1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    јас денес бев првпат и мене ми е прва бременост и сум 6 недела и мн убаво се гледа и мн убаво се слуса срцевата реакција,така да мозете слободно да одите

2. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Може ли некој да ми ги каже сите симптоми на бременост?

3. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    знаци јас имам вака,градите ми се отецени а пупките немозам никако да ги пипнам,кицмата мн боли гаденје од се изразен остет на мисрис секој мирис од километар ко осекас,променливо располозение де нервозна плацес де се смеес исцрпеност немас сила омаласаност,поспаност болки во јајниците повремено,мокренје на секои 15 мин, преголем апетит,мн вода пијам е тоа се кај мене сиптомите :)

4. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    mace 31 Фала многу :) мене само мн ме болат градите и јадев мн пред една недела сега послабо променливо расположение имам.....уште утре му се молам на бога да не дојде вештерката па и јас да бидам среќна мамичка .....тебе ти посакувам лесна бременост и да бидеш најслатката мамичка и најубавата :))

5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    поспаност,цесто мокрејне,болни гради или грепки,лосејне,да ти се врти или како сто вика цеца ( манта ми се :D ) кицмата ако те боли ( јас немозев да се исправам ми се цинесе како некој со стица да ме опнал по грб) прозирен изцедок како со ситни бели мали парценца....

6. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    хехееххе ме насмеа со овоа за цеца манта ми се :) за поспаност има да и тоа заборавив станувам од спиење јадам и пиев кафе и пак легнувам ....сакав да прашам а мора ли ако си трудна да повраќаш? да го имаш тој симптом?или е различно кај сите?

7. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    ајде срцка стискам палци за тебе,нема да добиеш сигурна сум по ова сто го казувас ке не израдуваш и ти тука како сите нас,и да видиш колку е убаво чуството,па ти посакувам лесна бременост да те следи како мене барем овие два месеци бес повракање и вртоглавици тоа е најбитно позз па цекаме убави вести :* :* :*

8. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    немора срце мене ми се деси само еднас и тоа ептен малку

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    :) не немора јас за првите 2 усте кога не знаев дека сум останала поврајцав неколку пати а за третово 2- 3 пати повратив дури во 8 -9 недела итоа онака колку без иц ама поради киселините ми се згади не од друго

10. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Фала срцка ....се надевам дека ќе ве израдувам дај боже :))) позз и до тебе мамичке :* :* :*

11. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    чекам :* и јас да ти казам мамичка колку е убаво ;)

12. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    жалосна-значи не мора да има повраќање не е кај сите исто фала мн едвај чекам да направам тест и да покаже 2 цртички ајде само со господ напред и се ќе биде :)) сигурно чуството не се опишува со зборови тоа само се чуствува :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    ama ubavo objasnuvata feminki se nadevam i nieeee za skoro vreme ke gi pocustvuvame site siptomii i ke imame nase bebe vo nasite stomaci dzivot ke rasteee golemaa e ovaaaa bitkaa veke 1 godddd samo da ostanem bremena toaa ke mi bide naradosnit den vo dzivotot pozzzz :D

14. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    срце немој ич да се замараш ние пред да се земеме две год не се пазевме и нејќесе да се фати,али одма после свадба неколку дена кога се опустивме одма се фати,така да мозокот пустен само на убави работи поздравче :*

15. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    срциња јас устрово бев на гинеколог и ми ја потврди бременоста конецно го видив моето малечко толку сум среќна само господ да не исчува сите поззз :hai: :rofl: :rofl: :*

На LolitasLola, TSS, Jagoda123 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    честитки да си имас мн мн лесна бременост и се нај нај ти посакувам :* :* :*

На cvetelina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Девојки ајде еден совет сега за мене. Минатиот месец добив на 23 и ми траеше само 3 дена, од кој 1виот дур пробие и од 3от веќе се чистеше, арно ама, после до 7ми ден имав по многу малку како кафеавко, она како секрет. И ок, си отидов на одмор, ама таму на 2 пати навечер ми се слоши од ништо, буквално си легнав да спијам и ми се слоши. Накај 13-15 овој месец неколку дена брадавиците ми беа мноогу осетливи, дури и кога се туширав реагираа од водата. Неколку вечери по ред ми се гадеше, ми се згади и од мирисот на пценка варена а ја јадам тоа. Вчера сабајлето, мислам дека црева ќе истурев. Требаше да добијам вчера ама еве уште нема ништо. Имаме секс со заштита, ама не го проверуваме дали е скинат зошто колку толку не се замараме. Има ли некоја шанса за бременот или не. Само да кажам дека и минатиот месец ми каснеше некој ден. Друго, ако кснам нешто било што одма се подувувам.

18. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    прави тест немој да чекаш мозно е да си бремена

19. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

:!: ова сто ти се осетливи брдавиците ми индицира на бременост. јас кога останав бремена прво тоа го забележав баш исто како тебе во туширање онака тапа болка осеќав и напраив тест потоа и бремена бев

20. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Па тоа и се мислам, ама некако не ни се сомневам на бременост, зошто си викам ај со заштита демек. Викам да помине уште некој дена зошто сепак ми касни само 2 дена, па ако нема ништо да напраам тест. Ќе видам утре задутре.