 2/3 дена и цело време се прашував во што е проблемот . но ете се си бидна како што треба . не се разочарувај ;)[/quote]

не се секирај за ништо иако знам дека не е лесно.ја утре треба да одам на гинеколог да ми потврди па нозете ми играат.јас овој месец имав многу стрес и не се надевав на ова,зборот ми е кога тоа ке сака тогаш ке си дојде. башка сега е потопол месец :inlove: ке видиш дека се ке биде во ред.

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.