da pisuva vo sekoe vreme moze od denot go napraviv ne mi pokaza nitu edna crta ke go kupam onoj so pokazuva tocno i kolku vreme si trudna ima i takov
Јуле1989 таков тест не постои. Значи тест што покажува колку време си трудна НЕМА. има тест што покажува дали си бремена. Стандарден тест од 100 денари па нагоре. Само на ехо мое да се види прво дали си бремена или не, и во која недела си. ДА НЕМА ЗАБУНИ
Искрено мислам дека таков тест во МК сеуште нема, "и да има" сепак најдобро е прво Др. да ти потврди, сепак ова е тест, а знаеме дека тестовите знаат често пати да имаат "погрешни" резултати, т.е. Да ти покаже бледа црта, па по некое време ти дошол циклусот и сл.
dali ako na pr. te boli pod pupakot mozno e da si bremena..?(inache onaka chisto informativno prashuvam )
Jas go zimam od germanija vo makedonija neznam milam deka go nema kazuva se http://www.femina.mk/out/?id=f9dfd9328c ... imento.php
МИ треба мислење.Обично циклусот ми доага на 27 и трае до 30 во месецот. Имавме апстинеција од неколку месеци со сопругот затоашто јас сум на привремена работга во странство. Овој месец се видовме и имавме односи на 3 мај. На 23 мај мене ми потече крв како бледо розева течност, а на 24 мај беше малку црвена но сепак не ми делуваше како менструална течност. Наредните денови немав ништо само бел секрет. Дали мислите дека може за толку кратко време да сум бремена. Тоа ке ми биде најубав момент во животот.
Јас мислам дека има шанси да си...она розево е уствари вгнездувањето на плодот,а се појавува на 6 или 7ми ден од односот,но ако си останала покасно бремена може тоа розево е токму тоа.....во секој случај ако не сакаш да чекаш да ти касни направи тест преку крв во лаб..ако не си во можност(гледам работиш во странство)тогаш издржи додека ти закасни,ако воопшто ти закасни,па направи си тест..Ти посакувам 2 цртки од срце..Со среќа!
Ти благодарам за одговорот. Се надевам дека е тоа што посакувам .Инаку еве два дена ми доцни, а од симпотми имам болка во нозете која ја имам секојпат пред да добијам, подуени јајници, и овој пат нови симптоми ми се што имам благо гадење и имам киселина наутро па се до кај 12 и покрај тоа шо јадам лека храна( овошје, житарици и сл). Незнам дали ке добијам и дали е рано за тест за бременост да купам и направам. Страв ми е и од што толку време се обидуваме (година време) за бебче да не почнам и да си умислувам дека сум бремена)..А некако и сите околу нас нон стоп зборуваат за тоа дека ни е време дека навиваат за нас и само за тоа не прашуваат...што ми е и стварно голем притисок
SE NADEVAM KE BIDE PRITISOKOT E NAJGADNO LUGETO NEMAT DRUGA RABOTA PA SAMO SI PRASUVAT SITE NIE SME VEKE 1 GOD NE MODZAM DA ZABREMENUVAM POZ
Бев доста нестрплива и денес направив тест и нема две цртички. Најверојатно тоа што дојде на 23 ми бил циклусот, затоашто еве уште нема ништо. ПОвеќе среќа се надевам ке имам следниот пат.
Е вака...Нова сум и сакам една брза интервенција од вас! Значи еве за што се работи: Имав незаштитен однос со партнерот на 05.05., при кој тој сврши во мене. Веќе на 07.05 добив менструација ( која беше само по себе чудна, со тоа што наместо 5 дена ми траеше само 3, не беше обилна како секогаш пред тоа, а во бојата не забележав некоја голема промена). Значи, би требало, овој пат да добијам некаде на 05.06, што е за исто толку денови. Но, она што е чудно, е тоа што до сега немам никакви симптоми за добивање, а веќе би требало да ги имам. Значи главната мисла ми е: Можно ли е да сум бремена, и покрај тоа што "добив" ако тоа може да се нарече добивање) минатиот месец, 2 дена по ризичниот однос??? Ве молам за одговор! Поздрав, секое добро на секому од вас и уште подобар остаток од денот!
Не би требало да си бремена штом си добила после 2 дена од незаштитениот однос. Ризични денови за забременување се откако ќе ти заврши се до крајот на плодните денови.
поздравце имам едно прасајне и за во ова тема прејге направив тест постоми каснесе 7 дена излезе позитивен две темни црвени цртицки а на секоје имам некој осет како да треба да ми дојди дали је то нормално ? ме пласи многу и само трцам до веце да проверам дали е се ок