Melisa001988 вака душо да ти кажам од мое лично искуство, јас прво што забележав кога бев бремена беше болка во градите и некако си ги осекав како потечени и кога се тушитрав дури ми беа осетливи и од млазот од водата од тушот потоа ми доцнеше цилкусот и направив тест и беше позитивен. среќнооооооооо и очекувам убави вести
devoki povtorno za sovet treba da (ne)midojde na 12 graite mise kako napumpani vcera imav kako kafeavko nesto na vloskata i tolku deneska potpolno cista imam deneska nekoe peckajne vo desniot jajnik? mozam da kazam deka ovoj mesec bevme prilicno rabotni so maz mi pa sto velite moze da sum bremena da napravm test ili e rano tolku mnogu posakuvam da uspee ovoj pat kisss poz za site
најдобро причекај ден два отакако ке ти изостане менструацијата па направиси тест а можно е да си бремена но тоа најдобро со тест тоа сто те болат градите е добар знак ај направиси тест пап пиши срќноооооо
Па да бе, и цветелина ни беше тука некаде со чекањето, ај направи си тест, треба да покаже и со еден ден каснење, ајде
Од толку многу негативни тестови ми е страв да направам тест. Ми доцни скоро 20 дена бев на гинеколог пред месец дена се беше ок имам болки во јајникот десен и во половината. Немам гадење помошшш
Ти стискам палци овој пат нека е како што сакаш јас сум во иста состојба прв пат ми доцни 6 дена страв ми е да направам тест. Со среќа...
Здраво девојки сега кога станав правив тест и ми излегоо двете цртки толку сум среќна ,само се плашам можно ли е тестот да биде неточен
со срека мила....лажно позитивен не може да искочи тестот,бременка си гарант.....со лесно нека ти е бременоста... .........
Saxobeat ти посакувам среќа дај Боже да бидеш. Ти посакувам се најубаво да се радуваш на мал бебуш. Ние со мм те нешто ни излегува чекаме, чекаме... А јас колку многу сакам дете ептен, но мм некако како да не сега за сега за дете. Свадба ќе правиме во октомври и ми вика да помине свадба тогаш. А јас сакам многу НО... ете тоа е. И му викам не се планира секогаш така, планираното не секогаш успева. Дај Боже да останам трудна и јас пресреќна ќе бидам. Кога читам вака многу ми е ќеиф на душа за вас феминки. Поздрав до тебе Saxobeat и уште еднаш со среќа и се најубаво.
Тестовите мозе да се лазно позитивни само во еден случај (тоа го пишува и во упатството од тестовите)-а мислам на тоа ако имате циста на јајникот или сл.тогаш тоа го покачувало нивото на B hcg хормонот ,ама тоа се познава ако за 48 часа го повторите тестирањето-инаку мислам на тестовите од аптека, нивото на хормонот се дуплира и цртките испаѓаат двојно поцрвени,затоа јас правев 4 тестови за да на крај испаднам сигурна и после тоа отидов на гинеколог и тој само ми ја потврди бременоста,инаку кога очекуваш да ти се случи нешто такво,што долго го очекуваш и премногу го посакуваш до пораѓањето ке ти е се неизвесно,за се ке бидеш полна со прашалници.Бар јас сум таква и ти посакувам лесна бременост и поцесто пријавување на нови трудници како тебе.
Ви благодарам повторно на сите ке одам подоцна на преглед па ке ви пишам. Дај Боже сите да си ја дочекате оваа радост.
devojki mi kasni samo eden den ako ne mi dojde do vecer utre rano test da napravam mie strav malce od rezultatot zosto sekogas bese na 1crta 4 meseci so red mi doajgase na 12 a sega ja nema fala bogu i daj boze da nedojdi na sekoe trcam vo wc osejkam kako da mi tece nesto i koga ke pojdam nisto se nadevam deka izutrina ke mi bide najubavoto utro dosega drzete mi srekaaa ))
Saxobeat мила а да ни кажеш какви симтоми имаше пред да го направиш тестот? со среќа мила и со лесно.....големи честитки до тебе и до бебенцето...... дај боже ова лето да има што повеќе бебиња..