Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    фала ти за поддршката...треба да не добијам денес или утре ;) но како чудни иглички ме бодат во стомак незнам дали ке биде симптом на бременост или на ПМС :) но сепак останува да почекаме па што даде Господ тоа нека е :*

p.s а одвреме навреме имам и бел исцедок и тоа ме мачи...

2. zabeganaaaaa

zabeganaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам ако ви е дојдено, и откако ќе ви заврши може да се направи тест поради сигурност и дали би бил точен ???

3. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Еци85 јас цело време имам бел исцедок, нема никаков мирис и пред да останам бремена не сум имала исцедоци освен пред овулација. Го прашав и генекологот, ми рече во бременост нормално е бидејќи нели се случуваат промени во телото и мора да се манифестираат некако. Се надевам дека тоа ти е знак дека си бремена, па ај побргу израдувај не и сите нас тука со двете цртки. :*

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

И да направиш тест ке излезе негативен,после 14 дена направи преку крв може ке излезе позитивен макар треба прво да ти доцни па потоа... :)

5. zabeganaaaaa

zabeganaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Пааа мене ми доцнеше 3 дена и ми дојде, а до сега никогаш ми нема доцнето, па за тоа сакам поради сигурност да направам тест и ако го направам дали би бил точен откако ке ми заврши ???

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    значи вака јас сум останата бремена на крајот мај некаде.. а испитав бременост преку крв на 06.06 и покажа дека не сум бремена и хцг беше ниско... секоја е индивидуална жена.. тие у лабораторија ми рекоа дека треба малку да биде покачено за да се сомневаат на бременост.. мене ми беше вака хцг < 2mlU /ml
    додека кај жени со циклус Хцг < 4mlU /ml
    значи
    до 50 mlU/ml -1 недела по имплантација
    до 100 mlU/ml -до време на прва изостаната менструација
    - 100 000 - 200 000 - прв триместар
    проверете можеби кај вас ќе покаже дај Боже можете само да добиете.... со среќа ви посакувам позитивен резултат :)

7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас само еднаш навечер кога станав за во wc (пред да дознаам дека сум бремена) кога се избришав мислам имав малку розевко, а можеби и не, може ми се причинувало дека бев поспана. Инаку немора да се појави имплатационо крварење.
    За боцкањето во стомакот како иглички, и јас така осеќам од време на време, малку онака нежно.
    А за исцедокот и јас имам, тек прозирно на гаќите како да ми капнале неколку капки вода, тек па бело. Измешано. За белото прање знам дека е нормално, се додека не чеша и не менува боја и мирис, а за ова прозирново како водичка, тоа нормално ли е во рана бременост?

Еци85 и midnight.flower ајде веќе купете си тестови и да се радуваме и за вас :* :* :*

8. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    се сомневаш дека си бремена и покрај тоа што доби? ако добро разбрав :) можна е но баааги ретка латентна( скриена бременост) една моја пријателка беше бремена а дозна во 3 месец низ 2 циклуси го износи бебенцето пред да дознае :) направи тест преку крв или оди на гинеколог ова второво ти е посигурно ;) извести не :*

9. BeautyQueen

BeautyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    32
    Доцнењето на менс. е еден од симптомите на бременост, но ме интересира дали е возможно да се остане бремена а менс. да ти остане редовна? :)

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    се додека е бело и проѕирно белото прање е ок.. мене ми смени боја како бледо кафено :worried: испаничена сум... резултати од микробиологија у понеделник со душа чекам да дојде понеделник да се осигурам дека е се во ред со моето дете... жените и кога не се бремени имаат бело прање а во бременоста им е зголемено... не се плаши окк е да е бело или проѕирно..

11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Бледо кафено или кремаво тие е? Може да е ако имаш појачана жолта боја на мокрачата. Или да не си се бричела доле, па ако си се сецнала малку да е од тоа.

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    бледо кафено ми е ее многу сум збунета кафено :worried: ... тоа ме загрижува ајде со Господ напред да биде се во ред ќе си примам некој вагиналетки и се ќе биде во ред.... ќе бидам позитивна :)

13. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    можеби ти е од тоа што ти земале брис

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Нормално, се ќе си биде во ред. Нема крв, нема место за паника. Уживкајте си со бебулето ;)

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    фала за подршката мене брис ми зедоа ради тоа шо имав вакво кафено.. сигурно имам некоја инфекција ај само се да биде во ред
    а знаете ли од шо се појавуваат тие инфекциии ????

16. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    мене докторката ми рече односи само со кондом,поради тоа что сум чиста да не направам некоја инфекција,сега ако си имала така односи или пак ако ти е намален имунететот,или ако си настината,така имам слушнато

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    можно да е од настинка.. клима, боси одеме по цементо по плочки.. ладни течности... нека поминува само се да биде во ред

18. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    не се секирај и да има инфекција или бактерија се лечи брзо,а и во бременост е нормално секоја бремена има такво нешто така ми каззувале тридници сите сто ги познавам имале по нешто нормално е

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    фала мила знаеш колку ми требат утешни зборови.. сите ги замарам дома.. кога ќе ми капне плачам ко луда вчера и на работа не отидов... ајде ќе биде се во ред.. мене психата ме мава многу тоа е.. Господ е голем ќе биде се во ред .... сите нека не чува

20. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.