Фала феминке Да и јас се сомневав дека не е во ред нешто со тестот ама од добро снабедена аптека го купив, ама се бива. Ќе побарам сега еден од овие два па ќе ве известам
Јас два пати си проверував со Блу дрим. Едниот беше наутро а другиот попладне. Иако имаше уште 5 дена до доаѓање, првиот ми покажа бременост, а веќе на вториот што го направив наредниот ден попладнето ми покажа и потемна втора линија... А цената на овој е само 50 ден. Внимавај кога проверуваш со лентички, да не ја надминеш онаа линија за макс. и секундите кои тестот ги минува во мокрачата... Гуд лак
Имаме скоро секогаш со дечко ми незаштитен секс,до сега не се случило да останам бремена.ОД секогаш сум имала нередовна менструација уште пред да почнам да имам секс.Сега ми касни 5 дена.Денеска сабајлево ми беше малце лошо и повратив,но сега ми е добро.Но последниве денови на гаќичките забележувам бело прање кое е многу по густо од вообичаено.До сега не ми било страв кога ке ми каснит дали сум бремена или не,али со ова денеска што ми се случи се подзамислив малце.За тие што биле веќе бремени дали симптомите со повараќање се повторуваат повеќе денови или еднаш?
Кристии, тоа е различно кај сите. Јас никогаш не повраќав, некои повраќаат додека не се породат. Најчесто гадењата и повраќањата се јавуваат во вториот месец од бременоста и траат неколку недели. Сепак кај секој е индивидуално. Најдобро е да си направиш тест со прва утринска мокрача.
здраво на сите.ве молам ако може некој одговор за мојот проблем.пред 2 3 дена забележав капка крв на долниот веш,и до денес чекав да видам дали ке ми дојде менструацијата,но ми ја нема,а имам ептен нередовен циклус и не знам точно ни кога треба да ми дојде.дали е можно да сум бремена,многу би сакала да сум но не сакам да избрзам со тестот за да не се разочарам.благодарам однапред
Како?? Разочарана? Ако е негативен, следен пат ќе пробате пак. Ако веќе има надеж и ете можност дека си бремена, трк ОДМА во аптека и направи тест! Јас не би можела да издржам. И онака ќе дознаеш дали порано дали покасно така да исто ти е. Некако многу мами се насобраа на форумов машала машала
ви благодарам за подршката!!!!!!купив тест и утре наутро ке видиме што ке покаже,се надевам ке биде позитивен.
zdravo forumki,sekoj den go prelistuvam forumov i mn pozitivno mi vlijaete,jas sum vo dvoumica dali sum ili ne sum e sega vaka ke ve prasam i koj znae neka mi odgovori,znaci posleden ciklus imav 21.10,i 2 dena posle ciklusot imavme so mm nezastiten odnos prv pat,posle toa ima edna nedela pominato a jas sum kako pobrkana neznam sto se slucuva,dali imam nekoi simptomi ili pak samo gi predizvikuvam od sto sekoj den burichkam po ova netov i trazam mislenja....od deneska dobiv nekoi bolki vo gradite i mi se oteznati kako za pred ciklus i imam mala glavobolka od vreme na vreme i dolu kako slabi tapi bolki..i normalno sega trebase da mi e ovulacija no jas nemam bukvalno nikakov iscedok,a pred dva dena imav gust lepliv iscedok...pa dali nekoj znae dali ima sansi da sum bremena ili samo sum pod pritisok deka sakam bebce
Инес, можно е да си забременила.Тоа со градите многу често е производ на нашата фантазија.Знам бидејќи и јас бев иста. Но, едно големо НО, не си давај лажна надеж додека не си направиш тест. А она за овулацијата,не знам зошто е така, појма немам. Како и да е, можеш да си направиш тест 15 дена по ризичната ноќ. Со среќа и стискам палци да си во блажена состојба. П.С Нареден пат пишувај со кирилица.
ја мерев и мојата базална температура и таа е 36,8 незнам сто се слуцува во секој слуцај благодарам на одговорот и се надевам на позитивно....ако не ќе се трудиме понатаму
ма не се појавуваат симптомите веднаш....мислам дека 10тина дена пред датумот за добивање почнуваат како симптоми на добивање и....трааааааааааат докрај на втори месец Барем кај мене беше така. Сепак почекај уште некој ден и направи си тест за бременост! Се надевам ке е позитивен
ines86 ne sakam da te razocaram..no i jas mislam deka simptomi se pojavuvaat za prv pat 1 nedela pred da teeba da dobies...a kako so i sakamta kaza seag ti e ploden period meneponekogas mi se slucuva za vreme za ploden period da imam bolni gradi i cesto bolka vo stomak kako pred da dobivam, no ako pominale 8-9 dena od koga mislis deka si zacnala toaga kupi si i napravi test....se e mozno# SREKNO
нешто ново?? направи тест, се надевам дека е позитивен, ако не е не се разочарувај причина плус за уште една романтична вечер и дооооллг секс
Ines86, постои шанса да си бремена. Мене ми се случи следново: последна менструација имав 07.09., на петтиот ден (значи за време на циклусот) имав однос. Престанав да се оптеретувам со плодни денови и овулација и решивме (после првиот неуспешен обид) да пробаме додека ми трае циклусот. Десетина дена покасно, јас веќе чувствував симптоми на бременост: умор, отежнати гради, гадење... знаев дека сум бремена... осеќав. Нешто чудно се случуваше со мене и во мене, нешто ново и невообичаено. Чекав до 30-от ден кога требаше да добијам, едвај издржав да дочекам да го направам тестот за бременост што го имав купено. На моја голема среќа, тестот беше позитивен. Следното утро го направив и другиот тест, сакав да се осигурам дека навистина сум бремена. Сега сум во осмата недела од бременоста, прекрасно е чувството, не се опишува зборови. Ако ти задоцни циклусот само еден ден, веднаш направи тест. Сега колку и да мислиш дали си бремена или не, тестот ќе ги реши сите твои сомнежи. Со среќа тебе и останатите членки на форумов кои се обидуваат да останат бремени.
Ми доцни 2 дена ми е страв да направам тест, да не е негативен како и досега. Ќе си почекам уште некој ден