И јас се надевам многу, но верувај ми веќе се плашам и да се надевам да не се разочарам после ќе ми биде уште потешко. Сепак ти благодарам за подршката
прво мила купи си тест нов од тие што покажуваат 99% и трк одма до фодн за здравство и најди нов матичен . и мене не ми се гледаше ништо на обично ехо ама на вагинално се гледа повеќе ке ти каже ете гледаш црната точкичка е тоа е кесенцето и честитки за бременоста а додека со стара технологија и не може да ти ја следи убаво бременоста . 11 дена е премногу каснење односно не е нормално така да не се грижи наскоро ќе добиеш позитивни резултати
па не знам знам дека е препорачливо да се мирува и да се лежи и мене маж ми ми кажа тоа за нозете ама кај јас такво сврдле не можам да седам мирно ни минутка одма станувам се вртам па еве веке тераме 9та недела така да не се многу оптеретувај кој што кажал
Meне ме чуди што и гинекологот така ми препорача (плус перниче под колкови) Сигурно има вистина во тоа.Првиот пат се фати без тоа,одма станував а вториот со тоа,па ништо не ве чини да пробате.
mene mi kasnese 22 dena i mislev deka sum bremena i bev na ginekolg i ispadna deka vospalena mie mokracata
Тоа со перничето не сум го практикувала иако имам слушнато и за тоа и за дигање нозе високо. Не кошта ништо да се проба, мада мислам дека нема многу врска. Јас после секој однос станував во истата секуна и веднаш се миев + одев по мала нужда, ама буквално веднаш (заради претпазливост од уринарни инфекции), а пак останав бремена. Така да кога треба да биде ќе биде. Ако не биднува неколку месеци не се сеќирајте, не сака сега да дојде-сака малку покасно бебчето.
Јас го практикував тоа со кренати нозе после односи, од кај да знам ако така шансите се поголеми зошто да не. Може кај некој нема потреба но кај некој може баш ова да помогне за побрзо да се фати.
невидов дека ја им а и овде слична тема ако не ми замерита и овде ке се обратам. На 26 март 3 4 дена по менстурацијата со мојот дечко имавме не заштитен однос при што тој сврши 2 пати во мене сега тој цело време ме зеза дека е можно да сум бремена . јас не осекам никакви сиптоми освен тоа што во последно време често ми се спие и осекам како да имам внатресна тепература и мало зголемување на белата течност. дали мислите дека е можно да сум бремена ве молам за совет позз.
симптомите на бременост не може толку рано да ги осекаш.читај нагпре темава е полна со такви информации
zdravo na site jas nemozef da ostanam bremena poveke vreme nemaf ovulacija ovoj mesec pijef apcinja za stimulacija no otkoga ja imaf ovulacijata sega treba da cekam da vidam dali ke mi dojde men no jas ovie denovi imam povisena telesna temperatura celo vreme mi je 37.2 ili 37.3 celo vreme sum taka mozno li e da e simptom na bremenost nekoj imal li takva situacija stomakot mi e poduen edniot jajnik eve cela nedela me boli kade sto bese folekulot neznam dali pak da odam na ginekolog a treba da mi dojdi na 24 fala vi unapred .
ако не ти се чека направи си тест преку крв или почекај да дојде 24ти па направи тест за бременост ... среќно !
сакам да прасам,дали ако понекогас те заболува заб,половина или нога,дали во тек на бременост може да се појават тие болки или не? не мислам на некое заболување сериозно онака на временско и слиЧно
mene vo rana bremenost me zabole i zab i polovina i imav vrtoglavica ,,,a na momenti i ednata noga me bolese bidejki trebase da dobijam no ne dobiv
za test da pravam e rano a koj ke izdrzi dve nedeli uf za krf da mi zimat me straaa koga bef bremena vo prvoto samo togas dva pati otidof da mi zemat toa e se za igla sto znam ti blagodaram za pdrskata