Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    леле леле колку ми е мило кога ќе прочитам дека некој се израдувал со 2 црти аееее ледна бременоост на сите, ајде може и ние другите ќќе се израдуваме наскоро....успат да прашам овие self clear i clear blue тестовиве се тестови кои покажуваат бременост и пред да дојде датумот за менструација? јас на пример треба да добијам некаде на 14ти август а од плодниот ден кога имав однос има веке една недела поминато, би покажал ли некој од тие тестови доколку сум бремена па да си купам 2-3 хехехеех

2. Engaged

Engaged Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10
    За clear blue,не знам дали ќе ти покаже од причина што не сум го користела. А за другиов би требало, односно да не речам гарантрам. Ти викам, битно е да има поминато 8 дена од однсот,
    не е битно дали ти касни, колку дена, бла бла...Еве јас го правев 4 дена пред да треба да добијам, и ми покажа две црти.

3. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    фала ти многу, не ме кошта ништо ќе си купам уште утре па ќе видиме што ќе биде.... :*

4. Engaged

Engaged Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10

И прво тука резултатите да ги споделиш! :D :*

5. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    обавезнооооо....утре сабајле ќе си купам а задутре со првата мокрача ке го направам.... :* фала то engaged многууу

На Engaged му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Engaged

Engaged Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10
    Уживај, затоа сме тука!

7. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    леле ецаперца и јас осекам малку осетливи брадавици :lol: ајде ке чекаме ние до 9ти веке сме три што ја чекаме таа дата :lol:

8. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ајде дај Боже, само нека се множат се повеќе бебенциња убавки слаткички, ееех да знаат само тие како ги чекаме, со душа и срце :inlove: А можеби и знаат, само ние незнаеме дека тие знаат :P :lol:

9. zabeganaaaaa

zabeganaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам дали болки во горниот дел на грбот се знаци на бременост, поточно на десната страна? значи не е во половината туку мн погоре?

10. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

и јас исто чувствувам болки во горниот дел од грбот а и денеска почна многу глава да ме боли...
    мwamwa и јас задутре ќе го правам тестот ми касни 5 дена ако не ми дојди до тогаш а се надевам дека нема ти држам среќа :)

11. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    лелеее искрено да ви кажам цел град го свртев барајќи го Self clear ili blue clear тестот и никаде го немаше, се или тие be safe ili sure check...во кои аптеки не знам да го побарам.... ang246 дај боже 9 месеци да не ти дојде и секако после да споделуваме искуства како да бидат помирни малечките :*

12. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    и уште нешто доколку одам да направам тест преку крв на колку време бременост покажува тестот? мора ли да ми касни за да видам дека сум бремена?

13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас мислам и недела дена пред добивање треба да покаже преку крв. Среќно ;)

14. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    чим е таква работата тогаш понеделник одам да си видам преку крв, барем ќе си знам сигурно доколку утре не го најдам self clear во зегин, уште таму ќе проверам.... :* :* :*

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас правев испитување преку крв и не ми покажа дека сум бремена.. дури нивото на хцг беше многу ниско дури кога ми закасне со тест.. но немора да значи секој си е индивидуален... ништо не ти кошта ако провериш ајде со среќааааа :)

16. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Јас имам прашано во лабараторија кога покажува точно тестот преку крв и ми рекоа 14 дена после односот порано може да не покажи точно

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас сум останата бремена на крајот од мај некаде значи во јуни имам испитано крв сега точно кој ден во јуни (дали некаде во почетокот не сум сигурна) пошто јас требаше да вадам умник и бев сигурна дека сум бремена и сакав да си проверам пореку крв пред да одам да вадам заб нели анестезија ово оно...крвта не покажа дека сум бремена па го вадев забот дури кога ми каснеше на 4тиот ден направив тест. после ќе видам на резултатите кога сум земала крв после колку дена .......

18. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Сакам да прашам дали треба да има импациско крварење при зачнување или тоа крварење кај некои жени го нема?

19. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво женски. Јас имам многу чести предменструални болки. :( По се‘ изгледа ќе ми дојде. :( Иако надежта последна умира. Сеуште се мислам дали да одам да купам тест или влошки :lol: . Вчера требаше да добијам, но мене знае да ми задоцни 1-2 дена, а знае и да ми дојде порано 1-2 дена. Најубаво да се стрпам до понеделник за тест (ако не добијам до тогаш).

eci85, во врска со имплантационото крварење, може но и не мора да се случи. Со 4 дена доцнење (ми се чини тебе те читав дека ти доцни 4 дена, ако не сум грешка), со било кој тест од аптека би требало да ти покаже точен резултат. Среќно! :*

ЕДИТ: На ang246 и доцнело 4-5 дена, се надевам eci85 и тебе ќе ти доцни. ;)

20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Кај мене немаше такво нешто.

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.