abe znam kako ti e.....ama treba da bidime posmireni.....iako zavrsiv drug fakultet ne medicina...barem sredno medicinsko zavrsiv i tamu velea deka ako nesto posakuvas oslobodi se i ne misli na toa mnogu i taka ke dojde...bidejki ako mislis i ako se optovaruvas so toa si sozdavas samata, a i na partnerot stres..a znaes deka pod stres tesko se ostanuva bremena...a i ako si mozi da mu nasteti na plodot stresot i nervozata...ednostavno opusti se i pocekaj do kaj petok, sabota pa so Gospod napred....pozdrav
Здраво јас исто така сум нова овде...ми дојде на 5 септември и ми заврши на 12 потоа со дечко ми имавме односи и тој сврши во мене.Другата ден на 13 забележав дека имам кафен исцедок.Денеска ми дојде на 1 октомври ама моите гради за време од 1 недела ми пораснаа ненормало и уште ме болат иако ми дојде и ме болит мн јајниците и често мокрам...Дали можно е да сум бремена??? Фала однапред
Diduv4e jas mislam deka se sto ti se slucilo e normalno...gradite se zgolemuvaat i bolat pred i za vreme na menstruacija....a i jajnicite isto taka. i jas koga imama mesnrtuacija me bolat gradi i jajnici, a i jas odam cesto vo WC. so ogled deka si dobila deneska mislam mali se sansite da si bremena.....no ako sakas da bides 100% sigurna napravi si test za bremenost..makar sto jas mislam deka kaj tebe se e normalno pozdrav
napraviv denes test...negativen A sepas seuste nemam dobieno i gi imam istite simptomi na bremenost...
monushka mozno e da si bremena, a testot da pokazuva negativen...zatoa najdobro pojdi na ginekolog i neka ti proverat preku krv taka e najtocno...ili pak pocekaj uste edna nedela i ako ne dobies do togas pak napravi test. pa so sreka !
edno prasanje vo vrska so bremenosta mi docni nekolku dena a poveke od 1 nedela pocesto odam da mokram,me bolat gradite i koga stanuvam od spienje imam vrtoglavici a ponekogas i nagon za povrakanje a nekogas mi se slucuva ova i vo tekot na denot,mn cesto me tera na placenje ,premnogu sum osteliva se mi smeta ve molam za sovet [mod-kirilica:2syujern][/mod-kirilica:2syujern]
bik23 prv sovet kupi test za bremenost i napravi go vednas vtor sovet odi na ginekolig SREKNO pa pofali se deka si idna majka [mod-kirilica:1xj14htx][/mod-kirilica:1xj14htx]
eve ti mala pomos mislam deka deluva odi na google i pisi bliczena-koga ke se otvori odi na zena na prvoto i potoa od desnata strana ima menstrualen kalendar i ke go pises poslednoto dato koga ti doslo(pis go ova dato sega koga ti doslo) i ke ti presmeta koga ke ti dodje nareden pat ama ne e toa celta,so toa sto ke ti presmeta ke ti kaze koga ti se plodni denovi i gledaj tie denovi da imate odnosi mislam deka deluva mene seuste ne mi e dojdeno ne ni sakam go sledev toa probaj i ti so srekaovoj mesec [mod-kirilica:wt8qrsmc][/mod-kirilica:wt8qrsmc]
ne se plasam da ne nema nisto ke pocekam uste nekoj den oti nekolku pati pravam i nesakam povtorno da se razocaram ako nema nisto ke pocekam uste malku [mod-kirilica:t0kvuv51][/mod-kirilica:t0kvuv51]
oti veke cel godina se obiduvame i nisto zaradi toa seuste ne sum napravila test [mod-kirilica:2l4l0l9x][/mod-kirilica:2l4l0l9x]
Fala ti bik23,presmetav pa da se nadevame na pozitivni rezultati A ti ajde sto pobrzo da ne izraduvas so ubavi vesti [mod-kirilica:14fjz5qt][/mod-kirilica:14fjz5qt]
bik23 ajde ocekuvame pozitiven test kaj tebe...inaki jas ovoj mesec prvpat se obiduvm da zabremenam pa i jas go sledv kalendarot na ovulacija pa ke vidime treba ovoj mesec da ne dobijam okolu 15-16 oktomvri..... [mod-kirilica:4rri8igw][/mod-kirilica:4rri8igw]
Имам редовен однос со дечкото, два пати неделно во просек. Најчесто незаштитен однос, но тој никогаш не свршува во мене, секогаш кога ќе му дојде го вади и потоа со помош на мастурбација ја дозавршуваме работата. Цело време се зафркаваме дека може да сум трудна, но веќе почнувам да се плашам, да не сум стварно трудна. Имав болки во вагината и зачестено мокрење. Се консултирав со обичен доктор, и бидејќи само од топло ми поминуваше ми рече дека ми е од прехлада. Следствено ми препорача, да пијам чај од увин и да се одмивам со камилица. Болките и непријатното чувство во вагината исчезнаа, а зачестеното мокрење сеуште го имам. Треба овие денови да ми дојде, ми излегоа и мозолчиња како пред менструација, градите ме болат на допир исто како пред циклус. Но, испрочитав мн случаи.....забремениле од предсемена течност, забремениле а не знаеле итн. Постојат реални шанси за да бидам трудна, или да не се плашам попусто? Поздрав и однапред Ви благодарам.
dobiv posle edna nedela docnenje :'( ke se obideme ovoj mesece povtorno [mod-kirilica:9r327txk][/mod-kirilica:9r327txk]
ovoj mesec razocaruvacki za poveketo... Ajde Beluvce barem ti da ne izraduvas so najubavata vest na svetot [mod-kirilica:1nee9xv6][/mod-kirilica:1nee9xv6]