па јасно е дека не си бремена тебе ако ти касни 2 месеци треба да си појдиш на док и да ти кажи зошто ти касни.плус тоа во сите постови имаш напишано дека ти касни само и дека е ти било бреме за едно тестче уште пред 2 месеци ова го пишуваш
нее да ме замараш него немаш никаде пишано дека имаш некој симптоми во овије 2 -3 месеци и нее убаво да чекаш а да не си појдиш на док да видиш што се случува во твоето тело зошто ти касни толку долго и стварно некогаш кога че посакаш да останиш бремена дане треба да трчаш по док....не ти го посакувам тоа и зато ти пишав одиси на време на док.
Кај секоја жена е различно, и циклусот не мора да е кај секоја 28 дена, може и 40 да е сосема нормално: Duzina i trajanje ciklusa zavisi od zene do zene i od ciklusa do ciklusa. Generalno od 20 do 30 pa i 40 dana smatra se normalnim. Prosek je 28 dana, ali ovaj broj je nekako dobio mnogo veci znacaj nego sto zasluzuje. Postoje, dakle, enormne varijacije od jedne zene do druge u proseku trajanja ciklusa, a i kod jedne zene mogu postojati znacajne varijacije u duzini od jednog ciklusa do drugog. Menstruacija traje oko 4-5 dana. Folikularna faza traje od 5 do 13 dana. Ovulacija se dogadja cetrnaestog dana, a lutealna faza traje od 15 dana do pocetka menstruacije. U menstruacijama koje traju krace ili duze od 28 dana lutealna faza je relativno konstantna. Folikularna faza je varijabilne duzine. Tako na primer, ako zena ima ciklus od 44 dana, ona ovulira oko 30 dana a ako ima ciklus od 22 dana ovulira oko 8. Neke zene su prijavile da su mogle da osete ovulaciju, fenomen se zove Mittelschmertz (Srednja bol). Osecaj je opisan kao grcevi sa jedne ili obe strane donjeg stomaka i traje jedan dan. Ovulacija se ne dogajda u svakom menstrualnom ciklusu. Sto znaci da menstruacija moze poceti i bez ovulacije. Anovulatorni ciklus se dogodi jedanput ili dvaput godisnje kod zena u dvadesetim i tridesetim, a prilicno je uobicajen kod devojaka za vreme puberteta i kod zena za vreme menopauze.
Како сте ми феминки мои? Јас неможам да дочекам да дојде утре да НЕ добијам... Минатиот пат кога бев бремена, имав болки во градите и ништо друго! Сега навечер неможам да спијам, имам болки во долниот дел од стомакот... и јадам ко ненормална! и исто имам многу гасови, подуен стомак... дури и незгодно ми е да појдам некаде на гости од тие гасови... само во вц киснам! Е сега утре треба да не добијам... стомаков веќе ме боли како да имам добиено... Ајде пуштајте среќа Поздрав
пуштаме срекичка но подоле во твојот пост прочитав за тоа кафеаво, баба рога ке си замине следниот месец ке видиш и да нема поврат ајде само со позитивни мисли и ке биде
Женски мојот тест после 5 мин немаше втора линија и набрзинка го фрлив во фиока бидејќи имав работа. После 3 саати ја отварам фиоката и гледам бледа втора линија. Сепак мислам дека е точен и тоа што не покажа 5 во првите 5 мин. е доволен показател дека е негативен Некоја со слично искуство да не има... ?
напрај усте еден тест..... немозе тукутака да показе втора бледа линија. утре сабајле рано со првата мокраца напрај усте еднас и ке видис мила на со си а ти касни ли менстру.
не верувам после однос било каков знак за бременост да има, ама сепак некоја мамичка на форумов најдобро ќе ти одговори
^ nema vrska beloto pranje go imaat i devojki koe nemale odnoosi mene me interesira pred nedela dena poveke ili pomalce neznam tocno imavme odnos nezastiten dali ako zemam test da proveram ke pokaze posto imam nagoni za povrakanje a Rano e seuste za simptoomi ili nekoe virusishte me ima fateno
Сега е мн рано да ти покаже тестот. Почекај ако ти касни тогаш направи. А инаку и за симптоми е мн рано.