Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Ќе направам уште еден, еве го тестот кога ја забележав цртката после некое време...

Прикачени фајлови:

• 250820132105.jpg
      250820132105.jpg
      Големина на фајлот:
      44,3 KB
      Прегледи:
      384
  2. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    ајде "BellaS" што направи не не држи во неизвесност прај тест,чекаме позитивни резултати.... :*

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Срцка направив и негативен е, ќе ми дојде денес сигурно. Секако не планираме со вереникот бременост и се пазиме, сега за сега ми одговара нег. резултат :lol: :*

4. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Вереник со "негативен резултат"... :o

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Свадбата од х причини моравме да ја закажеме догодина, и не доага во предвид да сме со бебето на свадбата :lol: затоа се пазиме сеуште

6. elenn

elenn Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    здраво девојки!...
    јас сум нова на форумов, редовно ве читам па од денес и ја ќе ви се придружам.
    И јас и мм веќе подолго време очекуваме бебе, пробуваме.... :$ :lol:
    во јануари имав missed abortion во 8 ма недела и многу се разочарав но еве помина некое време и сум многу подобро па со нови сили чекаме 2 цртки...
    еве моментално сум во исчекување да НЕ добијам, додуша има време до понеделник, ама потајно си се молам месецов да биднало... Многу ми се спие еве моментално |-) готва сум да заспијам, неможам да работам па се уклучив малку да се раздрмам :) . Не е дека не сум спиена навечер спијам по 10 саати и пак преку ден многу исцрпено се чуствувам. Инаку и градиве ме болат, а и ми се јаде прилично :tmi: малку сиптомиве како да ми се појачани од претходно. Што мислите вие има симптоми? :^) :* поздравче до сите

7. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Срце, жал ми е за загубата, ама како што викаш и ти со нови сили напред. Симптомите се како за бременост, ама сигурно знаеш дека не се исти кај сите и не се оптоварувај мн мн со симптоми. Дај боже да значи бременост. Ти ја пуштам сета среќа на светов во понеделник и ти да не израдуваш. :*

8. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Имам едно прашање т.е дилема :) Цервикалната слуз што ја имаме за време на овулација треба да е прозирна или белузлава мене ми е како белка од јајце :?: ??? :hug:

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.269
    баш таква треба
    да е како белка

10. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    :!: како белка од јајце....

11. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Девојки ве молам за помос. Прасањето можеби не ми е за во оваа тема но се надевам ке можете да ми дадете некој совет. Скоро секој месец имам некој си кафеав исцедок бев и на лекар ми велат дека не е нисто, овој месец исто така имам усте од средината на месецот и не бев толку загрижена се додека пред 3 дена не направив тест кој е позитивен но исцедокот не престанува не е многу го има само при брисење но ме загризува многу. Денес бев и на гинеколог но бидејки не сум во државата овие овде не се како кај нас да ми дадат несто да ми престане исцедокот, ми рекоа само дека е мн. рано да се види било сто бидејки последна менструација ми бесе на 1 август и според нив по недели сум 4+2 така ми рекоа и ме натераа да испитам преку крв денес и треба во понеделник пак за да видат дали се покаЧува бета хцг или не, а јас јадната секој ден правам тест и со прва мокраЧа и навеЧер и сите се позитивни со побледа линија но сепак ја има. Вие сто мислите дали сепак е рано или има место за паника, ако има некој со слиЧно искуство или некој совет да ми даде мн.ке ми помогне.

12. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Јас мислам дека нема место за паника почекај до понеделник напрви го испитувањето што ти рекоа ;) тој кафеав исцедок можеби е од инплатацијата на сакусот. Да не дај Господ ако станува збор за спонтан еден ден ке има кафеав исцедок, другиот црвен и до вечерта нагло прокрварување. Затоа немој да се грижиш кај тебе велиш дека кафеавиот исцедок трае неколку дена според мене не е ништо страшно. А ти мереа ендометриум? Колкава е дебелината? Немој да се секираш, само мисли на позитино и не мисли воопшто на тој исцедокот :*

13. natasha-zg

natasha-zg Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Devojki neznam dali da napravam test seuste dali e rano. Gi imam slednive simptomi zamor, grcevi vo dolniot del na stmakot, poduenost i zapek, ponekogas i mi se gadi , bolki vo grbot, i nervoza poslednive dva dena. Treba da dobijam nakaj 12-14. Dali ako napravam test ke ima rezultati ili da pocekam?

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Ехеее имаш време за тест сега и да си бремена нема да покаже.Дури можно е и да си во овулација штом за две недели треба да ти дојде.Почекај барем до датата за добивање.

15. elenn

elenn Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    здраво на сите! како сте денес? јас еве на работа , ама неможам баш да се сконцентрирам да работам... :lol: денес треба да НЕ добијам 28 ден од циклусот ми е. Инаку имам многу редовен циклус ми доаѓа 26-28 дена најдоцна. Попладне планирам да купам тест, па утре сабајле со Господ напред како што се вели :) . Само како ќе изржам до сабајле .......тоа незнам.... :tmi: ајде да не досадувам бидете ми поздравени и со среќа на сите :*

16. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Можеш со Sure Check и попладне да го направиш тестот ;) ајде да си видиш 2 црти и да не израдуваш :*

17. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Ајде со среќа на сите што чекате... Септември од секогаш бил плоден месец па се надевам дека и нас ќе ни се посреќи овој месец :) мене ми почнуваат плодните денови, ама не нешто многу се замарам... незнам дали стварно ми се случува ова или ми се прават филмови... ама на стомак неможам да спијам, како да ме дрват градиве :lol: и стомаков ме боли како да имам добиено.... Ама здравје ќе си почекам, па можеби и баш за роденден ќе го добијам најубавиот поклон :D Ве поздравувам :inlove:

На tinavip му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    ајде останува да чекаме...до крајот на неделава треба да има нови мешиња ;) :inlove:

На tinavip му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    со среќа на сите што сме во исчекуванје....дај боже овој месец сите со две цртички.....е досте беше со тоа негативните тестови....одиме напред овој месец со позитивнииииииии... :* :inlove: :rofl:

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    8.915
    Здраво..да си прашам јас :$ добив на 18 август а по 4 дена ми заврши..имавме однос со вереникот на 27 август...денес ми се повраќа ама онака како да неможам да повратам туку како да ми стои грутка во грлото (ова ми се случуваше кога бев бремена но жално заврши несакам да се потсетувам на тоа) плус ме боли глава (незнам дали тоа е симптом) :lol: а и најверојатно имам температура може 37 и се осеќам малаксана...можно ли е да сум бремена или само таков ми е периодов ради времево или ради стресот од подготовките за свадба :lol:
    а да и многу често мокрам..ноќе може 2-3 пати станувам за вц
    молам за одговор :*
    п.с а баш сакам да видам две црти :P