Јас само можам да кажам дека вчера спиев како мечка во зимски сон. Дојдов од работа и се фрлив на кревет да одморам бидејќи папсав од вруќината, не успеав да заспијам, осеќав некаков умор, дури кога дојде маж ми заспав и си спиев, спиев... па се будев со полуотворени очи не можев од кревет да станам, не ме болеше главата туку осеќав некоја тежина во неа (тежината на мозокот си е секојдневно чувство , се шалам) ама ова беше претерано, зашеметена, изгубена во простор и време, ниту знаев кај сум, што правам, кој има во соба, колку е часот. И после толку спиење утрово пак едвај станав, не помогна дури ни туширање со ладна вода, цело време сум уморна, поспана. Не ми е намера да зборувам за симптоми, претходниот месец се замрав со симптоми, па болење гради па ова она, сега дури не сум пресметувала плодни денови, ниту ништо, ако се фати нека се фати. А симптомиве со поспаност можеби ми се од крвниот притисок, а можеби и не. Минатиот пат ми дојде на петти, сега со плус 5 дена го очекувам на десетти, па со среќа и на мене и на сите вас. Engaged, рано е уште, за најсигурно да дознаеш, почекај барем 3 дена од доцнење на циклусот.
Zdravo na site, jas sum nova na forumov Samo sto se zacleniv. Vo brak sum tri godini, no godina i pol probuvame za bebence, dosega neuspesno. Prvpat ovoj mesec koristev lenti za ovulacija, mojot ciklus bese na 08.07 ( dolzinata na ciklusot mi e 31 den), ovulacija mi pokaza deka e na 24.07, sekako togas bevme najaktivni Znam deka mnogu rano e za simptomi, ama pametot mi e samo tamu, od pregolema zelba samo si baram simptomi, koi gi nemam, i potoa si se razocaruvam....Bi sakala da ve zaprasam (znam deka e razlicno, ama sepak) kolku najrano moze da se osetat prvite simptomi ? sto najcesto zabelezuvate i po kolku dena posle ovulacijata ? Nekako nestrpliva sum mn do narednata mens. ( na 08.0 Vi blagodaram
Исто и мене последниот циклус ми беше во 5 јуни. Би требало во 2 август ми е 29 ден. Здравје па ќе видиме. Јас како и секој месец надеш не губам се додека не ја гледам вештерката дека е дојдена. За разлика од другите месеци овој пат многу порано почна да ме болат градите еве веќе една недела многу ме болат и осетливи се.Имав многу апетит се додека денеска одеднаш за малку ќе повратив кога јадев праска.Не знам да се надеваме дека конецно после 2 години и 8 месеци и јас да се радувам со две црти. Поздрав до сите вас
Јас првите симптоми (болки во градите) ги почувствував 10 дена пред датата за добивање. Освен болката, градите ми беа и многу топли. Потоа почнав да имам повремени грчеви во јајниците (како за добивање) тие почнаа 2-3 дена пред датата за добивање. Еве сега (15 дена како ми доцни) уште немам некои симптоми на бременост како гадење, повраќање, изострено сетило за мирис и сл. Би требало да сум бремена околу 4-5 недели, па мислам дека е уште рано за тие симптоми. На интернет прочитав дека се јавувале после 6 недела, но може и да не се јават до крајот на бременоста. (Еднаш повратив и качив температура, ама се зезнав со климата - не ми беше од бременоста)
јас сум целата возбудена денес и колешката ме зеза дека сум трудна. 7 дена сум пред добивање и не осеќам никакви симтоми освен тоа што добивам бранови топлина, телото ми е премногу топло а кога мерам температура ви тек на ден не е повисока од 36.3. имам исто напад на смеа повремено и така некако се чуствувам поразлично, возбудено цело време се смеам и имам некое чуство што неможам да го објаснам како да ми е мило во душава стварно незнам како да објаснам...... искрено не верувам дека сум трудна незнам што се деси месецов воопшто незнам кога и дали имав овулација бидејќи не ги осетив симтомите за оволуација ни промена во исцедок. мене баш ми се допаѓа ова чекањето фантазирањето зезањето само да не не зеза предолго
И овде да се пофалам, денес правев тест и ми се појави бледа втора цртичка Колку повеќе ја гледам, толку повеќе се сомневам дали е навистина или ми се причинува. И мм ја виде, само сега си викам да не е тоа уствари местото каде би требало да биде втората цртичка, тоа одоздола лентичката што треба да се обои. Минатиот пат имав на први јули, немам апсолутно никакви симптоми. Ќе повторам тест и утре и задутре.
сакам да ве прашам за мислење бремена сум некаде месец и пол и денеска ко појдов до вц имав малце како кафеафко немам фала богу никаква болка но се плашам дали е тоа несто опасно и морам да одам на гинеколог помошшш ве молам многу се плашам
Немој само да паничиш, смири се и појди на гинеколог да те види и да ти даде нешто за превенција, обично се даваат вагиналетки. Немора да значи декa е нешто, само подобро да си се осигураш. Без страв, не е ништо, ќе видиш и ќе се смириш.
мила и јас прокрварив 2 пати во рок од 2 дена.имам болки во кичмата и стомачето а по некогас ме пецка кај јајниците.имам таблети против болки парацетамол и хормонки таблети прогестерон 15 дена треба да ги пијам а има и вагинални исти такви (прогестерон од 100мг или од 200 мг) мојве се од 200 мг.само лезам и ми је страв до тоалет да си појдам да не видам пак крв или кафеав изцедок.пишими те молам што че ти кажи док да ми олесни и мене.поз и ти посакувам се нај добро
Срцка, ти која недела си? Убаво што го примаш прогестеронот, за посигурна да си, побарај си прогестерон инекции, мислам дека 3 се примаат само. Најважно е само да не се крева паника, дишете длабоко и се ќе се среди и ќе биде се во ред
јас сум во 14 недела ова је шок за мене.на одмор сум во италиа незнам да си прашам за инекции зедов само тоа што ми препишаа.мислиш дека можи да биди касно до понеделник?дури тогаш се врајчам од одмор и правец одавде одам одма кај мојот док. за да си побарам инекции
Како што знам ти си од Швајцарија, така? Какво осигурање имаш, ти покрива ли странство или само во Швајцарија? Како и да е, јас мислам да си побараш инекции ако не ти се смири крварењето. Сега како си? Без плачење те молам, сега треба организмот да ти биде опуштен, никако стегање, така грчеви му правиш на телото, смири се колку можеш срцка и верувај дека се ќе биде во ред.
ти благодарам од срце за подршката да во швајцар.... сум имам осигурсјне и надвор од државата. денеска нема ни крв ни некаков изцедок ама цел ден лежам и пијам на секој 3-4 сати парацетамол и сега ја испиб вторатс капсула прогестерон а имам болки одвреме навреме во кичмата и осејчам како папучето ми се мрда односно се гледа како мрда се повлекува и се дуја.а за плачејне си се изнаплакав немам вејче ни сила за плачејне.сега сум смирена ама кога преспивам обабезно сонувам крв и се разбудувам со солзи во очи
Тогаш види до утре што и како, а можеш и за секој случај да си прашаш и за инекции. Нема место за паника, во добри раце си, ајде опушти се, има случаеви каде се појавува крварење и без некои штетни последици. Само добра мисла и ќе биде добро
Нема да се случи срцка, штом престанало немај гајле, појди си утре на преглед нека те видат колку да си бидеш мирна. Бацки