Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6

да ти кажам јас имав другарка имаше менструација 2 месеци поред така малку едно 2 дена ама по малку мислеше дека не е можно да е трудна и се спремаше да оди на лекар за желудникот да го лечи пошто имаше мака и се гадеше многу....кога на лекар кажале бремена цели 2 месеци :) така да земи си тест и секако доколку си веќе бремена ќе то покаже.... а да те прашам имаше нормална менструација или така по малку ?

2. betaborec

betaborec Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

да ти кажам јас имав другарка имаше менструација 2 месеци поред така малку едно 2 дена ама по малку мислеше дека не е можно да е трудна и се спремаше да оди на лекар за желудникот да го лечи пошто имаше мака и се гадеше многу....кога на лекар кажале бремена цели 2 месеци :) така да земи си тест и секако доколку си веќе бремена ќе то покаже.... а да те прашам имаше нормална менструација или така по малку ?[/quopa prviot den normalno se a veke vtoriot den epten po malku

3. betaborec

betaborec Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    prviot den normalno se a veke vtoriot den epten po malku

4. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    Да ми заврши менс и ќе одам одма... :( Фала ви многу девојки <3

5. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    земи си еден тест било каков, доколку си веќе бремена ќе ти покаже без проблем, но секако и не мора да значи, можеби е некој вирус па од тоа ти е лошо :*

6. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    многу ми се гади и имам благи болки одвреме-навреме во стомак а тестот вчера ми покажа негативен,утре одам да видам дали има бременост или тоа се некои лажно симптоми,најдов еден калкулатор на ТвоеБебе за да проверам отприлика зошто ми доцни која недела сум ако има бременост и ми покажа 4недели и 1ден,дали ова ке може да се види на ехо или треба да чекам уште :$

7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Утре најубаво провери си крв или урина, барем за почеток на тој начин констатирај бременост.
    Мене не можеа да ми го видат плодот во тој период (повеќето искуства на форумов се како моето) но и не мора да значи.
    Дај Боже да си бремена, јас стискам палци и ти држам среќа!
    Ако резултатите од крв или урина излезат позитивни, оди на гинеколог па може и ќе имаш среќа да го видиш. :)

8. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    мамички од кога почнавте да ги чувствувате симптомите како гадење, болки во градите, стомакот?

9. Justify

Justify Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    162
    Знам дека сите информации поврзани со бременоста ,симптоми и се,ги има на интернет,ги читам ,и ми се мешат со оние на ПМС :@ ,скоро исти ама,сепак ме интересираше вашето мислење. :)
    Последните 4-5 месеци,(можеби и повеќе) со дечко ми сме без заштита,итс бед ај ноу. :/
    Ама сме немале никакви проблеми.Кога ќе почувствува дека му надоаѓа,свршува надвор.Сме имале и односи ,се секавам и за време на моите плодни денови дури :tmi: ,за мајот,ама се беше во ред.Секогаш менструацијата ми се била редовна,само еднаш покасно,поради што испаничив,купив тест за бременост и се покажа негативен.
    Не знам зошто сум овој месец толку несигурна..од една страна и сигурна од друга страна. :^)
    Брадавиците ми се ненормално чувствителни,не можам ни да ги допрам.Градите напнати.
    Синоќа имав болка во долниот дел од стомакот и поддуен ми беше.БеВ сигурна оти можеби денеска ќе ми дојде.Ама,не.Друго,секогаш како предвесник на менструацијата мене ми е мозолчето,ај хев ит!И тоа огромна! Исто така,во јули преживеав голем стрес. Два дена плачев ,не можев да се смирам(кога нешто дознав),а цел месец сум под штрек,што се вика.Од вчера почнав на работа и јадам мнооооооогу помалку,скоро ич.И исто така,имам зголемен бело-жолтеникав исцедок.
    Мислење? :sweat:

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ако те сватив добро мислиш на бременост така ???? почекај за менструација кога треба да ти (не) дојде???

11. Justify

Justify Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    162
    Сум заборавила да напишам.
    Последната менструација ми беше на 10 јули.
    Така да,3 дена ми доцни. :worried:

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ајде утре сабајле еден тест си направи.. Дај Боже да си видеш две цртки :inlove:

13. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Мислам дека се овие знаци на добивање а мозолчето особено ;) според годините и зборовите твои бременоста не ви е посакувана опција :?: пазете се подобро ако е така, не се грижи може од тоа ти доцни а ако не тогаш трк до аптека и еден тест направи да си олесниш на душичката :hug:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Девојки едно прашање ако може и мала помош. Кога НАЈРАНО се добиваат првите симптоми на бременост?? Можно ли е после 1 недела после односот со партнерот (во плодни денови) да се има повраќање, вртоглавица и одбивност на храна,а далеку сум од ПМС. :^)

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) јас примерив дека нешто се случува во мене после 2 недели по односот

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    вака мила секоја бременост и жена се индивидуални нема ниедна бременост иста... некои жени имаат симптоми некои немаат... мислам дека некои спомнуваа тест за рана бременост незнам со сигурност да ти кажам.. но сепак ќе покаже менструацијата... а за симптомите после однос мислам дека е малку рано бидејки ако има бременост таа уште не е сместена во матката т.е патува кон неа...
    еве јас на пример немав никакви симптоми освен што пред да ми дојде секогаш си осеќав болки во стомакот исто како за пред добивање и само еднаш ми се нагади... кога ми каснеше менс тогаш открив дека сум бремена....
    можеби и некоја друга ќе даде мислење...

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Јас се мислам дека е од горештиниве...но досега не сум иимала никакви летни проблеми. Па со ова ми се поклопи и сега сум во дилема. Како и да е болест да не е само. :) Фала девојки :*

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    дај боже да си бремена... ќе покаже времето.... сепак у акција бидете :D позззззз

20. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    девојкиииии одам во лабараторија да си направам еден тест па да видиме дал биднало овој пат....за до душа треба да ми дојде за 2 дена ама кој може да дочека, решив и одам поминаа 15 дена од односот па се надевам ќе каже дека е позитивно.....ве бакнувам :*