Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    И јас се надевам многу, но верувај ми веќе се плашам и да се надевам да не се разочарам после ќе ми биде уште потешко.
    Сепак ти благодарам за подршката ;)

2. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    прво мила купи си тест нов од тие што покажуваат 99% и трк одма до фодн за здравство и најди нов матичен . и мене не ми се гледаше ништо на обично ехо ама на вагинално се гледа повеќе ке ти каже ете гледаш црната точкичка е тоа е кесенцето и честитки за бременоста а додека со стара технологија и не може да ти ја следи убаво бременоста . 11 дена е премногу каснење односно не е нормално така да не се грижи наскоро ќе добиеш позитивни резултати ;)

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blagica1991

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    па не знам :^) знам дека е препорачливо да се мирува и да се лежи и мене маж ми ми кажа тоа за нозете ама кај јас такво сврдле не можам да седам мирно ни минутка одма станувам се вртам па еве веке тераме 9та недела така да не се многу оптеретувај кој што кажал :)

4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Јас искрено ставав перниче и кревав нозе...одма се фати,е сега колку имало удел тоа не знам.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.961
    Допаѓања:
    123.551
    Meне ме чуди што и гинекологот така ми препорача (плус перниче под колкови) :^) Сигурно има вистина во тоа.Првиот пат се фати без тоа,одма станував а вториот со тоа,па ништо не ве чини да пробате.

6. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    mene mi kasnese 22 dena i mislev deka sum bremena i bev na ginekolg i ispadna deka vospalena mie mokracata

7. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    :(((((((((((( uf nisto kolku sakav dasum bremena

8. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Тоа со перничето не сум го практикувала иако имам слушнато и за тоа и за дигање нозе високо. Не кошта ништо да се проба, мада мислам дека нема многу врска. Јас после секој однос станував во истата секуна и веднаш се миев + одев по мала нужда, ама буквално веднаш (заради претпазливост од уринарни инфекции), а пак останав бремена. Така да кога треба да биде ќе биде. Ако не биднува неколку месеци не се сеќирајте, не сака сега да дојде-сака малку покасно бебчето.

9. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Јас го практикував тоа со кренати нозе после односи, од кај да знам ако така шансите се поголеми зошто да не. Може кај некој нема потреба но кај некој може баш ова да помогне за побрзо да се фати.

10. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Па да, како што пишав, не кошта ништо да се проба и така.

11. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    невидов дека ја им а и овде слична тема ако не ми замерита и овде ке се обратам. На 26 март 3 4 дена по менстурацијата со мојот дечко имавме не заштитен однос при што тој сврши 2 пати во мене сега тој цело време ме зеза дека е можно да сум бремена . јас не осекам никакви сиптоми освен тоа што во последно време често ми се спие и осекам како да имам внатресна тепература и мало зголемување на белата течност. дали мислите дека е можно да сум бремена ве молам за совет позз.

12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    148.214
    симптомите на бременост не може толку рано да ги осекаш.читај нагпре темава е полна со такви информации

На Natka87 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    фала Ч)

14. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Па можеш да си направиш тест...Имаат поминато 14 дена од односот ;)

15. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    денес си купив тест па ке видиме што ке испадне

16. vozdrzana

vozdrzana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    zdravo na site jas nemozef da ostanam bremena poveke vreme nemaf ovulacija ovoj mesec pijef apcinja za stimulacija no otkoga ja imaf ovulacijata sega treba da cekam da vidam dali ke mi dojde men no jas ovie denovi imam povisena telesna temperatura celo vreme mi je 37.2 ili 37.3 celo vreme sum taka mozno li e da e simptom na bremenost nekoj imal li takva situacija stomakot mi e poduen edniot jajnik eve cela nedela me boli kade sto bese folekulot neznam dali pak da odam na ginekolog a treba da mi dojdi na 24 fala vi unapred
    .

17. blagica1991

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    ако не ти се чека направи си тест преку крв или почекај да дојде 24ти па направи тест за бременост ... среќно ! ;)

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    сакам да прасам,дали ако понекогас те заболува заб,половина или нога,дали во тек на бременост може да се појават тие болки или не?
    не мислам на некое заболување сериозно онака на временско и слиЧно :?:

19. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    mene vo rana bremenost me zabole i zab i polovina i imav vrtoglavica ,,,a na momenti i ednata noga me bolese bidejki trebase da dobijam no ne dobiv ;)

20. vozdrzana

vozdrzana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    za test da pravam e rano a koj ke izdrzi dve nedeli uf za krf da mi zimat me straaa koga bef bremena vo prvoto samo togas dva pati otidof da mi zemat toa e se za igla sto znam ti blagodaram za pdrskata