Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) ако прави пејна е машко ако не прави пејна е женско

2. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Во која недела го правите овој тест?

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) јас го направив кога бев 10 - 11 недела ама мислам дека е рано

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ааааааааааааааааааа значи обратно било :D е ај ќе гледам вечер да направам ;)

5. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Прво да покаже тестот 2 цртки и одма правам :D

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ќе покаже ајдеее чекаме резултати мила :)

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    јас па читав дека и доколку врие мокрачата од содата све бремени...

пишано беше во некој форум имаше и др примери Jas probav pred edna nedela...ne vriese mnogu ama na povrsinata na sadot imase kako meurcinja...posle 3 dena napraviv test i bese pozitiven...

и денеска јас пробав со содата вриеше повторно и уште повеќе го направив и тестот негативен беше а веќе 9 дена ми касни главата ме боли цело време ми се спија и се чувствувам уморена градите ми се осетливи...ќе почекам уште една недела ако не ми дојди ќе проверам преку крв...иначе сакав да прашам за проверката преку крв приватно е во болница така?

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    не бе мила можеш и у државна зависи кај одеш.... мене ми се приватни зборувам за општ лекар и лабораторијата шо им е ама работат со картончиња

9. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Еве го направив тестот и излезе негативен...можеби требаше со прва урина? Но како и да е ке почекам да видам дали ке дојде рогава ако не правец гинеколог :)

10. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Аман пак ми доцни, секој месец истата приказна... требаше на 8.8 да ми дојде, али не се плашам сигурно пак ми доцни од стрес, работа и слични глупости :o :$

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    некој симптоми имаш ли... нема откажување само работа за бебве

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Срцка не се ни обидуваме со вереникот, до свадбата не сакаме бременост и се трга на време, али од кај знам никогаш не се знае... што и да испадне, наше си е :lol: симптоми стандард како пред добивање, отечени осетливи и топли гради, подуеност, сакам блачко повеќе... :)

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    епа срцка тогаш кога ќе си решите вие да се акнете у акција ќе навиваме сепак дај Боже да си видеш 2 цртки порано или покасно ќе биде :)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Хахаа фала ти, секако ќе правам тест ако не ми дојде за недела дена па ќе пишам :*

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    Не ми тече само 2 дерна по 2 капки, не беше тоа некое си течење само по 2 капки сеа неам ништо, мислев дека е менструација амам мн порано и престана

16. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    Сакам и јас да споделам нешто.... зборував со една жена многу многу години специјалист по гинекологија во странство и вели ќе ти кажам како најчесто се забременува... Откако машкото свршува во женското пенисот треба да остане 20 секунди внатре во неа, а откако ќе го извади нозете веднаш да се кренат повисоко ( може да си ги потпрете на ѕидот и така најмалку 20 мин да стоите) ми објасни дека доколку веднаш станеш или се свртиш на стомак сперматозоидите паѓале надолу а вака свртени на грб со нозете нагоре си одат таму кај што треба.... сакав да споделам јас испробав па ќе видиме за една недела резултати....значи мамички фрлете се на работа, пробаjте ништо не кошта нели :* :* :*

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

и јас одам во приватна ама ќе се разнеси уште одма секаде од таму и не ми се оди... и уште нешто да те прашам досадна станав :$ ама ко прваче се чувствувам :lol: треба да му нагласам што ќе проверувам? сигурно треба ама пак да си прашам :lol:

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ами да,, кажи сакам да ми се испита преку крв или мокрача дали сум бремена.... :) ајдеее цекаме резултати

19. Anja1606

Anja1606 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Ми каснеше да, пиев и 3 месеци хормонска терапија ама ја завршив уште во мај. Мајот и Јуни добив навреме, во Јулли ми каснеше само 2 дена. сега ми касни 3. И да сум бремена супер ќе е. Само незнам дали да правам тест или да почекам уште малку???? Нестрплива сум :lol:[/quote]
    :) ако си нестрплива (можам да те сватам право да ти казам) направиси тест денеска не си ја стегај душата стискам палци да се појават || цртки и да не израдуваш и нас овде ^_^[/quote]

Ништо женски, напрвив тест дента беше негативен и вечерта добив ;( а баш ќе се израдував

20. betaborec

betaborec Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, pred 2 nedeli pocnav da povrakam od jaki mirizbi , potoa mi dojde menstruacija no mi traese samo 2 dena, pred da dobijam isto taka povrakav, i otkako mi zavrsi pak povrakam, a nikogas ne sum imala maka da povrakam od jaki mirizbi dali e mozno da sum bremena?