Можеби сум смотана малку, но прв пат слушам (читам) за Clear blu... Што е тоа????? Дајте просветлете ме
Тоа е тест за бременост, се мисли дека е најточен,а воедно е и најскап. Инаку сите тестови што се за бременост од најевтини до најскапи функционираат на ист принцип. Овде плаќаш фирма.
Хехе фала Неса. А јас кога купувам тест за бременост само си кажувам дај ми тестче па кое ми го фати око тоа го земам )))) Моментално си чувам едно дома, да ми се најде
здраво на сите! ми треба совет! последниот циклус ми беше на 05.09, со сопругот внимаваме (бидејќи имам микоплазма и кандида) но на 19 и 21 септември тој сврши во мене. инаку циклусот ми е на 28 дена, и сега ми доцни 18дена. 2недели откако имав правев тест и показа негативен а на 08.10 бев на преглед и ми казаа дека нема ништо. имам болки во градите, веќе десетина дена мислам дека ќе добијам, ми се повраќа. пиев таблети за да добијам (оргаметрил), но ништо! сакам да знам по колку време откако е зачнат плодот на ехо се гледа дали има нешто? дали да идам пак на преглед (а веќе ми е срам да одам, бидејќи имам чувство дека веќе им е смачено од мене, за 3 бриса одев, за резултети, кога бев на ехо ) или да направам прво пак еден тест па да видам што ќе биде. многу сакам да сум бремена, но ми е страв од тие бактериите, да не му наштетат на плодот!
Направи си пак тест. Или пак оди на гинеколог. Немој да мислиш дека им досадуваш, тоа им е работа. А дали твојот сопруг се лекува од микоплазма? Претпоставувам дека имаш вагинална микоплазма, и ако е така, и тој треба да се лекува. Инаку, ембрионот на ехо мислам дека се гледа некаде околу 6 или 7 недела, можеби и порано, иако е ретко толку рано да се види. Ама во 7 недела сигурно се гледа дали има нешто.
да и двајцата ќе се лекуваме, само не смеам да ја почнам терапијата додека не се осигурам дека не сум бремена, оти тие таблети не смеам да ги пијам ако сум бремена. двајцата заедно сакаме да почнеме да се лекуваме. а дали знаеш колку време треба да мине додека да се лекувам од таа микоплазма?поздравче
Вака се внимава???? Како што прочитав во последниот пост бремена си! Честитки и на тебе и на Блонд. За 9 месеци 2 бебенца другарчиња ќе има фемина
Stefeli честитки за бременоста, но само да знаеш дека во некои случаи микоплазмата се пренесува и кај новороденчето, но има и подобра вест за кој има слушнато дека изчезнува со бременоста-со среќа млада мамо
браво мамичке Стефели нека ти е со среќа и се со лесно да ти биде па ако ни треба некој совет во врска со бременоста ќе не посоветуваш,нели?? сега пазенје и мазенје,ама тоа второто повеќе усте еднас честитки и се најуваво поздраче
фала на сите! и дај бозе во брзо време од сите што сакате бебче да слушнеме ваква добра вест! премногу сум среќна! само со господ напред и се да биде во ред со бебчето!
Zdarvo prijatelki )) Imam redoven ciklus i redovni odnosi so mojot partner,i veke 2 meseci si pravime bebusce Pred da dobijam menzis imam simptom,bolki vo gardite,no ovoj mesec pocnaa bolki 3 nedeli unapred pred da dobijam ciklus.Apetitot mi e zgolemen i bolki vo grbot samo koga ke stanam od spienje.Dali nekoj imal nekoj slicni simptomi,pisete mi. Vasata nova dopisnicka, Pozdrav [mod-kirilica:3lln03x6][/mod-kirilica:3lln03x6]
Бев под стрес, си ги пронаоѓав сите симптоми на бременост кај мене и колку што бев у паника толку потајно се надевав дека можеби нема да добијам.. И вчера добив. А колку сакам со дечко ми да си направиме едно бебе, дури зборуваме за тоа иако не сме нешто ептен спремни за родители би сакала да бидам млада мајка... Ајде бе тестче покажи ми две линии следниот месец те молам
Стрес - никако ! Јас некаде прочитав ако сакаш да останеш бремена, однесувај се како да си бремена. Јади што ти се јаде, ако те фати стрв за нешто-побарај си, не пуши, избегнувај алкохол итн. Уххх јас колку сум радосна што здравје Боже ќе сумс и малда мајка и со среќа наредниот месец
Фала ти многу миличка на советот и на убавите желби, ти посакувам и на тебе се најубаво и да си родиш најубава жива и здрава бебушка.
Имам прилично нередовна менструација а со сопругот се обидуваме да останам бремена. Веќе 2 недели ми касни па сакав да ве прашам кој тест за бременост ми го препорачувате да го купам бидејќи сум имала неуспешни обиди во минатото тестот да не покаже ни една линија . И дали се сигурни оние тестови што можеш да ги правиш во било кој дел од денот или да купам за со првата мокрача наутро!
Ако не покажал тестот ни една линија, тоа значи дека тестот бил неисправен. Инаку, можеш Sure Check да купиш, тој мислам дека е нешто поефтин и може во секое време од денот да го направиш. А ако сакаш можеш и поскап да купиш, Clear Blue на пример, за него велат дека е 99,99% точен.