Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    На трудница и е дозволено да крева максимум до 6 килограми,тоа да ти е во памет,јас работам исто во гоооолем маркет во превод многу пакети и роба,ама правев отстапки до 10-12 кг.е сега можеш и рефусно да редиш роба,ама ако остануваш и сама на смена,ке имаш повеке одење,ке мораш и да казеш на колешки да ти потпомагаат,или повеке да одиш втора смена кога треба повеке да редиш а не и да ставаш роба во магацин,бар првите три месеци...

На cvetelina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    феминки ајде да ве прашам нешто а и да споделам со вас, по доцнење на циклусот од 4 дена правев тест на кој нормално се појакува јака црвена линија и втора на местото за бременост али скроззззз розевка дури и едвај се гледа, незнам дали почнав да халуцинирам или се работи за бременост, колку што читав во претходните постови и најбледа линија значи позитивен тест.... малце сум збунко во моментов , класични симптоми од типот на гадење, вртоглавици и сл немам, едино спијам повеќе и имам болка кај јајниците така по малце како да ќе добијам и не добивам ... искрено се надевам дека е позитивен резултатот......али очигледно ќе почекам уште некое време па ќе направам уште еден :o

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) цеститам бременко си само малце :lol:

На gluvarche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    :D :D :D
    хехехееее ај ќе видиме наредниве денови........... за сигурно..... ;)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    :rofl: :rofl: :rofl: Позитивен е тестот,нема што да се секираш,за сигурност можеш да го повториш за 48 часа така бхцг=то ке се дуплира и ке покаже појако црвено на тестот,се најубаво имај лесна бременост :hai:

На mwamwa и gluvarche им се допаѓа ова.
  6. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ако бледа штом се појави тоа е тоа бремена си честитки :*

7. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    draga ti si bremenka bez mislejne :) isto to i na mene mi bese i toa pred 1 nedela cestitki so lesnooo kisss:*

8. ecuss17

ecuss17 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Сакам да прашам дали ако имаш полицистични јајници мозе да ти касни два месеци а пред тоа си имала редовен циклус? А во меѓувреме имате полови односи т.е правите бебе :)

9. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    фала на сите за честитките се читаме во труднички муабети ;)

10. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    феминки овие денови не се чуствувам добро имам гадење постојано сум нервозна многу јадам.....а треба за 3 дена да ми дојде .....

11. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

причекај да видиш дали ке ти дојде, некогаш пмс се слични со симптомите на бременост. ;) :* а да те прасам дали имас некои промени во градите болка, подуеност и сл?

12. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    да имам кога ќе ги допрам ме болат многу дали е можно да сум останата?

13. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    дали во првите недели на бременоста нормално е да се има мали болки еве скоро во 6 недела и некако како некоја блага болка имам но не цел ден само на еднас два пати во ден :|

14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Мислиш на грчеви во јајниците како за добивање?
    И јас ги имам, најчесто навечер. Нормално е :)

15. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    да но и некогаш преку ден, но и како да осејкам како да ми течи нешто како бело прајње но не густо затоа мие страв данее нешто во ред или и кај вас го имало тоа ?сепак прва бременост мие па нормално е дека се плашам совет ве молам поздрав

16. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474

Па кај си ти официјално да известиш дека си бременка официјално. Сега случајно ја отварам оваа тема, зашто последно време се нешто накај Поддршка... ме влече, и кога гледам Цветелинче и официјално бременкаааа, дека нели се грижеше за тестот :) А бе сите ве следам во чекор 8) ЧЕСТИТКИ ЧЕСТИТКИ ЧЕСТИТКИ и се најубавоооо ти посакувам, со лесно најлесно да си ја износиш и бременоста!

А имало и уште нова трудница Глуварче, и тебе ти честитам од се срце, се најубаво и најлесно со бебушко! :)

А и кукличкаааа сега ќе ви се придружи, колку убаво да има се повеќе и повеќе бебенциња.

Wanna.be.mum, ти како си? Кај тебе како врват работите? Се надевам супер :)

Само напред ;) :clap: :*

17. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    па да конецно после чекање од скоро година и мене мисе израдува душава само сто знам сега морам да се пазам овие 3 месеци а работава ми е само во двизење и кревајње и морам дапазам господ нека ме цува а и сите што носат зивот во себе

18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ецапереца кај мене ништо ново :) треба да не добијам во понеделник па ќе видиме, ме бунат симптомиве овај пат, цела недела сум со стомачен вирус, ај уште ден-два па ќе видиме :lol:
    ти како си? :* :hug:
    Честитки за сите трудни мешиња ајде наскоро може ќе се придружиме и ние , а? :?:
    :hug: :hug: :hug:

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ајде дај Боже, направи тест уште во понеделник здравје, би требало да покаже барем бледо. Дај Боже! :*

Јас еве утре здравје одам да ми земат крв за прогестерон, испитувам хормони, од тироидната ми се добри, пролактин ми е нешто под нормална долна граница, ама баш и не сум сигурна зашто еве на интернет има различни вредности. Кога ќе ги добиеме резултатите и од сега, па ќе видиме што и како кај докторката.
    Накај 28-ми здравје ми е датум за (не)добивање, па сега ќе видиме, не се оптеретувам многу ;)

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    cvetelina јас ги имам истите болки кај јајниците со тоа што ги осеќам скоро цел ден, според моите пресметки сум во 5 недела не сум била сеуште на гинеколог да прашам што како се случува али од читање по интернет гледам дека сите викаат нормално е , и мене ми е прва пребременост и нормално цела сум во прашања :?: беше на гинеколог или уште не си била, јас чекам таму 7 недела па ќе одам, до тогаш со грчевиве ќе видиме како ќе оди ....