Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Да ти кажам и мене во последно време ми е така ми трае по 2 дена а третиот имам само кога ке се избрисам и плус ми се намали од 28дена на 26,27 дена ама имам проЧитано некаде дека спермата влијае на сето тоа а колку е вистина незнам :) А ако пак поЧнува да се крати мензисот пред да забременис бас ми е мило :* :*

2. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Сепак добив..... :@

3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Мене ми трае по 2 дена одма после првото добивање после киретажата. Дали е последица од тоа, дали нешто хормонски, дали ме фаќа ран климакс... незнам. Само еднаш од тогаш сум имала 5-6 дена се на се, другите месеци само по 2.

Туку јас многу чудно го осеќам стомаков, како да ми мрда нешто :lol: па грчеви, па иглички, баш чудно. Градиве не дека нешто ме болат, туку како да ми натежнуваат, и мноооогу често мокрам, ноќеска за малку што не се измочав во кревет :$ :$ :$

4. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Мој совет е веднаш на лекар да си закажиш, потеченост и мокрење јас и пред добивање имам туку исцедокот од градата веднаш на лекар да го провериш, повишен пролактин дава бел исцедок а зеленкаст тоа незнам :?: Мора лекар да ти каже позз :) и пиши што ќе биде

5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    А што значи ако е бел (повеќе пролактин)?

6. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Е уште тоа ни фали ран климакс ц ц ц . :( и јас исто го чуствувам стомакот иглички,грчеви,сега ме стега од десната страна :lol: немој ние обоена бременост да имаме :lol: |-)

7. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

:) лелее можно ли е тоа....да одам јас да си проверам а? симптоми немам некои само подуен стомак и одвреме навреме некои иглицки и стегање во десната страна ;)

8. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Да повишен пролактин дава некогаш при стегање на градата бел исцедок

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    О бе мила.... :worried: се изнамачивме и ја и ти и усте некои други, ама ке успееме еден ден, не се нервирај, мисли на убави работи, ке дојде и насата среќа верувај во тоа и не губи надез, :inlove:

10. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Нареден месец и секој после него ќе навиваме додека сите ние не прошетаме со стомачиња. :lol:
    :* :*

11. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    со срекаааааа па чекаме убави вести :party: :rofl:

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Сакам да прасам, задниве неколку дена ме мачи стомакот ниско долу, кај матката, а денес еве и градиве ме мачат, брадавиците ми се толку осетливи, зголемени, овулација нормално мислам дека ми помина, и сигурна сум 99%дека не сум бремена,засто само еднас имавме односи и тоа одма после циклус, а мене тоогас не ми е овулацијата, па се прасувам дали тоа значи мозеби пореметен хормон некој или незнам сто е... :wasntme: се пласам дека несто не е во ред!!!

13. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Нема ништо страшно матката се стега од 2 причини или се спрема да ја испушти јајце клетката во вид на менструација или се шири и се спрема за плодот ;) Дај Боже да е второто :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. korum

korum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Imam neredoven menzis taka da nit znam koga mi e ovulacija ni koga treba da dobijam.No vo sekoj slucaj se trudime trudni da ostaneme:)Ovoj pat sum po vesela dobra e!Se obiduvame no ne aktivno (znaci ne sekoj vtor den) tuku koga kako nekogas I edvaj ednas nedelno uspevavme da imame so rabotnive saati razlicni smeni I umor I da ne dolzam.Imase meseci koga gi imav site simptomi apsolutno site I pak nisto!A ginekologov e ne znam so klesta mu gi vadam,i zatoa mesecov resiv da ne odam I da ostavam samo po sebe sto ke bide I pocnavme na zeskovo sweat baby sweat:)E sega ili sum oficijalno luda I si izmisluvam se (sekoja cest na delotvornosta na mojot zaeban mozok) pa da vi dolovam kako se custvuvam prvo Omg ali raspilozenieto mi se menjava na sekoi pet minuti zlobna sum go puknav soprugot vcera posebno deneska sum ekstra,pocna se da mi smeta site ostanati me nerviraa uzas bev.Vtoro venite na gradite mi se kako obelezana mapa :)Ne me bolat da naglasam moze onaka malku nisto strasno...Treto imam cat pat blagi grcevi vo predelot na jajnicite,I pred dva dena vejke od ednas dobiv ostra I kratka bolka koja se povtori uste ednas I tolku.Cudno!Poduenosta I gasovite da ne gi spomnuvam voopsto I toa e toa posleden menzis dobien na 29 maj.No da ne zaboravime neredovni mensisi!Pa ve molam spodelete gi vasite mislenja vi blagodaram unapred! Za pecatnite greski ne odgovaram :))))

15. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Симптомите или некоја ги нема или велат се исти како пред добивање така да кој да знае :?: во пмс како ти е слично или не? И ако не сакаш да си ја мачиш душичката еден sure check земи дома во било кој дел од денот се прави и чекаме да не радуваш :*

16. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Направи тест и извести не да се радуваме за уште една трудница ;) можеби е бременос ...со срека

17. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    леле колески јас во првата бременост немав вакви симтоми,до душа не се ни секавам до толку бесе пред 7 години....сега еве 2 месеца се обидуваме за фторо детенце....треба да добијам на 4 јули имам редовен мензис на 28 дена,еве усте 6 дена треба да добијам пред секое добиванје ме болат градите и сум многу нервозна но сега ги немам овие симтоми....ме боли многу долниот дел од стомакот кај јајниците,како некое стеганје имам ми трае неколку секунди и поминува,предходната менструација ми траеше само 2 дена,досега никогаш не ми било така.......немам стрпление до 4 да чекам.....што мислите дали и ова е некој знак за бременост.....ве поздравувам сите,и ви посакувам сите што сакате да си ги видите вашите две цртицкииии............ :* :* :* :*

18. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Дај Боже да не добиеш...и јас имам редовна менструација на секој 28 дена ама сега оваа ми траеше само 2 дена и се прашувам што е проблемот зошто вака никогаш не ми траело :^) планирам да отидам на гиниколог оваа недела да видам што ке ми кажат :)

19. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    СЛИМИ каде си ни немаш напишано што направи има ли вести за радување :clap: :call:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    сеуште ништо мила не сум добил.се плашам дека пак ќе добијам од вчера почна менструални болки.ама еве пак ништо.ветувам ако не добијам до утре ќе н(правам тест го купив тестот од вчера го чувам.штом вчера ми почна болки како да добијам се откажав ама нема ништо.имам некој бел секрет како на сиво ево од денеска и глава ме боли и ми се гади понекогаш.€е знам веќе во што да верувам.фа'а заподршката на сите вас