Скарлет, па ти ми бегаш само 1 недела со бременоста бај д веј, кога ти видоа срцева реакција на бебуфчето?
е фалати многу сто најде време и одговори на мојата дилема се надевам на позитивно па ке цекаме да видиме сто ке се слуци
ines86, биди трпелива, нека задоцни тета меца и веднаш направи го тестот. Ти пуштам среќичка да биде позитивен.
Првиот преглед ми беше закажан на 25.10. Според последната менструација гинекологот ми рече дека сум 7 недели бремена, но ултра звукот покажа 6 недели и 4 дена. Плодот беше многу мал, но докторот ми рече да не се секирам, му го осети срценцето како му чука. Следниот преглед ми е закажан за 22.11. и едвај го чекам тој ден....
Јас на почетокот на бременост немав никакви симптоми, но после 5-тата недела почнав да имам гадење од секаква храна и многу ми беше тешко незнаев што да јадам потоа постепено почнав да јадам се освен месо. Mесото дури сега почнувам да го јадам во 5-ти месец. Ама кај секоја жена се различни симптомите и затоа најубаво е да се посети гинеколог он најпрецизно ке ти каже дали си бремена или не. Поздрав до сите
ништо од мојто бебче!многу сум несреќна!вчера имав спонтан! ова ми се случува втор пат! премногу сум разочарана од се! не ми се зивее веќе
stefeli не се разочарувај !!! Што и да е ќе помине. Ќе помине и лошиов период, ќе се средиш психофизички и ќе си имаш бепче и ти....Немој само да запаѓаш во депресии и такви црни мисли да имаш те молам....Ќе биде добро !
Само да се осигурам, дали овулација, при која има мукус и крв, е знак дека сум трудна??? Ме фати паника!
Не мора да значи Скарлет... кај некои девојки при овулација може да се јави крв, не е тоа толку ретко. Ама штом досега кај тебе не било така, може да е нешто друго. Мислам оти спомна дека си имала незаштитен секс во скоро време - може дечко ти бил малку погруб?
Па, не беше груб , ама не користевме кондом, па и јас фатив страв од предсемената течност... ! Мислам ќе свршеше, и се бришеше со палома, е сега како се подзабриша, не памтам ! Битно, ова ми е прв пат, каде ми се појавува крв за време на овулација!..Затоа и ме фати страв! После се од еве 2 ден каде што немам кандида........... :geek:
А да те прашам, колку дена ти трае циклусот? Обично кај жени со подолг циклус (30-35 дена) се јавува крвав исцедок при овулацијата поради наглиот пад на естрогенот. Не верувам дека таа крв ти е од всадувањето на оплодената јајце клетка во матката како што се јавува кај некои бремени жени, бидејќи мислам дека е рано.
Не паничи веднаш!!! Овулацијата трае 3 дена така да може да е од тоа, ти сепак направи си тест и мирна глава, па и да е биднало идеме на мекици
devojki pisuvam i nekako mi se tresatvracete...denes mnogu me bola bradavicite od gradite i imam iscedok bez miris kako belo pranje i doma imav test za bremenosti rekov mecka strav mene nestrav i napraviv test pred eden saat i se pokaza mnogu mnogu bleda vtora crta, eten e bleda ama sepak moze da se vidi....ne znam na sto sum..mislam deka e rano za pocrvena vtora crta zosto treba da ne dobijam do 19 noemvri...sto mislite? [mod-kirilica:3nflyfzv][/mod-kirilica:3nflyfzv]