Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    фала ти за поддршката...треба да не добијам денес или утре ;) но како чудни иглички ме бодат во стомак незнам дали ке биде симптом на бременост или на ПМС :) но сепак останува да почекаме па што даде Господ тоа нека е :*

p.s а одвреме навреме имам и бел исцедок и тоа ме мачи...

2. zabeganaaaaa

zabeganaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам ако ви е дојдено, и откако ќе ви заврши може да се направи тест поради сигурност и дали би бил точен ???

3. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Еци85 јас цело време имам бел исцедок, нема никаков мирис и пред да останам бремена не сум имала исцедоци освен пред овулација. Го прашав и генекологот, ми рече во бременост нормално е бидејќи нели се случуваат промени во телото и мора да се манифестираат некако. Се надевам дека тоа ти е знак дека си бремена, па ај побргу израдувај не и сите нас тука со двете цртки. :*

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

И да направиш тест ке излезе негативен,после 14 дена направи преку крв може ке излезе позитивен макар треба прво да ти доцни па потоа... :)

5. zabeganaaaaa

zabeganaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Пааа мене ми доцнеше 3 дена и ми дојде, а до сега никогаш ми нема доцнето, па за тоа сакам поради сигурност да направам тест и ако го направам дали би бил точен откако ке ми заврши ???

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    значи вака јас сум останата бремена на крајот мај некаде.. а испитав бременост преку крв на 06.06 и покажа дека не сум бремена и хцг беше ниско... секоја е индивидуална жена.. тие у лабораторија ми рекоа дека треба малку да биде покачено за да се сомневаат на бременост.. мене ми беше вака хцг < 2mlU /ml
    додека кај жени со циклус Хцг < 4mlU /ml
    значи
    до 50 mlU/ml -1 недела по имплантација
    до 100 mlU/ml -до време на прва изостаната менструација
    - 100 000 - 200 000 - прв триместар
    проверете можеби кај вас ќе покаже дај Боже можете само да добиете.... со среќа ви посакувам позитивен резултат :)

7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас само еднаш навечер кога станав за во wc (пред да дознаам дека сум бремена) кога се избришав мислам имав малку розевко, а можеби и не, може ми се причинувало дека бев поспана. Инаку немора да се појави имплатационо крварење.
    За боцкањето во стомакот како иглички, и јас така осеќам од време на време, малку онака нежно.
    А за исцедокот и јас имам, тек прозирно на гаќите како да ми капнале неколку капки вода, тек па бело. Измешано. За белото прање знам дека е нормално, се додека не чеша и не менува боја и мирис, а за ова прозирново како водичка, тоа нормално ли е во рана бременост?

Еци85 и midnight.flower ајде веќе купете си тестови и да се радуваме и за вас :* :* :*

8. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    се сомневаш дека си бремена и покрај тоа што доби? ако добро разбрав :) можна е но баааги ретка латентна( скриена бременост) една моја пријателка беше бремена а дозна во 3 месец низ 2 циклуси го износи бебенцето пред да дознае :) направи тест преку крв или оди на гинеколог ова второво ти е посигурно ;) извести не :*

9. BeautyQueen

BeautyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    32
    Доцнењето на менс. е еден од симптомите на бременост, но ме интересира дали е возможно да се остане бремена а менс. да ти остане редовна? :)

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    се додека е бело и проѕирно белото прање е ок.. мене ми смени боја како бледо кафено :worried: испаничена сум... резултати од микробиологија у понеделник со душа чекам да дојде понеделник да се осигурам дека е се во ред со моето дете... жените и кога не се бремени имаат бело прање а во бременоста им е зголемено... не се плаши окк е да е бело или проѕирно..

11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Бледо кафено или кремаво тие е? Може да е ако имаш појачана жолта боја на мокрачата. Или да не си се бричела доле, па ако си се сецнала малку да е од тоа.

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    бледо кафено ми е ее многу сум збунета кафено :worried: ... тоа ме загрижува ајде со Господ напред да биде се во ред ќе си примам некој вагиналетки и се ќе биде во ред.... ќе бидам позитивна :)

13. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    можеби ти е од тоа што ти земале брис

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Нормално, се ќе си биде во ред. Нема крв, нема место за паника. Уживкајте си со бебулето ;)

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    фала за подршката мене брис ми зедоа ради тоа шо имав вакво кафено.. сигурно имам некоја инфекција ај само се да биде во ред
    а знаете ли од шо се појавуваат тие инфекциии ????

16. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    мене докторката ми рече односи само со кондом,поради тоа что сум чиста да не направам некоја инфекција,сега ако си имала така односи или пак ако ти е намален имунететот,или ако си настината,така имам слушнато

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    можно да е од настинка.. клима, боси одеме по цементо по плочки.. ладни течности... нека поминува само се да биде во ред

18. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    не се секирај и да има инфекција или бактерија се лечи брзо,а и во бременост е нормално секоја бремена има такво нешто така ми каззувале тридници сите сто ги познавам имале по нешто нормално е

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    фала мила знаеш колку ми требат утешни зборови.. сите ги замарам дома.. кога ќе ми капне плачам ко луда вчера и на работа не отидов... ајде ќе биде се во ред.. мене психата ме мава многу тоа е.. Господ е голем ќе биде се во ред .... сите нека не чува

20. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.