Да ве консултирам за нешто. Имавме незаштитени односи со вереникот месецов и требаше да добијам вчера, не се секирам кога ми доцни бидејќи ми доцни секој месец по 10, 15 дена и кога ќе ми дојде значи имам премногу обилна менструација, со болки првите 2 дена со се, не можам од кревет да станам. Овој пат за прв пат се случува нешто чудно, имам некој кафеав исцедок еден ден пред да добијам (14ти) и еве веќе 3 дена така, сега гледам нема ништо. Има ли шанси за бременост или... ?
Рано ми е за тест.Повракав пред малце,градите само ги чепкам и ме болат, брадавиците ми се малку проширени,се ме боли,овие денови,гради,јајници,глава,грб и ми се спие.Дали е прерано за симптоми бидејки треба да ми дојде на 24ти ,поминаа околу десетина дена од односите ,дали вакво нешто се случило и на вас?Позз
Мислам дека е рано за било какви симптоми бидејќи имаш уште една недела за добивање. Многу девојки од преголема желба за бебе си ги замислуваат ( се е тоа на психичка база) симптомите. Имам пријателки кои повраќале многу пред да им дојде циклусот, им се лошело, им се вртело но на крај пак ќе дошол циклусот. Се надевам дека ќе ни соопштиш дека си бремена за една недела
Nemam iskustvo so takvo nesto,ama od toa sto go imam citano mozno e da si bremena.Ako se somnevas za bremenost mozes da napravis test.
Пред една недела ви пишав дека два пати имав кафеав исцедок и оттогаш наваки можеби имав уште 3-4 пати не е обилен само по еднаш во дента ми се случува но навистиа ме збунува...Од односот со дечкото поминаа 18 дена до денес и три дена ми касни а немам никакви симптоми да добијам...помеѓу папчето и матката неколку дена осеќам болки што не е мој вообичаен симптом пред да добијам, јас пред да добијам ме болат градите и тоа многу и тогаш знам со сигурност дека ќе добијам... но сега ниту градите не ме болат а ми касни... дали е можно да сум бремена?
Задолжително ќе направам тест утре, сега затворена ми е аптеката под зграда... а и деновиве температура качив со парацетамол и витамин Ц се дозирам
И мене ми е скоро исто, само што не сум повраќала, и треба да ми дојде околу 27-28ми јуни. Имам јаки грчеви доле во стомакот, никогаш вака не ме болело, и колку ми се спиеее, а исто и кичмата многу ме боли и градите ми се нешто зголемени и осетливи, осеќам по прслучињата, а можеби сум се здебелила па ми пораснале и тие, хихихи. Кој ќе дочека крај на месецов да правам тест.
Здраво девојки јас имам уште 10тина дена до недобивање имам само наутро саат- два грчеви во долниот дел од матката а во текот на денот ништо градите секогаш пред добивање ова време ми се подуваат ко балони а сега абер немаат некоја слично да осетила? поззд сите што цекаат 2 црти правете тест и радувајте не
Денес купив тест, ама утре сабајле со прва утринска мокрача ќе го правам бидејќи зедов од 50 ден. обичен тест (во аптека ми кажаа подобро било сабајле) Ќе пишам јас кога ќе имам резултати
хахаа јас не сум сигурна, ама ако испадне нешто секако ќе е непланирано (не и непосакувано) ајде се читкаме
денес пресметав 8 дена се и да ептен е рано, ама пуста надеж ајде ти пустам срека утре да си видиш 2 цртички