јас па читав дека и доколку врие мокрачата од содата све бремени... Спојлер пишано беше во некој форум имаше и др примери Jas probav pred edna nedela...ne vriese mnogu ama na povrsinata na sadot imase kako meurcinja...posle 3 dena napraviv test i bese pozitiven... и денеска јас пробав со содата вриеше повторно и уште повеќе го направив и тестот негативен беше а веќе 9 дена ми касни главата ме боли цело време ми се спија и се чувствувам уморена градите ми се осетливи...ќе почекам уште една недела ако не ми дојди ќе проверам преку крв...иначе сакав да прашам за проверката преку крв приватно е во болница така?
не бе мила можеш и у државна зависи кај одеш.... мене ми се приватни зборувам за општ лекар и лабораторијата шо им е ама работат со картончиња
Еве го направив тестот и излезе негативен...можеби требаше со прва урина? Но како и да е ке почекам да видам дали ке дојде рогава ако не правец гинеколог
Аман пак ми доцни, секој месец истата приказна... требаше на 8.8 да ми дојде, али не се плашам сигурно пак ми доцни од стрес, работа и слични глупости
Срцка не се ни обидуваме со вереникот, до свадбата не сакаме бременост и се трга на време, али од кај знам никогаш не се знае... што и да испадне, наше си е симптоми стандард како пред добивање, отечени осетливи и топли гради, подуеност, сакам блачко повеќе...
епа срцка тогаш кога ќе си решите вие да се акнете у акција ќе навиваме сепак дај Боже да си видеш 2 цртки порано или покасно ќе биде
Не ми тече само 2 дерна по 2 капки, не беше тоа некое си течење само по 2 капки сеа неам ништо, мислев дека е менструација амам мн порано и престана
Сакам и јас да споделам нешто.... зборував со една жена многу многу години специјалист по гинекологија во странство и вели ќе ти кажам како најчесто се забременува... Откако машкото свршува во женското пенисот треба да остане 20 секунди внатре во неа, а откако ќе го извади нозете веднаш да се кренат повисоко ( може да си ги потпрете на ѕидот и така најмалку 20 мин да стоите) ми објасни дека доколку веднаш станеш или се свртиш на стомак сперматозоидите паѓале надолу а вака свртени на грб со нозете нагоре си одат таму кај што треба.... сакав да споделам јас испробав па ќе видиме за една недела резултати....значи мамички фрлете се на работа, пробаjте ништо не кошта нели
и јас одам во приватна ама ќе се разнеси уште одма секаде од таму и не ми се оди... и уште нешто да те прашам досадна станав ама ко прваче се чувствувам треба да му нагласам што ќе проверувам? сигурно треба ама пак да си прашам
ами да,, кажи сакам да ми се испита преку крв или мокрача дали сум бремена.... ајдеее цекаме резултати
Ми каснеше да, пиев и 3 месеци хормонска терапија ама ја завршив уште во мај. Мајот и Јуни добив навреме, во Јулли ми каснеше само 2 дена. сега ми касни 3. И да сум бремена супер ќе е. Само незнам дали да правам тест или да почекам уште малку???? Нестрплива сум [/quote] ако си нестрплива (можам да те сватам право да ти казам) направиси тест денеска не си ја стегај душата стискам палци да се појават || цртки и да не израдуваш и нас овде [/quote] Ништо женски, напрвив тест дента беше негативен и вечерта добив а баш ќе се израдував
Zdravo, pred 2 nedeli pocnav da povrakam od jaki mirizbi , potoa mi dojde menstruacija no mi traese samo 2 dena, pred da dobijam isto taka povrakav, i otkako mi zavrsi pak povrakam, a nikogas ne sum imala maka da povrakam od jaki mirizbi dali e mozno da sum bremena?