Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    На трудница и е дозволено да крева максимум до 6 килограми,тоа да ти е во памет,јас работам исто во гоооолем маркет во превод многу пакети и роба,ама правев отстапки до 10-12 кг.е сега можеш и рефусно да редиш роба,ама ако остануваш и сама на смена,ке имаш повеке одење,ке мораш и да казеш на колешки да ти потпомагаат,или повеке да одиш втора смена кога треба повеке да редиш а не и да ставаш роба во магацин,бар првите три месеци...

На cvetelina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    феминки ајде да ве прашам нешто а и да споделам со вас, по доцнење на циклусот од 4 дена правев тест на кој нормално се појакува јака црвена линија и втора на местото за бременост али скроззззз розевка дури и едвај се гледа, незнам дали почнав да халуцинирам или се работи за бременост, колку што читав во претходните постови и најбледа линија значи позитивен тест.... малце сум збунко во моментов , класични симптоми од типот на гадење, вртоглавици и сл немам, едино спијам повеќе и имам болка кај јајниците така по малце како да ќе добијам и не добивам ... искрено се надевам дека е позитивен резултатот......али очигледно ќе почекам уште некое време па ќе направам уште еден :o

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    :) цеститам бременко си само малце :lol:

На gluvarche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    :D :D :D
    хехехееее ај ќе видиме наредниве денови........... за сигурно..... ;)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    :rofl: :rofl: :rofl: Позитивен е тестот,нема што да се секираш,за сигурност можеш да го повториш за 48 часа така бхцг=то ке се дуплира и ке покаже појако црвено на тестот,се најубаво имај лесна бременост :hai:

На mwamwa и gluvarche им се допаѓа ова.
  6. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ако бледа штом се појави тоа е тоа бремена си честитки :*

7. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    draga ti si bremenka bez mislejne :) isto to i na mene mi bese i toa pred 1 nedela cestitki so lesnooo kisss:*

8. ecuss17

ecuss17 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Сакам да прашам дали ако имаш полицистични јајници мозе да ти касни два месеци а пред тоа си имала редовен циклус? А во меѓувреме имате полови односи т.е правите бебе :)

9. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    фала на сите за честитките се читаме во труднички муабети ;)

10. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    феминки овие денови не се чуствувам добро имам гадење постојано сум нервозна многу јадам.....а треба за 3 дена да ми дојде .....

11. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

причекај да видиш дали ке ти дојде, некогаш пмс се слични со симптомите на бременост. ;) :* а да те прасам дали имас некои промени во градите болка, подуеност и сл?

12. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    да имам кога ќе ги допрам ме болат многу дали е можно да сум останата?

13. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    дали во првите недели на бременоста нормално е да се има мали болки еве скоро во 6 недела и некако како некоја блага болка имам но не цел ден само на еднас два пати во ден :|

14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.106
    Мислиш на грчеви во јајниците како за добивање?
    И јас ги имам, најчесто навечер. Нормално е :)

15. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    да но и некогаш преку ден, но и како да осејкам како да ми течи нешто како бело прајње но не густо затоа мие страв данее нешто во ред или и кај вас го имало тоа ?сепак прва бременост мие па нормално е дека се плашам совет ве молам поздрав

16. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474

Па кај си ти официјално да известиш дека си бременка официјално. Сега случајно ја отварам оваа тема, зашто последно време се нешто накај Поддршка... ме влече, и кога гледам Цветелинче и официјално бременкаааа, дека нели се грижеше за тестот :) А бе сите ве следам во чекор 8) ЧЕСТИТКИ ЧЕСТИТКИ ЧЕСТИТКИ и се најубавоооо ти посакувам, со лесно најлесно да си ја износиш и бременоста!

А имало и уште нова трудница Глуварче, и тебе ти честитам од се срце, се најубаво и најлесно со бебушко! :)

А и кукличкаааа сега ќе ви се придружи, колку убаво да има се повеќе и повеќе бебенциња.

Wanna.be.mum, ти како си? Кај тебе како врват работите? Се надевам супер :)

Само напред ;) :clap: :*

17. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    па да конецно после чекање од скоро година и мене мисе израдува душава само сто знам сега морам да се пазам овие 3 месеци а работава ми е само во двизење и кревајње и морам дапазам господ нека ме цува а и сите што носат зивот во себе

18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ецапереца кај мене ништо ново :) треба да не добијам во понеделник па ќе видиме, ме бунат симптомиве овај пат, цела недела сум со стомачен вирус, ај уште ден-два па ќе видиме :lol:
    ти како си? :* :hug:
    Честитки за сите трудни мешиња ајде наскоро може ќе се придружиме и ние , а? :?:
    :hug: :hug: :hug:

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ајде дај Боже, направи тест уште во понеделник здравје, би требало да покаже барем бледо. Дај Боже! :*

Јас еве утре здравје одам да ми земат крв за прогестерон, испитувам хормони, од тироидната ми се добри, пролактин ми е нешто под нормална долна граница, ама баш и не сум сигурна зашто еве на интернет има различни вредности. Кога ќе ги добиеме резултатите и од сега, па ќе видиме што и како кај докторката.
    Накај 28-ми здравје ми е датум за (не)добивање, па сега ќе видиме, не се оптеретувам многу ;)

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    cvetelina јас ги имам истите болки кај јајниците со тоа што ги осеќам скоро цел ден, според моите пресметки сум во 5 недела не сум била сеуште на гинеколог да прашам што како се случува али од читање по интернет гледам дека сите викаат нормално е , и мене ми е прва пребременост и нормално цела сум во прашања :?: беше на гинеколог или уште не си била, јас чекам таму 7 недела па ќе одам, до тогаш со грчевиве ќе видиме како ќе оди ....