Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) мила пробај да лежиж утре цел ден и понеделник појдиси на контрола

2. Hestija

Hestija Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    helpppp :) нешто се случува со мене....значи вака треба да (не)добијам на 23 а мене некаде од 10 почнаа да ме болат градите ептен ми се осетливи(иначе 3 ден пред да добијам почнуваат да ме болат) осекам тапа болка доле постојано,пред некој ден ми бесе лошо имав и вртоглавица......се осекам како да треба да ми дојде во секој момент ама не е возможно толку рано? незнам што да правам? може ли да направам тест за бременост и покрај тоа што сеуште не ми касни?

3. Marija80

Marija80 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Секс после подолго време

Значи вака... Имам 31 год и сум разведена со две деца, и веке неколку години немав никакви односи.
    Минатата недела конечно имав сексуален однос после толку време и се беше супер...
    Но точно после 5 дена од односот осеќам нешто како притисок во градите и ме болат на допир.
    Имав остра болка во долниот дел од стомакот, и осеќјам притисок на бешиката и многу често одам да мокрам. Потполно истите симптоми ги имав и кога бев бремена со првото дете т.е син ми и со второто т.е ќерка ми.
    Менструацијата ми почна на 2 август а ми заврши на 7... А ние имавме односи на 11...
    Морам да признаам дека малку сум во паника бидејки симптомите се усте се исти освен сто болката во стомакот се намали...скоро ја снема.
    Разговарав со некои пријателки и една од нив имала слично искуство и била на гинеколог. Докторот и рекол дека е доста честа појава во случај кога подолго време немате секс да се искусат овие симптоми.
    Но не ме држи место, па би сакала да чујам доколку некој имал слично искуство...
    Ви благодарам...

На CrnceSK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас можам истото да го кажам... после подолго време немање односи осеќаш болка.. која се губи.кога се вратив јас од странство мажот ми после дваипол месеци дојде и имавме одности па првиот пат осеќав малку болка додека да се рашири :lol: и после тоа останав бремена нормално е... имам слушано и од други кога немаш долго време секс после првите 2-3 пати не е баш најпријатно

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да се надоврзам на горниот пост.. другарка ми студира у италија а дечко и е во македонија... се случува кога не се глеедат и по 5-6 месеци па ми има кажувано дека има и таа вболки у стомак нелагодност некоја
    п.с извинете за два поста едно по друго

6. Hestija

Hestija Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3

someone please? :?: :)

7. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Можеш да пробаш со овој тест SELF-CLEAR. Тестот за бременост Self Clear е единствениот тест за бременост на нашиот пазар кој дава валиден резултат од 5. ден по зачнувањето, неговата употреба е многу едноставна и може да се прави во било кое време на денот.

8. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6

јас ги имав истите симптоми како тебе, пробав да ги најдам тестовите за рана бременост како self clear но не успеав, а со другите тестови ми излезе негативно.... еве денес требаше да добијам но уште ништо, направив уште еден тест сабајле и тој беше негативен, знам дека е многу тешко да се почека но мислам дека така најдобро ќе дознаеш, дај боже да не добиеш.... :* :*

9. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Скоро две недели пред датумот за добивање со вакви симптоми, мене повеќе ми личи на овулација (мислам на тоа што од 10-ти си почнала вака да се чувствуваш). Рано ти е за тест. Почекај барем до датумот, или барем еден ден да ти касни, па направи си тест. Ако си нестрплива, земи си Clear Blue, тој покажува и 4 дена пред датумот за добивање, сепак со 58% точност. Мој совет ти е сепак да си почекаш до 23-ти. Среќно и се надевам на убави вести ;)

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hestija

Hestija Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3

оф леле не сакам да го мислам ама ајде не мисли де :( да кога имам овулација осекам така тапа болка ама никогаш градите не ми биле осетливи и болни(неможам на стомак да легнам :) ) ај ке пробам да издржам и да почекам...се надевам и јас на убави вести :)

11. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И уште си чекам да ми дојде :wasntme: требаше на 08.08...

12. vaga-vaga

vaga-vaga Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки..... Менструација добив 5 дена порано иначе секогаш ми е точна, ги имав истите симптоми како за добивање, но ме плаши тоа што имав само еден ден нормално а другите два дена многу малце. Пред да добијам бев на гиниколог и имав вагинално ехо па ме интересира дали покажува на вагинално ехо дали сте бремени?

13. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Секако дека покажува евентуална бременост на вагинално. За тоа што си добила пред време можеби е од стрес, некоја инфекција, промена на клима... зборувај со твојот гинеколог најдобро. Позз

14. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ти само си чекаш или имаш намера едно тестче вака да направиш, ко за промена, а? :wasntme:

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    :$ Па да, би требало да направам тест најверојатно, 10 дена се во прашање... но не се замарам многу затоа што ми има доцнето по недела дена и никогаш ништо не е биднало (секако го вади на време но сепак имаме секс без кондом со вереникот)

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    па напрај си тест

17. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Јас требаше да добијам вчера,имам редовна менстурација,во петокот имав некои појаки болки во половината и стомакот како за добивање и имав многу слаб кафеав исцедок.Еве денес пак ме боли стомак како за добивање,ќе почекам уште некој ден па ќе видам што ќе биде

18. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас и ти по едно тестче не ќе да е лошо... а имавте ли заштитен или незаштитен однос?

19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    незаштитен,не се паземе,сакаме бебе :)

20. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на: