Па,освен овие симптоми (кои може да ти се за PMS) не ги спомена оние најраните што се појавуваат...Имплантациско крварење (мали кафеави или розови дамки) и засилен воденест бел исцедок.Можеби ти ќе ги немаш,не се случај баш кај секоја жена.Kако и да е,ти го посакувам резултатот кој сакаш да го видиш
Имам воденест исцедок само не е бел ни густ и не е засилен, затоа и не обрнав многу внимание на него. А за тебе мислам дека најдобро е да направиш тест за бременост преку крв така ке дознаеш на што си преку крвта се открива најрано што и да има
Да,еве во петок ќе одам за тест преку крв.Се надевам ќе покаже,колку и да е рано. Ќе ви пишам дали има Јуниорче
почекај си барем уште неколку дена и напрај си еден обичен тест нема потреба да одиш преку крв да проверуваш да не си плаќаш поскапо...доколку си бремена а веќе велиш ти касни купи си и напрај на прва мокраче....ајде дај боже да има јуниорче
здраво девојки како сте што има ново се појавиа две црти кај некоја од вас.зазаркоеци ласица и сите други што очекувате сега да не добиете? јас вчера добив и многу ми беше лошо имам многу силни менструални болки ист такс и разочарувањето секој месец е се поголемо.не знам веќе што да направам.ми рекоа да одам кск доктор хаџи лега во ремедика за инсиминациа сега не знам колку е успешно тоа ама не сакам веќе да чекам да ми се случи чудо секој месец исто разочарување. многу ви б'агодарам на сите девојки за всшата подршка и советите. по
ти пишав и во друга тема, во исчекување сум, за 3-4 дена ке знам дали е успешна инсеминацијата од Хаџи Лега, ама не сум многу оптимист... можеби се плашам од разшчарување, ма да прва инсеминација ми е
Секогаш кога треба да ми дојде два дена или ден пред тоа имам кафеав исцедок и веднаш следниот ден ми дојде но овој месец е поразлично веке недела време имам само кафеав исцедок,и во оваа недела само по 2-3 капки крв имам на влошката , незнам за што се работи ве молам за помош ?
Јас мислам дека треба да си направиш тест за откривање на рана бременост, мислам дека бебенцето е на паттт
Нема што да се мислиш утре трк до аптека и земај тест ке видиш на што си, барем главата ке ти се разбистри ти посакувам да го видиш резултатот што тебе ти одговара најмногу со срекааа
Би требало денес да навлезам во 5-та недела. Тестот беше позитивен, закажавме на гинеколог во петок. Немав никакви симптоми се до денеска, кога на тоалет хартијата утрово остана кафеав исцедок. Ве молам ако некоја знае да ми каже што би требало тоа да значи, имам уште неколку дена до гинеколог а ова нема да ме остави на мира.
По мене немора да е ништо страшно ама не чекај до прегледот или по тел. или лично да си прашаш за исцедокот
многу ви благодарам за подршката девојки. изгледа пак овој месец остануваме истите ние ветераните железните жени да продолжиме со ова борба.само не знам до кога ќе можам при крај сум со силите со надежта и најважно нервите.ќе ми попуштат немам веќе толку самодоверба дек( еден ден ќе се радувам и јас
тоа беше утрината, еве сега пак отидов до вц, мокрев и како ништо да не било претходно. Сигурно е нешто во врска со зацврстувањето на плодот во матката. Денес докторката не ми е на работа, ќе видам денес како ќе се одвива, ако се појави пак, ќе барам порано преглед, да не чекам до петок.
Zdravo devojki, jas sum nova ovde I imam edno prasanje za vas. Mesecov za prvpat imavme nezastiten odnos so decko mi ama samo nekolku minutki pa posle so kondom. Sinoka povtorno, no se trgna na vreme. Treba da dobijam na 10-ti no dobiv utrovo ama bez nikakvi simptomi, ni bolka vo stomak ni vo gradi. Vcera popladne mi bese mnogu loso. Cudno mi e bidejki nema voobicaen miris e I mnogu svetlo rozeva krvta, a obicno sekogas imam simptomi barem edna nedela pred da dobijam. Prasanjeto mi e mozam li da napravam test iako "imam" I dali postojat golemi sansi za bremenost od ova sto vi go kazav? P.S. Zaboraviv da kazam deka imam nekoe cudno cuvstvo za prv pat (ili da kazam pretcuvstvo) I premnoguuu mi se spie iako spijam po 9-10 saati dnevno.