Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Срцка Слими, ќе си биде се, само здравје. Јас веќе ама ич не му ја мислам, ако сака и треба да биде нека биде, ако не, немора, па што да правам сега, да се лупнам од земја неможам. Мислев дека овој пат ќе бидам ептеееен разочарана, а уствари ич не сум. Бев додуша првите минути кога ми проби, си се изнаплакав на рамо на ова моево, многу брзо се смирив и фурам даље ;) Ич око не ми трепка више, ама ич! Отидов само трет ден од менстр. (несакам цело име да и го спомнувам :lol: ) ми земаа крв за пролактин, и треба да одам на 21 ден за прогестерон. Ми земаа исто крв и за хормон што го лачи тироидната. И тоа ми беше највеќе муабетот, мораш на 3-от ден пролактинот, нема врска што е недела, работат на гинекологија лабораторијата и недели, сум била минатиот пат кога испитував хормони и недела и со сигурност знам дека работат. Ќе ти даде матичниот листи и ќе си одиш таму и ќе си завршиш работа.
    А за доктор сум чула многу се фалат од Органџиски во Штип. Имаше и некој од Систина и Ремедика, ама не се сеќавам кои беа, ај ако се сетам и најдам ќе ти пишам. Ќе биде срцка, со насмевка на лице и верба во Господа и невозможното ќе стане возможно :*

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Не се разбираме зашто незнаете колку боли кога секој месец се надевате на симптоми на бременост, а тоа ќе искочат симптоми на ПМС. Да, темата е симптоми на бременост, и добредојден е секој кој сака да СЕ КОНСУЛТИРА кои се симптомите на бременост дали сакала или несакала бременост, ама да даваме надеж на таа што чека да добие дека ќе добие, или да речеме -не бе не си бремена за да ја утешиме, а со истите симптоми на некоја што едвај чека да забремени да и кажуваме - да бе да бремена си. Сфаќате сега во што е разликата???

На iki26 и slimy им се допаѓа ова.
  3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Еcapereca никој не рече дека овде треба да не тешите и да ни кажувате дека не сме бремени (велам нас затоа што јас прашав за симптомите кои ги имав и по мене уште две или три девојки, па се најдов тема на муабет). Значи прашав за симптомите, а не дали сум бремена. За тоа има друга тема. На страна тоа што во таа тема се поставуваат да не речам глупави прашања. Ама вака да се напаѓаат девојките стварно не иде. И верувај ми, знам како боли кога се надеваш на бременост, а уствари се симптоми на пмс. Имам таков случај во фамилијата. И убаво си кажа something ;)

Спојлер, за да не бидам нападната и за ова |(
    се покажа дека е пмс, ми дојде денес

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Никој не ве нападна, ама баш никој. Секако дека ќе ви се каже кои се симптоми од тие со искуство, зашто и јас сум имала симптоми на бременост дека бев бремена. Само работата е во тоа што неможеме да ве убедуваме дека можеби не сте бремени затоа што, како што пишав погоре, истото би требало да го пишуваме и на некој со истите симптоми, а едвај чека да е бремена. Со еден збор значи треба да се лажеме. Не ги увеличувајте работите, никој не ве напаѓа, ама баш никој :!:

5. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Kazete mi ve molam dali bolkite vo dolniot predel se normalni vo bremenost. Denovive osejkam bolki vo desniot jajnik ne mnogu ostri ama se pojavuvaat pocesto vo tekot na denot. Se plasam da ne e vonmatericno vo 4 ta nedela sum i ne se gledase na eho nisto pred tri dena ?

