бев денеска и ме виде рече нее старшно ама треба да се пазам повејке ми даде да пијам дабростон 3 пати по една се надевам понатака да ми биде полесно и воопшто да несе пофтори секако има страв но ми рече да несе секирам се ке биде ок па се е во господови раце
Земај ги таблетите, одмарај колку можеш повеќе, без нервози и и стресови и избегавај да излегуваш на жешко време. Ќе биде супер
ги зедов веднаш таблетите ги пијам и огестанот и овие на раб одам но повејке време сум седната одбегавам тески работи да кревам а дома коке сум одмарам повејке другото го оставам на господ одам натака со помислата дека се ке си е ок за две недели треба да појдам пошто сега сум 5 недела и нмеозесе да го види ембрионот реце некаде 6-7 недела мозе да се види а тебе есперанса ти посакувам лесна бременост киссс Ч*
последниве две недели се осекав многу чудно,нагло покачување на температура,ми се спие повеќе од нормално,сабајле едвај кафето го пијам,и гледам овој месец ми касни неколку дена.денес на вракање од работа си земав тест и оп -2 линии,само ми беше чудно што едната е јако црвена а другата бледа но нема везе ке станам пак мајка ви посакувам 2 линии на сите што сакате бебе
Веке два циклуси ми трае само по два дена...дали можеби и тоа е некој симптом (што не верувам) ако има некоја искуство нека ми одговори
Честиткиии за идната мамичка... иако те немам читано овде со некои симптоми сепак има бременост. имај си убава и лесна бременост
Честитки и од мене, со лесно и убаво, со радост и среќа да си го пречекате новиот член од вашето семејство Многу поскоро и кај сите други кои се во исчекување на двете цртички
Не е баш соодветна темава,ама неможев да најдам друга..мислам нема да смета па ќе ми кажете. сакав да прашам дали додека се има менструација и имам односи дали може да се забремени? :/
Ако не се тргнете на време и отиде оноа внатре, може да се забремени, има шанси. Ако не сакате бременост, тоа не ви е паметна идеја, најдобра контрацепција е излегување на време, дури и кондом не е 100% сигурно, може да се скине.
мони мене стринами ми има казувано дека за двете мој братучедки останала бремена кога имала мензис ама јас мислам дека кај многу малце жени тоа се случува
Добро јас и кога немам менцтруација..не свршува во мене трга на време. само ме интересираше дали додека имам може да се забремени,секако на време да се тргне.
ecapereca а осетвливи или поголеми гради имаш? Или некој замор и омалаксаност? Нешто што било да ти посочи дека си бремена. А и да немаш никакви знаци не е страшно, многу жени немале никакви симпторми а биле бремени.