Најпрво Честитки за новите бременки со лесно нека ви е и да завлеЧете нога и за нас Јас утрово направив тест и излезе нагативен по се изгледа тоа сто го имав пред една недела иако ми траесе 2 дена сепак е било мензис инаку би показал тестот веке барем јас така мислам само не ми е јасно засто градите продолжуват да ми бидат болни и зголемени сто досега не е било слуЧај барем кај мене, кога ми заврсува мензисот стануват меки и мали а ова сега ке ми испукаат После 2 теста негативни ми преостанува да се надевам за наредниот месец а ова со градите не знам сто да правам имал ли некој такво искуство и после мензис да го болат и да му се отеЧени или има некоја таква болест па јас не сум се усте информирана Поздрав девојки имајте убав викенд п.с Ecapereca жал ми е сто неможев да ти го разубавам денот со позитивен резултат, знам колку ке ти бесе мило ајде сега ние Чекаме од тебе добри вести па редно е нели?
Спојлер Не знам кај да го поставам прашањево, па ако не е соодветно за во оваа тема нека се премести. Да ви кажам девојки кооонечно решивме со мм да правиме бебуле. Вчера ми беше најплодниот ден овулација. Па сакав да ве прашам до кога може да чекам да направам тест да видам дали има нешто. Многу ми е страв некако. Во октомври свадба ќе правиме, ако сум трудна ДАЈ БОЖЕ да сум, да не си имам проблеми до тогаш што знам. Оф леле цело време мислам на тоа. А баш сакам да сум трудничко. Знам дека од прва секогаш не може, но ајде да речеме ДАЈ БОЖЕ. Девојки ај ќе ве молам кажете ми до кога да чекам да направам тест нешто да ми кажете. И уште еднаш на сите идни мамички ви посакувам да си имате лесна бременост.
Agrona јас и ти како договорени И ние (уште минатиот месец) почнавме да работиме на случајот бебе, а свадба планираме здравје во ноември. Никаков проблем нема да имаш ако останеш бремена, а зошто би имала? Тест најубаво направи си кога ќе ти доцни менструацијата. Дај Боже да останеш бремена што побрзо!
па срце треба да почекаш до мензис за домашен тест да правиш тој покажува нај точно еден ден по каснејне на мензисот,а преку крв порано покажува мислам некаде после една недела од односот...па со среќа дај боже да си останата бременка...
Јаготче дај Боже и ти да си останеш трудничко дај Боже сите што сакаат. Хехе викаш како договорени да сме хехе Па си мислам ако останам сега да не не можам да играм нешто, што знам. Ризично нели е првите три месеци или? Aј нека се фати па ќе гледаме ќе првиме после (на нероден Петко да не му кројам капче) како викаат. tinavip ти благодарам мила. Ми значи од вас вака поддршката тука. Ајде дај Боже пак ќе речам сите што сакаме да си останиме труднички да си се консултираме овде вака да си се радуваме. Поздрав до сите вас, а ако има нешто ќе ве известам и чекам и вие да не известите што и како се случува.
феминки да ви кажам една жива вистина и тоа колку игра важна улога психата на човек и тоа како има на се влијание а посебно со бременоста,еве јас колку се замарам дали и кога ке останам бремена,пратам овулација плодни денови и уште што ли не,комшифката до мене роса не ја роси ми вели ма какви плодни денови јас кога ми се сака си терам ќејф и не се замара со ништо и ете од прв пат и од едно легнувањје си остана бремена...затоа драги мои не мислете му ја толку водете лубов и не мислете дека на секое легувањје правите бебе,ослободете се тоа само по себе ке си дојде без дополнителни стресови.....
cestitki cvetlana kolku mi miilo i jas kako tebe 10 meseci nemodznam ama eve sega bese srekata da ostaness se nadevam i jas naredniot mesec zosto mnogu e tesko ovaaa mnoguu sum sreknaa da si imas najubava bremenost i najlesna bremenost se nadevam niee sto sme poveke vreme da se prefrime site vo trudnickite temeeee
Здраво на сите .Ке ве молам за ваше мислење или искуство.Овој месец правев проверка на каналите.Излезе ок резултатот со што едниот канал тогаш ми го исчистија.Менструација обично ми идеше од 31 до 34,5 послесниве неколку месеци 33 ден.Но овој месец после ХСГ то мене на 26 ти ден ми потече кафенко.Си виксм порано овој месец зар ке дојде.Но три денс се такњ ке потече ке престане.Му се јавив на гинекологот ми вика направи си тест.Иако мислам оти е рано да покаже на дваесетидевети ден денес направив и е негативен,а мене веке четири дена така ми се цедурка темен секрет како за пред идење но нема свежа крв.И да секогаш ме болат градите како пмс а сега ништо. Искуство или мислење?
CESTITKI ZA NOVATA MAMAMAMAMA ,,,,,,,,,,,,,,,,,TE OCEKUVAME VO TRUDNICKI MUABETI I ZDRAVJE SITE STO STO SSTE VO ISCEKUVANJE DA OSTANETE BREMENKI POZZZ
cudno deneska bev na ginekolog i nevide nisto rce za 10 dena da pojdam,bilo rano za da pokaze a na testot mi izleze edan posvetla crta totalno sum zbuneta
а ти ја потврди док. бременоста? и јас Kога појдов првијот пат само преку Mокраца ми ја потврди бременоста и Mи заказа термин по неколку дена кога појдов на терминот само празно Kругце видовме во стомацето а бебето иц не се гледасе и после 10 дена цекав поново појдов на Kонтрола го видовме бебенцето и срцето како му цука а Tогас бев 7 недели и 3 дена бременка. направиси усте еден Tедт дома и се надевам це се појават 2 цртицки пак после це си поцекас 1 недела и це си појдис на Kонтрола и да Nе се нервирас се це си биди Oк
Вака првин не се нервирај тоа е лошо за бебето. Можеби е рано па затоа. Јас кога отидов на гинеколог видовме само една мн мала точкичка. Испитај си преку крв утре, тој тест е најточен, т.е требало гинекологот штом негледа ништо да те прати да провериш. И уште еднаш не се нарвирај, се ќе биде во ред.
ne nisto samo mi rece ke dojdis posle 10 dena imase samo kako zadebelena ligavica i tolku rece rano e da se vidi mnogu se iznervirav a a se nadevav deka ke ,mi kaze dobra vest sega mi ostanuva da cekam
Еве јас денес понеделнички испитав преку крв и....... ПОЗИТИВНООО... многу сум среќна сите да си дочекате. Само ме мачи оваа како кандида белото што ме чеша, но подоцна ке одам на доктор и ке видиме што ке биде