znam dusicke i jas nabrzo ke napolnam 27 i seuste nemam bebence no so verba i so pozitivna misla deka nabrzo ke bide sekoj mesec sum so nadez deka togas ke bide najdisi nekoja zanimacija sto ke ti otrgnuva mislite i podaleku od stresot pa ajde za brzo da ni se pfalis deka ima 2 crti
Tолку бев сигурна дека ке се случи она нај посакуваното овој месец...со сите симптоми како што секоја од Вас ги пише и на крај пак НИШТО Утре ми е последен ден од мензис...и повторно пак истите болки во грбот и стомакот.Hезнам што се случува.Сакам да немислам на тоа но секогаш ми идат некои мисли.Ни велат ајде што чекате и кога ке го слушнам тоа толку многу ме повредува што останувам без зборови. Потоа се тешам-млада сум кога-тогаш ке ни даде Господ а и овие 7месеци ме убија од чекање.
и јас бев така , колку повеќе читав толку повеќе симптоми си наоѓав и на крај пак ништо . Мојата формула за 2 цртки ... не гледај плодни-неплодни денови штом утре ти завршува почни си активно , колку повеќе пари толку поголеми шанси ... терај така цел месец па се надевам дека ќе се израдуваш
ECI se ke bide vo red nemoj da se nerviras i mene ovie 8 meseci me ubija sekoj mesec soista nadez nokakovelat starite NADESTA POSLEDNA UMIRA eve jas od koga mi zavrsi pokusavme pa posle nedela dena imav kako svetla krv den-dva,jdam kako vol hahhah se so ke mi dojde pri raka ponekogas se osejkam omalaksano se nadevam deka gospod ovoj mesec ke ni ja podari taaa moznost da se raduvame na bebence i onaka ikajmene pritisket site kakoi kaj tebe no ke pomine i to. ajde ti posakuvam sledniot mesec da ni ja kazes ubavata vest deka ke stanes majka kissss
sakam da ve prasam dali uste prvite nedeli se javuva povejke apetit i se popravas zosto jas imam premnogu apetit i se poprajf nekoe kilce a gradite ko baloni mi pred nekoj den nemozev da gi dopram me bolea kako pred da dobijam a sega mi se samo podueni zimi se nemozam da se podnesam ko baloniiii mi seeee
Женски ве читам редовно,неможам да пишувам многу,почнав со работа,па немам многу време си доаѓам касно и гледам право во кревет да паднам Немојте многу да се разочарувате оти тоа е полошо друго незнам што да ви кажам... и јас чекам 8 месеци ама нема ништо си се разочарувам и јас како вас од месец на месец ама сваќам дека тоа е погрешно,премногу сме оптеретени со ова и секако дека нема да се фати кога вршиме притисок на нашиот мозок и не се опуштаме...Последниот пат кога имавме односи ме болеа јајниците ама малку,ми беше 14 ден од менс. си помислив да не овулирам,не ми е баш редовна па кога рачунав на календарот на фемина за плодни денови ми излезе дека шансите се минимални така да не се надевам многу....што даде Господ тоа....Ве сакам и ве читам кога ќе имам време ќе пишувам обавезно..Поздрав!
Еве ме и мене пак на темава! Денес треба да не добијам, до вчера имав страшни болки како за добивање, се проверував мислам на секои 10 минути од што имав болки, ама не ми беа онакви класични како да ме тегнат надолу, туку како грчеви. Имам некое пријатно чувство, за разлика од претходните денови. Несакам да си ставам на глава ништо, ама ете, некако се чувствувам убаво! Само здравје и со Господ напред, ќе ни се оствари на сите желбата!
ajde ti posakuvam da ti se ostvari najgolemata zelba kako i na sekoja od nas,se nadevam i jas so gospod napred ovoj mesec da nemidojde vejek 2-3 nedeli gradive mise kako baloni i mokram na sekoj pola sat poekogas osejkam golema pospanost i imam glavobolka na 13 e predvideno da nedojdi pa se nadevam ke mu se izraduvam na 2crti pozdrav4e
cvetelina апетит се појавува околу 7-8 недела што би значело 3-4 недели од кога ќе касни а кај некој пак не се јавува зголемен апетит, единствено поспаноста може да е или ова или тоа,за другите симптоми кај некој се знак на добивање кај некој не. Симптомите се многу индивидуални па се до немање на симптоми.Имаш уште 1 недела до денот
Доцнење на несаканата гостинка - 1 ден. Ги имам истите грчеви како вчера и завчера, ама со послаб интензитет. И малку главоболки, ама метеоропат сум невиден, така да ова времиштево ме убива во поим. Будна сум од 3, станав во 4 неможев да лежам веќе, и во 5 дојдов на работа, чуварот од памет го извадив... Имам многу работа, па решив да дојдам 2 саати порано за да си одам на време. Се чувствувам прекрасно, без разлика на се што ќе се случи, убаво ми е. Ако сум бремена дај Боже и Богородице, само ќе ми се потврди дека плодните денови не се толку важни. Се зависи од Божјата волја!
Веке 9-ти ден од овулација (по моја претпоставка) осекам некои болки во пределот на јајниците, дали е можно да е тоа знак за бременост?
И мене ме интересира тој, така наречен, феномен Јас веќе еве четврт месец имав само по два дена, чувствувам секој ден како благи болки за добивање, мали тегоби, стомакот ми расте ми се чини, не е од јадење сигурно зашто сега нели постам и не јадам скоро ништо, само пијам што би се рекло. Си викам понекогаш да не сум трудна хахахахаха
И јас се прашувам дали е можно тоа? Веќе 2ри месец кога ке ми заврши повторно добивам болки како да ми доаѓа,исто...ми се чини дека стомакот ми расте...можна ли е обоена бременост
Eленка дај Боже да си бремена,и јас со истите симптоми ми доцнеше 2дена и неканетата гостинка ме изненади а ги имав сите симптоми на бременост нооо така сакал Господ,Здравје ќе се израдуваме и ние. Но треба барем 5дена да ти касни па да утврдиш бременост.ајде со среќа ќе чекаме да не израдуваш.
Воопшто не гледам плодни-неплодни денови така почнав од претходниот месец ми кажаа дека ако сакам да останам бремена требало после односи да ѓи кревам нозете нагоре барем 20мин.дали има врска нешто тоа?
Здраво девојки, Еве и мене и ако не пишував овие денови редовно ве читам. Мене ми касни веќе 11 дена.Вчера бев ан гинеколог и ми рече дека немам некој гинеколошки проблем и дека можеби сум бремена и фатило кон крај на месецот.И сега јас му кажав дека направив во четврток тест и излезе негативен тој ми вика дека тетовите не се валидни имаат случај кога некоја жена била бремена 2 месеци и тестот му покажал само една цртка.Сега не знам веќе што да мислам ми рече да појадам пак кон крајот на неделата да ме гледа на ехо ако случајно не добијам.Јас понекогаш имам болки како да ми дојде менструацијата ама сепак сеуште ништо.Мојот матичен нема вагинално ехо само вака обично можеби затоа не може да гледа како што треба.Ми се врати пак надежта многу се плашам дека пак ќе се разочарам. Поздрав до сите вас.
уфф баш се радувам.те читам неколку месеци откако јас се вклучив на форумов знам колку сакаш бебуле и многу ми е мило.се надевам и ти посакувам се да биде во најдобар ред и за неколку дена да се читаме во друга тема