Engaged, ако ти е редовна менструацијата на 28 дена со претпоставка на нормална овулација на 14ти ден, tebe СЕ` УШТЕ НЕ ТИ Е НИ ОПЛОДЕНА јајце клетката, не па да имаш симптоми ко за бременост Опушти се, вака ништо не правиш...
Па добро, баш поради тоа што не сум упатена во овие работи, побарав мислење овде. Ако знаев, сигурно немаше да Ви се обратам Вам. Можеби Ви изгледа смешно, ама низ оваа фаза јас поминувам прв пат во животот, па не е чудно што не сум запозната!
Се` е тоа во ред, јас изреагирав зошто ти ги наведе сите можни симптоми на бременост (ваљда си ги прочитала некаде, па потсвесно си ги проектираш во реалниот живот), а по време дури сега би требало да си во овулација. Мислам дека кога веќе почнавте со овој процес, треба да потрошиш неколку саати во читање на се` што би можело да те интересира за зачнувањето и бременоста, не само за симптомите - тие се резултат на претходното Со среќа!
Е да, би требало да сум во овулација, само што мене не баш така календарски ми се случува. Јас веќе имав овулација пред 3-4 дена. Така да не е е се' така шаблонски кај секоја жена, како што пишува некаде...
Можно е и тоа, ако си имала густ леплив исцедок - тогаш најверојатно и ти била овулација. Ако веќе знаеш да ја препознаеш, тогаш и знаеш дека: Значи, рано ти е за се`. Опушти се и не мисли многу на симптоми, тежок е тој притисок, а ти само што си го започнала патот. Уживај во процесот
Фала за одговоров, покрепен со доказ. ))) Инаку, баш ова и го барав Moira, да ми кажете дали е рано, дали е на време, што, ккао се случува, кога... Цела сум во прашалници. Ваљда ме разбираш... Во секој случај фала...
позз. имам едно прашање. пред година дена имав еден спонтан. во таа бременост имав симптоми на бременост осбено осетив уште кога градите ми станаа осетливи. сега мислам дека е можно пак да сум бремена, но симптомите ми се во тоа што малку повеќе ми се јаде, наутро некако рацете како да ми се малку отечени и забележав дека имам некој поинаков погуст секрет и мала болка во јајниците. за тест ми е сеуште рано имам уште 15 дена до менструацијата. па што мислите вие можно е да е бременост???? однапред благодарам
Па види, према разговорот малку погоре, не би требало да ги имаш симптомите на бременост, зошто е најверојатно рано за тоа. И јас мислев дека ги имам, јас треба да добијам за 13 дена, ама ми рекоа дека рано било.
Јас по секретот што ти е погуст и болката во јајниците би рекла дека си во овулација такада ајде на работа
ајде ќе види ме сега имам уште неколку дена до менз, едвај чекам да видам дали ќе добијам фала ти многу мила за одговорот
Ај да прашам тука, можеби некој веќе има прашувано за ова... мора ли да се осетливи градите за да биде знак за бременост, или немора кај секој? Еве мене како еден ден ми доцни веќе, ама не осеќам ништо никаде
Не мора Овој пат немав никакви симптоми дека сум бремена , освен тестот позитивен Со првата бременост бев целата омалаксана, градите исто осетливи ..овој пат ништо Ти посакувам исто овој месец голема срека , стискам палци
Јас симптоми почнав да осеќам некаде од втор месец 7-8 недела. Тогаш и градите ме болеа, ептен бев поспана, тогаш почна и да ми се гади, а осетот за мирис уште покасно ми се изостри. Така да, нема врска дека мора секоја одма да ги има вообичаените симптоми на бременост.
И јас затоа се чудам, дека првиот пат кога бев бремена ме болеа одма градите, половината исто, и ми се спиеше многу уште пред да дознаам дека сум бремена, а сега ништо. Ај да се надеваме дека се фатило
Ајде ецапереца стискаме палци да не израдуваш,кај мене овој месец немаше место за радост па од 5ден на циклус бев на кломифен па сега ке видиме како ке се одвиваат работите.Господ е Голем ке не израдува и Нас
ecapereca и мене 3 дена ми доцни, и јас немам никакви симптоми, ама баш никакви. Градиве меки, ништо посебно,освен доцнењето. Што велиш ние две утре по еден тест да направиме? Се надевам дека сега сме успеале, иако јас имам едно неуспешно ИВФ, и сега ги поднесов документите за 2 ИВФ Поздравчее
Девојки, јас треба да добијам на 08.08, значи уште 9 дена. Само што направив тест, ми излезе негативен. Па што мислите, рано е сеуште за да покаже?