Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Ми дојде вчера и последниве два месеци ми трае само по 2 дена,загрижена сум незнам зошто е тоа така...еве и денес ми е 2ден од мен.и пак истото :(

2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :| си била ли на контрола на док? појди да видиш што че посоветува док.

3. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Да,па и кажав на оваа моја Др.и ништо буквално не ми одговори :( а јас сум сеуште во мисли....

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    не сум била бремена но од лично искуство и мене ми се случило од ЈАК оргазам после да ме болат јајниците. не ковоспалени туку како напнати да се. ако нешто помага ова. виш ју лак.

5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :sweat: баш така како напнати како подујени ги осејчам и ме болат,баш кога го доживеав оргазмот и тоа ме разбуди буквално ме пресече доле .дали је ова од сто се нема секс подолго време или некоја инфекција од настинка?ма да и пред 4 и 5 месеци истово ми се случи и тогаш не ни бев бремена и немав никаков кафеав изцедок.извини што е ова виш ју лак????

6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :| пробај ако можиш кај друг/а док. да појдиш и да слушниш друг совет

7. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    виш ју лак-ти посакувам среќа(на англиски)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) o oki danke :lol:

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас кога ја прашав докторкава за секс, рече нема проблем, само заради нас да си имаме мир подобро до првиот преглед да немаме, зашто знаело малку да се прокрвари зашто матката тогаш добива мали контракции, и од тоа може малку крв да се појави или кафено, од некое капиларче пукнато. Не е ништо страшно. Само да не дојде после до паника подобро уште некое време без тие задоволства :wasntme:

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    баш читав сеа по некои страни околу ова и ко што разбрав редовно се случувало да има кафеав исцедок. Сестра ми кога имаше спонтан беше ОБИЛНО КРВАРЕЊЕ. така да мислам дека нема потреба од додатен стрес само напрај си уште една консултација со некој Др. :)

11. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    лелеее денес бев во лабараторија и нивото на hcg беше 2.0 доктотрката вели не знам дали си бремена можеби си а можеби не ( ауууу ама одговор) вели може си ама ај почекај уште 10 дена и дојди пак... си велам во себе а да почекам едно 9 месеци па да видиме) искрено не знам дали сум.... иако треба да ми дојде на 18ти ќе си направам јас утре пак еден тест дома :)

12. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ај почекај барем до 18-ти здравје Боже. Дека јас првиот тест го направив ден-два од каснење (28 дена од последниот пат) и ми искочи многу бледа линијата, па се туфкав цела недела со тестовите. Рано ти е и за утре, нема да покаже, едино ако најдеш од тоа тестовите што покажуваат и 4 дена пред добивање. За да не се разочаруваш непотребно, почекај си уште 3-4 дена и барем ќе си бидеш сигурна кога ќе си го видиш тестот позитивен дај Боже :) Знам колку си нестрплива, и јас бев како тебе ;)

13. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    нешто ми кажува дека сум не знам зошто така, ама секогаш пред да добијам сум имала едни симптоми а сега имам сосем други, на пример имам тврда столица а прилично имам брз метаболизам па сум излегувала секој ден, многу ми се спие главата на перница и одма заспивам, имам пецкање во долниот дел на стомакот...... Докторката вели охоооо чекај на крв покажува 14 дена после каснењето на ментруација., а јац не можам ни до 18ти да дочекам хехех

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    За брзото заспивање и пецкањето во стомак, исто и кај мене. За идењето, јас почнав по 2-3 пати на ден :lol: Дај Боже да си бременка. А таа што ти кажала дека преку крв се појавува дури 14 дена после каснење, да не сакала да каже после односот, а не после каснење :?:

15. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Уште си чекам да ми дојде... :?:

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :( а која недела беше сестрати бремена? јас сум 16 недела и ова ми се случува страшно не знам што да мислам.одговорими те молам во темата болки ..... дане ни ја затворат и ова тема плс

17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И мене ми траеше само по 2 дена, еднаш само ми траеше 4-5 дена се на се, и толку, другите месеци се по 2 дена и толку, крај, ни да се процедува, ништо. Кога ја прашав докторката, ми рече да проверам пролактин и тироидна. Проверив, тироидна ми е добра, пролактин ми беше близу горна граница. Пак го повторив пролактинот уште еднаш, да не е на третиот ден како обично што се проверува, заради споредба. И меѓувреме останав бремена. Чисто онака да си бидеш сигурна провери си и ти хормони, обавезно и тироидна. Се најубаво ти посакувам и поскоро до позитивен тест за бременост. :*

18. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Здраво девојки! :) Одамна немам пишано, ама ве следам цело време... Честитки за сите нови трудници, се надевам ќе ви се придружам овој месец и јас! пред 6 месци имав спонтан во 6 недела и сега еве веќе три месеци пробуваме ама не иде :^) Овој месец бевме доста активни и имам некои болки во долниов дел од стомаков, али не нонстоп него онака од време на време... стомаков ми е цело време подуен, и имам многу гасови! :worried: градите како и секогас, ни ме болат, ни ништо! На 25 овој месец треба да добијам ( незнам како ќе дочекам) :D И уште нешто да прашам... Синоќа сонував како имаше пожар незнам каде, али чад воопшто немаше. Само пламен видов! И ми рекоа дека значело бременост ?!?!? Можно е?!?! :D :*

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Дај Боже да ни се придружиш што поскоро! Те чекаме и стискаме палци :*

20. andys

andys Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Ве следам скоро секој ден сакав да прашам проверував хормони сите хормони се добри освен тироидната ми е 5,79 ми дадоа терапија можно ли е заради тоа да немозам цела година да останам трудна