чуствотелна,плачка,подуен стомак,грчеви во стомакот исцедок бел и ми касни четри дена мокрам често градите не ме болат температура само навечер и спијам како луда ве молам кажете дали е можно да сум бремена
Симптомите за добивање и сиптомите на бременост се МНОГУ слични. Ако се плашите или не сакате да направите тест тогаш почекајте 7 дена (од датумот кога требало да добиете) бидејќи толку е нормално да доцни менструацијата. Ако до тогаш не добиете - правец на гинеколог. Температура и јас имав минатиот месец 10 дена по ред, околу 37 С Мислев дека е еден од симптомите за бременост, но добив.
Кај најдов јас да те советувам земи тест провери, не мора да му кажеш на дечко ти дека ќе правиш тест. И јас често мокрам, ама тоа го препишувам на фактот што пијам многу вода и сокови, па за мене е нормално тоа
ако е позитивен како да му кажам несака да слушне...дај боже да не е позитивен и ако не ке му раскинам жими се ме остави на цедило МАЈМУН
Оф мори мајко, ние што сме повеќето на темава плачеме за да останеме бремени, што се не правиме, а вие девојчиња плачете од страв да не случајно сте бремени. Бидете посигурни во заштитата, не си играјте, се може да се случи. Има и такви што остануваат бремени и од предсемена течност, значи ако несакате да користите кондом, тогаш НИКАКО едно по друго истата вечер, меѓувреме машкото да оди во wc и убаво да се измие.
Здраво девојки и од мене, Ецапареца душо немој да се разочараш зашто јас знам дека ти си силна и овој месец ќе се збогуваш со тетката за наредните 9 месеци. А за тоа што рече дека ми се дивиш навистина се насмеав, ама верувај ми дека толку правење тестови 2 години и 8 месеци веќе и изгубив и надеж и све. Вчера не се вклучив ич на форумот ми беше тешко многу.Направив сабајле тест и пак негативен како и секогаш а мене ми касни 12 дена еве 3 дена имам менструални болки а теткава вештерка ја нема никаде. Абе пукнав надвор од контрола сум веќе, многу нервозна сум од ПМС сакам да излезам и од својата кожа.Не знам веќе и како ме трпи кутриот маж ми. Станав неподнеслива веќе.Еве овој месец чекам да пукнам да добијам и после одам на гинеколог да ги проверим хормоните зашто мислам дека се никакви поради мојата сегашна состојба. Нека ми каже некоја освен 3 ден кој друг ден се направат анализите за хормоните дали знае зашто сакав без менструација да бидам кога ќе одам, треба и ПАПА тест да направам? Поздрав до сите и ви благодарам за подршката
Па хормоните се испитуваат на трети ден од менструација а прогестеронот и на 21-ви ден. Нема врска ако имаш добиено. Гинеколошки прегледи можеш да правиш откако ќе ти помине, ако имаш правено пап тест годинава не ти треба друг. Подобро направи микробиолошки брисеви и нека ти даде упати за други испитувања, на пример за проверка на проодност на канали, на маж ти за на уролог, за спермограм, спермокултура. Јас имам некои чудни симптоми. Требаше да ми дојде на 29-ти јуни, ама оставам простор уште 5-10 дена зашто секогаш ми касни. Имав слаби повремени болки во долниот дел на стомакот како за пред добивање ама одамна немав осетено болки толку рано (секогаш ми касни). Колку што можам да приметам, за прв пат осетив болка во брадавиците, покрај тоа што се зголемени, тврди па и болат. Некаде прочитав дека тоа било симптом за бременост или овулација (мислев дека е касно за тоа ама го искористив денот), но овие другите слаби болки и боцкања ме збунуваат. Нека поминат пет дена па ќе правам тест ако не ми дојде до тогаш. Ако дојде па јбг, ќе морам да почнам со кломифен, иако не сакам така.
Ецапареца се сложувам со тебе ама што да правам тоа е.......и јас посакувам да има таму кај што треба
А зашто не сте користеле заштита кога веке не сакате бременост ? Епа ајде на машкото нека му е убаво (без кондом) , а потоа женските нека си ја трескаат главата во ѕид ако нешто се случило Можно е да имаш некое пореметување немора да значи дека си бремена , но направи си тест што има него да го прашуваш па за тест И др пат кондом , немојте да си играте со вакви работи , гледаш сега како е мачно а на дечко ти му е гајле дали си трудна или не
Јас мислам дека и овој месец ке нема нисто ново кај мене Треба да не добијам за некои 4,5 дена но ме загрижува кафеавиот исцедок сто го имам скоро недела дена не е обилен само при брисење но сепак го има, првите денови кога се појави имав и болки во стомакот како секој момент да добијам сега веке не ме боли стомакот само градите. Прво мислев да не е имплантациско тоа исцедокот но гледам тука по форумот сто имат споделено искуства тое се јавува околу датата за добиванње а не така рано како моево
zdravo kako ste?.. imav odnosi so dechkoto bez zashtita i ne se zane tochno dali svrshi vo mene ili voopshto ne svrshi koga trebeshe da svrshi se trgna od mene ama ne svrshi.. i sega ne znaeme dali svrshi vo mene ili pak ke recham ich ne svrshi.. po odnosot drugiot den odma se napiv apche Norlevo za sprechuvanje na bremenost..ne napraviv test i strav mi e da ne ostanam bremena ..treba da mi dojdi menzes a ushte nemam dobijano... imam nekakvi simptomi me bolat jajnicite ama neznam dali se tie za bremenost ili od psihata samo.. ve molam pomognete mi neznam kako e nikogash ne sum ostanala bremena.. pozz ** [mod-kirilica:3skw5vgr][/mod-kirilica:3skw5vgr]
Охх девојчиња...ќе ве Молам не пишувајте постови овде дека несакате да останете бремени ние овде што сме тука само за тоа збориме...да си ги видиме нашите 2 цртки... Ве моламмммм
Имаше една тема мислам "Дали сум бремена" или така нешто беше, побарајте си, овде баш не сме расположени за убедување дека некоја не е бремена, или да даваме совети како да се пазите, кога веќе сте почнале да имате односи, а несакате бебе, тогаш ТРЕБА малку посигурни да бидете и многу поозбилно да ја сфатите таа тема. Овде молиме Бога една за секоја, и секоја за една да остане бремена и се радуваме на секој симптом. Да не ме сфати некој погрешно дека ве бркам од темава, секој има право да си праша се што му лежи на душа надевајќи се дека ќе му олесни, ама сепак ние овде едвај чекаме да забремениме, така што расположението е сосема друго.
Мој совет е нека ти задоцни некој ден (најдобро е после 7 дена од доцнењето на циклусот) па после прави тест. Инаку може ти е од стрес доцнењево, не паничи. И мила, како тоа имате односи без заштита а сте толку неискусни очигледно со партнерот. Како не знае дали свршил или не? Не ми е јасно...
Некои тестови покажувале и еден ден пред добивање, а посигурно е и ако ти касни, да речеме можеш да пробаш и еден ден после каснење. А за најсигурно тест преку крв во лабораторија, тоа може уште порано, и 4-5 дена пред добивање.
фала ќе направам тест.. епа и јас незнам како се случи тоа.. а го предупредив да користи заштита но никако неможев да го убедам.. и сега под стрес сум :/