Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

и јас бев таква дури и сега до дека терам 4ти месец ми се случува да трчам до вц бидејќи имам чувство дека искрварам и нема ништо . тоа е од мислење не кревај паника :)

2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    до дуса голем паницар сум :)

3. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Здраво феминки...ве читам цело време па си велам ај да напишам и јас нешто :) имам симптоми...и тоа многу гадење преку цел ден а ми помина циклусот пред 2 дена дали е можно да сум бремена,ова гадење не е како претходно што сум имала нешто ме зачудува,вака несум се осеќала никогаш...да земам тест а...ми треба ваше мислење ;) ајде со Господ напред

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    рано ти е за тест цекај прво да ти касни барем 1 ден

5. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    zdravo devojkicupinja sakam za sovet mi dojde na 12 maj posle toa imavme odnosi vo plodni denoj,eve vejke edna nedela se osejkam omalaksano zasapano sedam i ocite mise zatvaraat cudno se osejkam drugo nemam nekoj simptomi pa se prasuvam sali e toa mal znak deka mozebi sum bremena,tolku sakam da e vistina vejke 9 meseci go ocekuvam toa i nekako tesko uspeva :( :( :(
    molam za sovet nekoj koj imal nekoi simptomi uste prvite nedeli pozzdravceee :hai:

6. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54

7. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Секако дека ке чекам,но некои ми велат можеби покасно се зафатило ;) незнам ,ке биде кога -тогаш... :)

8. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Zdravo :D Vaka sakam da prasam koi se bas prvite sintomi za bremenost i dali treba da se ceka za test bas 14 dena :( pozzzz

9. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    ^
    Замор,поспаност,гадење,утрински мачнини,грчеви во долниот дел на стомакот,отечени гради..
    Немора да чекаш 14 дена, јас мислам дека доволни се 7 дена.

10. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    oo svetlana ne se zamaraj tolku i jas veke 9 meseeci ne modzam da ostanam sepak proveri si se na lekar jas sea sum prodnos na kanali pa i drugo se ke napravam ceznem sa sum bremena i jas da imam edno malo bebence pokraj mene zatoa te razbiram ama nemoj da se forsiras tolku nemoj ic da gi gledas siptomte iskoristi i plodni i neplodni denovi pa kako gospod nikoj neee ke ne blagoslovi eden den ;) :*

На cvetelina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ако не сакаш да чекаш 14 дена тогаш можеш да направиш тест преку крв кој можеш да го направиш 7 дена по односот во лаб. :!:

12. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

за сигурен тест почекај барем еден ден да ти касни , инаку за симптоми треба да минат неколку недели :D

13. Explavusha

Explavusha Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    17
    Здрави мамички, сакам да поставам едно прашање, се извинувам многу ако веке постои понкретна тема, но сум во паника и ве молам за одговор. Значи вака, ми доцни околу 18 дена, последната менструација ја добив на 18.04. Речиси секогаш добивам редовно, ова исто ми се има случено пред околу две години да ми доцни толку многу време. Веќе речиси цела недела имам тапи истрпливи болки ( а имам многу болна менструација), а денес речиси цел ден имам многу неподносливи болки исто како и секоја менструација но немав ништо добиено уште, си ставав на стомакот шише со топла вода и после некое време ми потече нешто да речеме идентично како менструација, многу малку. Поради неподносливите болки се напив кетонал и сега веќе е подобро, и да напоменам дека пред 2-3 недели престанав да пијам апчиња за слабеење. Неделава исто многу често ми се случуваше да ми се пристемни, нешто како вртоглавица но друго се беше во ред, а и сред испитна сесија сум, дали може ова да е од стрес или слично, ве молам за некаков совет. Благодарам

14. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    a si imala nezastiten odnos ako si imala togas modze da e bremenost toa so test proveri si poz
    [mod-kirilica:5w689fik][/mod-kirilica:5w689fik]

15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    148.214
    ако си 100% сигурна дека не си бремена тогаш ти доцни од стрес.ми се има случено истото да ми касни две надели пред сесија.а ако има шанси да си бремена не пиј лекови и топло на стомакот никако.пиј витамин ц,сум слушала дека го забрзува процесот на добиванје.

16. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    devojki samo da ve prasam od koja nedela moze doktorot da go vidi plodot ako sum ostanata bremena bev vtornikot na pregled no nisto nemi kaza rece deka e prsnat folekulot i tolku,imav ovie dve nedeli bolki vo stomakot kako za dobivajne gradite mi se pogolemi no toj nisto ne vide mozno e da sum bremena txn :inlove:

17. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мене ми виде на 4-5 недела мислам, точкиче мало :)
    порано од тоа не е возможно, на почеток на 5-ти е нај нај сгурно :)

На cvetelina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    pa dobro ako racunam koja nedela sum zabremenila mi doajga nekade ova da mi e 3-4
    nedela mora da se ceka sepak falati src pozdravcee

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    здраво девојки ,,незнам како да ги процитам знациве кои ми ги дава телово мое незнам како да се процитам самата себеси до сега испив две апцинја DOSTINEX знаци едно апце го крсев по пола и го пиев вторник и петок денес ја пијам втората половинка од нив амам за цудо ми доцни циклусот незнам со да правам и се јавив на докторката вели немозе да е од апцинјата мора да се види на EXO минатиот месец го имав на 1 мај незнам со со мене инаку имам од вереме на време мали болки како да сум истегнала мускул во долниот дел на стомакот денес утрово несо како пмс ама престана се си мислам дека ми теце несто како циклус а нема нисто ама бас нисто и најцудното со ми се слуци дури ми е срам да казам е :sweat: кога во неделата водевме лјубов со сопругот имав огромни болки немозев да издрзам затоа со бесе суво долу како да скрипи врата ,,,простете абе толку ми теско дали од апцинјата дали сум бремена а цудно нели од две апцинја се останува ли бремена зар е мозно јас не верувам игубив надез одамна сакам тест да правам ама страв ми е ке се разоцарам казете да одам ли на еџо или да цекам усте викендов да помине леле незнам со да правам си викам немој да е некоја циста ,,,инаку вцера ми се слоси малко од мирисот на прзени плескавици се напив малку кока кола ми стана подобро и здригнав како крава бозе ми прости писете феминки мои избезумена сум бас многу

20. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Јас ти велам земи тест,биди храбра,ако ти доцни повеќе од 2 дена ич не се мисли :)