Чим ти покажала втора линија, иако бледа, бремена си. Сепак направи уште еден тест за да бидиш сигурна. Посакувано е или ?
Ако ти покажала втора линија мора да има основа. Ако е позитвна кај тебе со вториот тест и јас ке направам предвремен иако сите викат чекај. Како може да чекаш. Чекам новости.
bremenost bese poskauvana normalno....no test trebase da pravam bare 2 dena ako mi kasni ...jas trebse da ne dobijam na 17 noemvri, a test da napravam kaj 19, ama veke dva dena me bolat bradavicite na gradite i imam pojacan bez miris iscedok, a deneska umorna v kraj..i si rekov sega pram test so saka neka bidi...pa bidejki imav test doma..vednas go napraviv i prvo edna ubava crvena crticka i po 5 min op vtora ama epten bleda,skros bleda i mu vikam na maz mi dojdi i kazi mi kolku crti gleda mislev mi se pricinuva i toj vel dve ama ednata veli mnogu bleda, pa ke pocekam sega uste 4-5 dena pa ke pram uste eden test. [mod-kirilica:9mcrpb4u][/mod-kirilica:9mcrpb4u]
најпрво честитки за блонд и белувце,многу ми е мило што се зголемува бројот на идни мамички!.мојот тест беше негативен,но не се откажувам,продолжувам со нови сили понатаму.поздрав4е
честитки и од мене да ви даде господ здрави,живи, паметни палавковци и јас сакам ама баш сега неможам не ги исполнувам сите услови ха ах да дојде и тој ден побрзо
Е вака сега ми касне 4 дена имав однс на 5 ноември и ни пукна кондомот но тој не сврши и ми вика дека нема место за паника но градите ми се цврсти и стомакот подуен дали е само поради тоа што сум под стрес да ми касне или па да сум бремена...
Најсигурно ќе дознаеш со тест, знам дека ти е страв да го направиш, ама верувај дека ако не сакаш да си трудна, големо олеснување е кога за 5 минути ќе видиш 1 цртка. Со среќа
Па сега зависи колку различно, ако е два - три дена назад или ти касни толку, мислам дека 5 дена се доволни за да провериш со тест, нито нема да изгубиш. Мене ми каснело и по две недели, ама кога не си трудна , не може да покаже позитивен нели?
И мене ми се има случено да направам тест, негативен и утредента да ми дојде, ама барем ќе знаеш на што си
на како да купам тест за бременост имам само 17 год и овде во градот сите ме познааваат затоа што живеам во мал град
епа драги мои форумџики,сите симптоми сто сум ги имала биле дека ке доага црвената вестерка на гостиииии ме изненади сабајлево,сто е тука е...ке работиме понатаму на слуЧајот поззз
И јас сум од мал град, знам како е , сега живеам во Скопје и подруго е . Па не знам што да направиш, еднинствено ако си го имаш муабетот и ти е страв дека ќе се посомневаат, можеш да речеш дека не е за тебе и било срам да купи и готово. Би требало тоа да успее