1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.933

Чим ти покажала втора линија, иако бледа, бремена си. Сепак направи уште еден тест за да бидиш сигурна.
    Посакувано е или ?

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.722
    И кај мене на првиот се покажа втора бледа линија, па ете сум си трудничко :D

3. sweetrose

sweetrose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Ако ти покажала втора линија мора да има основа. Ако е позитвна кај тебе со вториот тест и јас ке направам предвремен иако сите викат чекај. Како може да чекаш. Чекам новости.

4. Beluvce

Beluvce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    bremenost bese poskauvana normalno....no test trebase da pravam bare 2 dena ako mi kasni ...jas trebse da ne dobijam na 17 noemvri, a test da napravam kaj 19, ama veke dva dena me bolat bradavicite na gradite i imam pojacan bez miris iscedok, a deneska umorna v kraj..i si rekov sega pram test so saka neka bidi...pa bidejki imav test doma..vednas go napraviv i prvo edna ubava crvena crticka i po 5 min op vtora ama epten bleda,skros bleda i mu vikam na maz mi dojdi i kazi mi kolku crti gleda mislev mi se pricinuva i toj vel dve ama ednata veli mnogu bleda, pa ke pocekam sega uste 4-5 dena pa ke pram uste eden test.

[mod-kirilica:9mcrpb4u][/mod-kirilica:9mcrpb4u]

5. bik23

bik23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    55
    и белувче е бременкоооооооооо
    јупиииии

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ines86

ines86 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    :clap: цеститки за идната мамицка....и да ја доцекаме сите сто ја оцекуваме втората цртицка ;)

7. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    23
    најпрво честитки за блонд и белувце,многу ми е мило што се зголемува бројот на идни мамички!.мојот тест беше негативен,но не се откажувам,продолжувам со нови сили понатаму.поздрав4е :*

8. bestrasnost123

bestrasnost123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    28
    честитки и од мене да ви даде господ здрави,живи, паметни палавковци и јас сакам ама баш сега неможам не ги исполнувам сите услови ха ах да дојде и тој ден побрзо

9. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Е вака сега ми касне 4 дена имав однс на 5 ноември и ни пукна кондомот но тој не сврши и ми вика дека нема место за паника но градите ми се цврсти и стомакот подуен дали е само поради тоа што сум под стрес да ми касне или па да сум бремена... :( :(

10. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    jaс мислам ако ти касни 5 дена најдобро е да си направис тест, така ке бидес најсигурна

11. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    654
    Најсигурно ќе дознаеш со тест, знам дека ти е страв да го направиш, ама верувај дека ако не сакаш да си трудна, големо олеснување е кога за 5 минути ќе видиш 1 цртка. Со среќа :*

12. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    но и ми е нередовна секогаш ми иде различно дали и тоа да го земам за предвид :)

13. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    654
    Па сега зависи колку различно, ако е два - три дена назад или ти касни толку, мислам дека 5 дена се доволни за да провериш со тест, нито нема да изгубиш. Мене ми каснело и по две недели, ама кога не си трудна , не може да покаже позитивен нели?

14. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    да да ќе почекам уште 3 дена па потоа оти еднаш па вака исто беше направив и утре дента ми дојде :) :)

15. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    654
    И мене ми се има случено да направам тест, негативен и утредента да ми дојде, ама барем ќе знаеш на што си ;)

16. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    580
    Честитки и од мене :)

17. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    на како да купам тест за бременост имам само 17 год и овде во градот сите ме познааваат затоа што живеам во мал град

18. ines86

ines86 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    14
    епа драги мои форумџики,сите симптоми сто сум ги имала биле дека ке доага црвената вестерка на гостиииии :devil: ме изненади сабајлево,сто е тука е...ке работиме понатаму на слуЧајот :inlove: поззз

19. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    654
    И јас сум од мал град, знам како е , сега живеам во Скопје и подруго е . Па не знам што да направиш, еднинствено ако си го имаш муабетот и ти е страв дека ќе се посомневаат, можеш да речеш дека не е за тебе и било срам да купи и готово. Би требало тоа да успее ;)

20. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    654
    Ќе биде кога најмалку очекуваш, јас сум жив пример, само не мисли премногу на тоа :*

На ines86 му/ѝ се допаѓа ова.