Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Чим ти покажала втора линија, иако бледа, бремена си. Сепак направи уште еден тест за да бидиш сигурна.
    Посакувано е или ?

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    И кај мене на првиот се покажа втора бледа линија, па ете сум си трудничко :D

3. sweetrose

sweetrose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Ако ти покажала втора линија мора да има основа. Ако е позитвна кај тебе со вториот тест и јас ке направам предвремен иако сите викат чекај. Како може да чекаш. Чекам новости.

4. Beluvce

Beluvce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    bremenost bese poskauvana normalno....no test trebase da pravam bare 2 dena ako mi kasni ...jas trebse da ne dobijam na 17 noemvri, a test da napravam kaj 19, ama veke dva dena me bolat bradavicite na gradite i imam pojacan bez miris iscedok, a deneska umorna v kraj..i si rekov sega pram test so saka neka bidi...pa bidejki imav test doma..vednas go napraviv i prvo edna ubava crvena crticka i po 5 min op vtora ama epten bleda,skros bleda i mu vikam na maz mi dojdi i kazi mi kolku crti gleda mislev mi se pricinuva i toj vel dve ama ednata veli mnogu bleda, pa ke pocekam sega uste 4-5 dena pa ke pram uste eden test.

[mod-kirilica:9mcrpb4u][/mod-kirilica:9mcrpb4u]

5. bik23

bik23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    55
    и белувче е бременкоооооооооо
    јупиииии

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ines86

ines86 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    :clap: цеститки за идната мамицка....и да ја доцекаме сите сто ја оцекуваме втората цртицка ;)

7. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    најпрво честитки за блонд и белувце,многу ми е мило што се зголемува бројот на идни мамички!.мојот тест беше негативен,но не се откажувам,продолжувам со нови сили понатаму.поздрав4е :*

8. bestrasnost123

bestrasnost123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    28
    честитки и од мене да ви даде господ здрави,живи, паметни палавковци и јас сакам ама баш сега неможам не ги исполнувам сите услови ха ах да дојде и тој ден побрзо

9. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Е вака сега ми касне 4 дена имав однс на 5 ноември и ни пукна кондомот но тој не сврши и ми вика дека нема место за паника но градите ми се цврсти и стомакот подуен дали е само поради тоа што сум под стрес да ми касне или па да сум бремена... :( :(

10. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    jaс мислам ако ти касни 5 дена најдобро е да си направис тест, така ке бидес најсигурна

11. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Најсигурно ќе дознаеш со тест, знам дека ти е страв да го направиш, ама верувај дека ако не сакаш да си трудна, големо олеснување е кога за 5 минути ќе видиш 1 цртка. Со среќа :*

12. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    но и ми е нередовна секогаш ми иде различно дали и тоа да го земам за предвид :)

13. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Па сега зависи колку различно, ако е два - три дена назад или ти касни толку, мислам дека 5 дена се доволни за да провериш со тест, нито нема да изгубиш. Мене ми каснело и по две недели, ама кога не си трудна , не може да покаже позитивен нели?

14. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    да да ќе почекам уште 3 дена па потоа оти еднаш па вака исто беше направив и утре дента ми дојде :) :)

15. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    И мене ми се има случено да направам тест, негативен и утредента да ми дојде, ама барем ќе знаеш на што си ;)

16. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Честитки и од мене :)

17. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    на како да купам тест за бременост имам само 17 год и овде во градот сите ме познааваат затоа што живеам во мал град

18. ines86

ines86 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    епа драги мои форумџики,сите симптоми сто сум ги имала биле дека ке доага црвената вестерка на гостиииии :devil: ме изненади сабајлево,сто е тука е...ке работиме понатаму на слуЧајот :inlove: поззз

19. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    И јас сум од мал град, знам како е , сега живеам во Скопје и подруго е . Па не знам што да направиш, еднинствено ако си го имаш муабетот и ти е страв дека ќе се посомневаат, можеш да речеш дека не е за тебе и било срам да купи и готово. Би требало тоа да успее ;)

20. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Ќе биде кога најмалку очекуваш, јас сум жив пример, само не мисли премногу на тоа :*

На ines86 му/ѝ се допаѓа ова.