Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Глуварче зошто да чекаш до 7 недела?

2. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    хмммм па што знам дека не се гледа ништо на ехо сеуште е рано така барем колку што читав |( да не одам два пати :^)

3. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Јас би требало да сум бремена 4 недели и 4 дена и утре планирам да отидам.
    Ако не се види плодот, барем ќе го прашам гинекологот се што ме интересира.
    А и ти сигурно како мене имаш безброј прашалници во главата. :)
    Ако ништо друго барем ќе ти олесни малку до следната контрола кога ќе имаш прилика и да го видиш точкичето. :)

4. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    да ти кажам ме предомисли ако не и ја следнава недела да се нацртам на гинеколог :))) со лесно утре и пиши како помина ;) ја ке се јавам утре па да видам за кога ке ми каже. а за прашања имам еден тон..... ќе си запишам да не пропуштам нешто ;)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Вас две најнови мешиња ви посакувам со лесно да си растите и напредувате :* :*
    и ајде кажете ни нешто за симптомите :) беа како пмс? кога почнаа? :hug: :hug:

На Jagoda123 и gluvarche им се допаѓа ова.
  6. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    јас бев на гинеколог кога бев 4 недела и ништо немозесе да види и ми рече за 10 дена да појдам па здравје петок се нацртувам кај него хаххха

7. angel13

angel13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Zdravo mi treba pomosh vaka imav nezashtiten sex i ne bev sigurna dali deckoto mi svrshi vo mene naredniot den se napiv antibaby apce za after, i vecerta pak imav nezashtiten sex shto ne sum ni sigurna dali svrshi. Planiram da kupam test za bremenost a pomina nedela kje pocekam do 10 den za da go napravam testot, a vo megjuvreme pak imam menstruacija a imav minatata nedela pred da imam sex.. dali e mozno da se zacne? nejcam da imam dete bidejki sum mlada... i dali e mozno apceto da ne deluva?? VE MOLAM ZA POMOSH!! secie mislenje kje mi bide dobredojdeno..Fala

8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Јас знаев дека сум бремена бидејќи мене кожата ми се смени. :) Не знам дали е ова некаде наведено како симптом за бременост, но јас верувале или не оваа промена прва ја забележав и знаев дека нешто чудно се случува. :)

Кожата на грбот и лицето ми е сјајна, мазна, нежна (многу поубава) :lol:

Почнаа болката во градите (поготово десната) ме болат жлездите од страна и самите пупки.
    Не ми се потемнети пупките, ниту пак вени ми се познаваат, но болат толку што не знам како ми е полошо, дали со прслук или без него. (болката во градите почна 10 дена пред датата за добивање)

Грчевите во јајниците се повремени и кратко траат. Кај мене се јавуваат најчесто навечер и имам појачано бело прање.

И има уште еден чуден симптом :rofl: Не можам да зевам, а зинам да зевам ми се гади - сериозно! :lol:
    Зевам со сецкање, зошто ако ја отворам устата мислам ќе повратам - не знам зошто така.
    Ова се симптомите кои до сега ги имам. (веќе 7 ден како ми доцни)

9. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Фала Јагода :* баш убаво, за кожата и за кивањето ме изнасмеа :rofl: уживај си во бременоста :hug:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Сакам да ти помогнам ама малку ме буниш со кога си добила а кога си имала односи, немој да се плашиш прво а друго домашен тест направи доколку ти доцни. Апчињата има случаеви кога не делуваат јас имам пример на моја пријателка. И ако ти е рано за бременост- кондоми и пазење и тие апчињата не се бонбони ;) се ќе биде ок не се грижи :hug:

11. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    wanna.be.mum што се однесува на симптомите .... најизразен симптом спиење |-) :yawn: во секој можен слободен момент , до толку поспана никад во живот не сум била, друг симптом чуство на тежина во долниот дел од стомакот , по некоја чудна испакната вена на градите и незнам од каде зошто и како внатрешно чуство дека нешто се случува ;)

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    леле луге нормално ли е ова мочањево на секои 15мин мислам ке пукнам веке

13. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Јас добив ;( ;( ;( таман на време ми заштедува пари за тестови :) тоа е :hug: тешко е ама се надевам еден ден ќе заборавам на груткава во срцето

14. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Знам како ти е мила, но не губи надеж главата горе и бори се до крај со таа проклета :devil: Тука сме сите ние кои поминуваме низ потполно исто ама нема попустање :) И мене не ми задоцнила ни еден ден напротив ми иде секогас пред датата не дозволува барем да се порадувам малку ама тоа ти е :doh: Мене овој месец ми е 9ти како пробуваме и не бива,мензисот ми се намали од 28 на 26 дена и ми трае ептен по малку се надевам до н.година како и да е ке биде така си дадов термин за да не збудалам мислејки секој месец дали ке дојде или не. Поздрав и биди опустена :*

15. angel13

angel13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1

Fala ti mnogu... mi znaci ova, znaci ima sekakvi deshavki zatoa se isplashiv, ama sega mi olesna nekako, za sekoj slucaj kje go napravam testot posho vekje go kupiv ali kje pocekam da pomine nekoj period pa da se osiguram.. posho kako sho kazav imav dobieno mi zavrshi imav odnos se napiv apce i sega pak krvaram.... daj boze da mi e negativen i sleden pat kje se pazam :)

16. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    здраво феминки....морам и јас да кажам нешто.... ми касни веќе 4ти ден, си велам дека можно е да сум бремена ама се плашам да направам повторно тест и пак да биде негативен и пак да се разочарам...инаку денот кога требаше да добијам се си мислев дека готово ќе ми дојде во секој момент зошто имав болки како пред менструација ама вечерта болките исчезнаа и наредниве 3 дена ни абер од менструација ( дај боже да не ја видам 9 месеци :) ) инаку пред недела и пол имав гадење, ми се вртеше памет. многу се чуствував изнемоштено ама мислев дека ми е од едни витамински апчиња што ги пиев па ги прекинав, после тоа се се среди и е нормално само сега од време на време посебно навечер чуствувам гадење ама за половина час и ќе помине....не знам што да мислам поминувам покрај аптека и велам ќе направам тест и одма се премислувам и викам ајде ако не добијам уште денес ќе купам :D навистина сакам да сум ама стварно не знам што да мислам...... :)

17. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

не чекај уште , штом ти доцни 4 дена веднаш купи тест и израдувај се ;)

18. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    ако и денес не ми дојде утре од сабајле ветувам ќе купам... инаку и во моментов никаков симптом на менстрација немам, кога малку ќе ме пецне во долниот дел на стомакот си помислувам ете знаев дека ќе ми дојде и веднаш во тоалет гледам нема и насмевката се враќа....искрено секој месец си велам сега знам дека сум и можеби психички или не знам како ги имав сите симптоми дека сум бремена хехе, ќе ми касни еден ден и веднаш по тест и тој пак негативен....сега си велам е не можам пак да се разочарам и си чекам

19. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    за мочајњето и јас сум истата па и дабетар хаххаха одам на секои 5-10 миути се нервирам а и малце сум покрупна па мозеби и за тоа а се прашувам дали понатака ке имам пошкотии во бременоства со килазава се надева со лесно ке поминам здравје бозе ! осејкам сега кога појке време ке се двизам ме боли кичмава

20. lovelyone888

lovelyone888 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    luge pomos! imav seks so decko mi i toj ne svrsi vo mene tuku nadvor no vo dolniot del i potece nakaj otvorot od vaginata...dali postoi verojatnost da ostanam bremena?