6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ова прашање би одговарало во темата труднички муабети bremenost/trudnicki-muabeti-t13506/ :)

рано е може да се види , мене на почеток со вагинално ехо во 4 едвај се виде и не беше сигурно, а нормални се болките се додека не се многу јаки :)
    честитки за бременоста :*

7. ecuss17

ecuss17 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Луѓе помагајте :D ми касни 23 дена последната менструација ми беше на 13 јуни. Од 25 јуни па навака навистина бевме вредни :lol: пред околу десетина дена напраив тест беше негативен но не го напрајв со утринска мокрача и не беше sure chek туку од оние ефтините по 50 ден. Градите ми се потечени и ми се познваат некои вени што никогаш не сум ги имала. Имам болки во пределот на матката како некои грчеви и да напоменам дека многу киселини имам. Немам симптоми за добивање. Што мислете има ли можност да сум бремена...А и некако секретот веќе не ми е чест како порано. Ме страв да направам уште еден тест. Се плашам да не биди негативен. Ве молам за мислење. :?:

8. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    zdravo devojki,za edno mislejne vase molam otkako mi zavrsi na 12 juni bev na ginekolog mi kaza koga mise plodni denoj a i imavme odnosi skoro sekoj den so maz mi sega ovie dva dena imam mnogu kiselini ia denes kasnav lubenica i mi dojde na povrajkajne izlegov malce na vozduh pa mi podpomina i mnogu se umoruvam dali mozebi toa e nekoj simptom deka sum bremena ili sepak e razno, za nekoj den treba t.e netreba da mi dojde :?:
    bisakala da e radost posto vejke 10 meseci se trudime da staneme roditeli ;( ;(

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) нема сто да се пласис направиси Oдма тест мози било ран кога си го правела првијот тест а овај сигурно це ти покази позитивно цим Tолку долго ти касни освен Oако не си пијала некој Aнтибиотик па да ти Kасни од то.... Aјде па писини да се радуваме и није со тебе :*

10. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :| мозно е да си по то сто писа дека ти сеслосило а и она сто се уморувас брзо .... за Kолку време треба Dа добијас ?

На cvetelina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Lele kako se nerviram so ovije bulvive s i sh i c i c so crticka gore kaj mene ne mozam site bukvi da gi koristam i ko nekoje bebe malo da pisuva cccccc ne mozelo latinica i neznam so :@

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    na 12 juli treba da mi dojde daj boze da nedojde :)
    eve vejke 4 meseci tocno na 12 mi ide ni den pomalce ni povejke se nadeva ke zaboravi da dojde hahhaha

14. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) ајде да видиме до утре како це ти биди дали це ти се понови ова истово мислам со поврајцајнето ако си бременка би требало да се понови пак и за некој ден мозис да си направис тест :) ти дрзам срека да си бременка :inlove:

На cvetelina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Девојки ве молам за помос. Добивам на 27 дена секогас, имав кафеав исцедок скоро недела дена утре ми е 27ми ден знаЧи за добивање арно ама денес поЧна несто розево како светло црвено незнам дали ми е мензис засто сел ден сум со една влоска а и стомакот не ме боли обиЧно ми е темна крв и имам многу болна менструација првиот ден немозам од кревет да станам. Сега незнам на сто сум дали да се надевам усте или ми пропадна и овој месец :?: Имал ли некој такво искуство а бил бремен? Или пак ми се пореметило несто?

17. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Изгледа ќе треба да не ќастиш. Јас имав таков исцетод, а тоа розевкото се случува кога плодот ќе си го најде местенцето во матката и ќе се закачи да си расне. Ајде провери си одма утре со тест и да не израдуваш.
    И едно за сите со дилеми околу тестовите, тестот може да бид лажно негативен(да сте бремена, а да не покаже), ама лажно позитивен никогаш. Дури и најефтините тестови.

18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709

19. belisima88

belisima88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    105
    monela јас имав такво искуство со тоа кога идев во wc на хартијата имаше розевко,мислев пак ништо и овој месец,ама си направив тест и си ги видов двете цртки,направи си тест и ке знаеш на што си ти пуштам срекичка да си ги видиш двете цртки овој месец и да се израдуваш,и ти и сите др.девојки што чекаат две цртки!! :hug: :*

20. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Ке поЧекам и денес да видам сто ке биде иако веке ми лиЧи на мензис поЧнува да станува пообилно ке видам како ке е до веЧер ако престане па може и тест ке правам, го имам дома со месеци тестов ама никако да го направам рогава ми е ептен тоЧна не дава ни ден да ми закасни барем да се израдувам малку. Поз девоки ептен сте добри ако не бевте вие сите овие месеци мислам деке ке полудев :*