edna moja drugarka isto duri ne znaese deka e bremena imase herpes i temperarura,,,a jas imav kratkotrajni mens bolki a bremena bev,,,napravisi test se nadevam deka si
Се надевам дека си бремена нема што да чекаш за тест.. јас пак сакам да ве прашам дали некој може да ми каже дали постпи тест за бременост кој се прави порано од другите,мислам да не чекам да дојде периодот за циклус.. Претходната бременост ги имав сите можни симптоми ако ви се верива уште првата недела од зачнувањето,се беше во ред,но по еден напооорен ден доживеав спонтан абортус.. Сега пред недела дена,баш во периодот на плодни денови,мм сврши неколку пати во мене,па јас сум нестрплива да чекам уште недела дена за тест..:/ self clear тестот покажувал точно и недела од зачнувањето..некој да ме советува? Ви благодарам однапред
има тестови сто се прават пред да ти дојди ама не знам како се викат во македонија али сигурно има ако си нестрплива да дознајес дали си бремена направи го па види дали си се надевам дека си
Не знам каде да го ставам моево прашање па решив тука да пишам.Денес имавме однос со мм (плодните денови ми завршија,сега веќе за ден два треба да НЕдобијам) но си велам ајде уште малку да поуживаме.Откако завршивме работа бев во вц ми се мочкаше и спермата излезе но приметив дека беше измешана со 2-3 капки крв.Дали ова да го сватам како знак за добивање менструација??? МОЛАМ ЗА ОДГОВОР..
не мора да значи почекај уште некој ден и направи си тест а инаку спермата не е излегла цела не се грижи тоа што треба да си се фати си го знае патот до таму потребно е само едно да заврши работа. среќно и се надевам дека ќе ги видиш 2те цртки
Аууууу ужасно се осеќам...пак 2 пати бев во вц пак исто... на бришење има розевкаста крв...потајно се надевам дека ми е од бубрезите (имам камчиња) ама имам чувство дека ќе добијам Со првото не сакајќи останав бремена...а сега...кога е планирано не сака... Во секој случај не губам надеж,ќе почекам до утре-задутре да видам што ќе биде
не се разочарувај веднаш јас кога читав за симптоми многу девојки кажуваа дека им течело бледо розево или кафеаво и тоа го сметаат како главен симптом така да нема место за паника
Eve me i mene zenski,taman pomisliv deka sum bremena i pocna razocaruvanjeto,eve imam kafeno i izgleda utre ke dobijam uf kolku sum nervozna i mazeto moe bas se raduvase,koga mu kazav deka nema nisto od bebeto mnogu se razocara i toj,tolku bese siguren deka sme uspeale.Ovoj pat najmnogu ocekuvav i ete pak se razocarav!
Лале душо знам како е тоа чуство многу добро те разбирам, но главата горе за идниот месец. Еве јас сеуште не сум добил а горам од температура а не сум настината немам други симптоми, денеска сабајле си направив еден тест од тие бели што се турско производство по 50 мкд не знам дали се валидни дали некоја имала такво искуство со нив, испадна негативен. Сега не знам веќе што да мислам и половината ме боли така да и јас кренав раце од надежта за овој месец дека можеби сум трудна, иаку сеуште не сум добил. Аман нека пукне нека дојдат веќе зашто ме уби веќе неизвесноста и овој ПМС синдром
ajde devojki glavata napret i ke bide jas setam niz gak lelele trebase da napravam prodnos na kanalite ama simencita me i visoka zab me boli pa zatoa drugiot mesec pa i toa i seprmogram praime abe milon ispituvanja oo ovaa iskusenie e neznam po bolnicite milon dzene se bremeni a niee kolku se maceme ama modze ima nesto modz e gospot taka sakaaa pa toa e devojki pozz
Еве ме и мене...што да кажам... И јас добив Залудно и јас си замислував симптоми...а толку многу се надевав на бременост...
Ма цело време мислев на бременост...и само бремени жени гледав...може и премногу се оптоваруваме,многу мислиме на тоа...мислам дека треба да се опуштиме....ама како бреее...кога нешто толку многу посакуваш како да не мислиш на тоа....јас еве уште од сега мислам еее каде е наредниот месец за да очекувам нов резултат...се надевам позитивен.... Утрово само што видов одма очите ми се наполниа со солзи..и само прашав зошто...?
немојте да сте загрижени девојки нареден пат сигурно нема да добиете и ке си имате бебус само верба и се ке биде
После долгиот и нервозен ден сега сум малку посмирена...се помирив со ситуацијата...и тргнувам со нови сили...со повеке оптимизам... Девојки мора да веруваме во себе...и во Бога...
Девојки направив тест ,clear self, негативен е, мислев ќе е позитивен но тоа е што е..Значи знаеме дека немаме проблем,ќе се обидуваме понатаму,можеби не баш наредниве месеци,но секако сум убедена дека како јас така и вие ќе ги видите вашите две цртички на тестот.. а јас имам уштњ недела дена да го дочекам циклусот па ако всушност има нешто ново ќе ви пишам за да ја споделам веста и со вас!! ви посакувам се најдоброо ќе ве читам и натаму тука сме заедно силни,да се радуваме,тешиме,советуваме..
I jas deneska dobiv Iaku mi kasnese 12 dena, ne znam vekje sto da mislam celiot ciklus mi e poremetan od stresot
ovoj mesec ne bese sreken ni edna devojka nemase dve crticki ajde sledniot sigurno ke bide devojki mora da se poddzime da ve nemam ni vas ne bi znaela taka se tesime zaedno sme posilni pozzz
Ајде девојки главата горе...ќе биде...јас решив да не мислам веќе на тоа...и да не правам бебе туку да водам љубов..па кога биде биде... Туку сакав да прашам дали можеби има некаква врска што ги пиев апчињата (антибејби - јазз) иако ги прекинав со последната менструација...дали можеби организмот ми е уште отпорен на бременост???
Имам прашањее до вас девојкииии,пред 5 дена имав незаштитен однос во плодни деновии не сврши во мене ама па по половина час може и повеќе имавме пак однос и пак не сврши во мене,веќе 2 дена осеќам болка во долниот дел во стомакот а пред малку кога бев во вц малце и розево што треба да значи тоаа ве молаам некој да ми кажи дали ова е некојси симптом,фала однапред