Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lauri4ka

Lauri4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    zdravo feminki
    epa i jas so mojot probelm pred 56 dena so desko mi imavme nezastiten seks no , toj svrsi nadvor od mene. a eve jas veke kako tri dena imam nekoja kafeava krv na gakickite nekojas potemna nekogas posvetla najcesto nautro, i bolka vo dolniot delm od stomakot posebno desniot jajnik me boli premnogu , ne mozam da spiajm . Dali sepak toa mozemi e nekoj siptom za bremenost ili nesto drugo ne e vo red so mene
    blagodaram odnapred

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Лауричка, мила, направи си утре наутро еден тест и ќе видиш дали си бремена или не.
    Ти посакувам да ти излезе посакуваниот резултат. :*

3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Денеска имав толку големи болки во долниот дел на стомакот, мислев дека ќе пошизам :devil: . Ми касни точно 10 дена.Други симптоми немам.

4. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    купи тест , ќе ти покаже точен резултат на толку каснење а симптоми секако се јавуваат после 3/4 недели :)

5. Femina555

Femina555 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    26
    Драги феминки,ве читам долго време бидејќи ве има во поголем број би сакала да споделам со вас едно искуство а за возврат да добијам совет. На 19 април кога ми беше најплоден ден според календарот на фемина имав секс со мојот партнер без заштита,бидна што бидна сврши на мојот стомак и беднаш по свршувањето (незнам како да се изразам а да не е срамота) со неговиот прст ја избриша спрермата и неговиот прст заврши во мојата вагина. Бидејки е беше плоден ден ве молам за одговор дали треба да се грижам до следнава менстуација? Ви благодарам,имајте прекрасен ден

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    феминки нешто ве снема... дали сте презафатени околу велигденското чистење и првомајските празници незнам :) како оди работата, која е новата идна мамичка? Инаку јас треба да (не)добијам за 2 дена, ама не се многу надевам... симптоми како и обично немам :) ајде да видиме која ќе не израдува за велигден поздрав и сречни празници на сите

7. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Tука сме ситеее....само читаме и читаме дали има нешто ново... :) но јас сум во дилема незнам дали да правам тест-требасе да ми дојде денеска :( што мислите вие ајде совет или да почекам уште некој ден ;) па што биде нека биде :)

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Направи си тест сабајле. Ако има нешто ќе покаже, јас чекав 5 дена ко нездрава бев, срчка ќе ме стрефеше. :lol:

9. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Кога веке сме кај (не)добивање почнавме да работиме на случајот :rofl: ама тек крај на мај ќе си знам...се надевам дека ќе биде...а мнооогу ми е голема желбата да (НЕ)добијам :inlove:

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Tss se nadevam nema da dobies :) imas li nekoi simptomi??
    Iskreno I jas Sakam da odmaram 9 meseci :geek: :)

11. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Не уште немам никакви симптоми,а и милсма дека е рано со оглед на тоа што како што кажав крај на мај би требало да недобијам :) Со синчето кога останав бремена од односот после 2 недели поцнав да чувствувам гадење...а имаше уште 1 недела како требаше да добијам.. сега дали дека се мислам на тоа па на психичка база се ми се јаде,ми се оди во вц,осетлива на мирис...
    Инаку сладок одмор се тие 9 месеци ;) ич немој да се мислиш :wasntme:

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    знаци имас едно синче :clap: честитки и ајде усте едно бебече :)
    Iч не му се мислам само господ да ми даде таков дар се молам :)

13. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Морам ова да го споделам :)
    значи цел ден се чувствував некако омалаксана...како без душа... а сега само што повратив...ми се згади наеднаш и повратив... дали е можно толку брзо да се јават симптоми со тоа што само една недела работиме на случајот бебе...?

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    е сега кога една моја другарка бесе бремена од 1 ипол недела исто така имасе гадеење и поврајкасе :) можно да е :)

15. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Јухууууууууу лелеее да не се радувам пред време ама мнооогу сакам да е :wasntme:
    Кој ќе чека уште 2ипол недели....
    туку ме интересира ако сум веќе бремена дали на тест за бременост би ми покажало или треба да чекам да (не)добијам?

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Posakuvam TI da ne izraduvas :inlove: ajde stiskame palci

17. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Лори, од твоја уста во божји уши... баш би сакала за велигден да се израдувам јас, а и сите кои чекаат..
    кога сме кај тоа, денес требаше да добијам, но нема ништо, а не сакам да мислам премногу на тоа да не се разочарам како и досега...Ќе почекам уште некој ден, паако дајбоже не добијам ќе почнам да размислувам дали сум бремена... само некој чуден осип имам по грбот и деколтето, малку поразлични и помали акни од оние кои ги имам пред да добијам, обично ми излегуваат 2-3 поткожни и наредниот ден оп... :devil: па ќе видиме што ќе биде во наредните ден-два( ако не добијам уште утре) :?:
    Убав велигден на сите и господ нека ни помогне

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    најЧесто тестот после две недели поминат однос со партнерот треба да покаже тоЧен резултат :) нзаЧи после 2 недели направи тест :)

19. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Значи исто како и вчера денеска истите симптоми....изнемоштеност,повраќање...но малку ми е чудно што тоа се случува во попладневните часови а не наутро...?Вчера само еднаш а денеска два пати повратив... има ли тоа некаква врска...? Со првата бременост немав повраќања (1 ако имам повратено ) Од желба да ми се случи тоа само со вас можам да споделам...не сакам да им кажувам на блиските пред време...додека се уште не знам дали сум бремена,така да мислам дека секој ден ќе пишувам како се чувствувам ;)

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    леле мила :o дај господ да си бремена :clap: :clap: оти сето тоа ми звуЧи на бременост..
    како сто кажав од како ке ти поминат 2 недели направи тест и кажи ни ;) ;)