Мислам дека ти е класична менс. е сега може поразлична од другите месеци ама и тоа се случува еден ден порано и чиста крв не е нешто невообичаено
девојки и јас имам едно прашање, еве веќе неколку месеци се обидуваме за бебенце но неуспешно, овој месец бевме доста активни во плодните денови... треба да добијам на 15ти но пред неколку денови имав зголемено колицество на бел исцедок а наредниот ден имаше многу неубав мирис..си велав дека е некоја бактерија па се напив увин чај реков да пробам и веднаш помина, сега остана белиот исцедок и некоја тапа болка во јајниците...понекогаш имам вртоглавица и мачнина после јадење ама за кратко поминува....се плашам дека нешто не е во ред па еве да побарам и ваше мислење?
Еее се најдовме..истото и мене ми се случува...и јас на 15 НЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈАМ и ние бевме пре активни во плодните денови.. и мене исто ми течи многи бел исцедок имам и слаби болки на матката и слаби боцкања на јајниците....ајде се надевам дека е бременост очајно сакам бебе......
mwamwa напиша: девојки и јас имам едно прашање, еве веќе неколку месеци се обидуваме за бебенце но неуспешно, овој месец бевме доста активни во плодните денови... треба да добијам на 15ти но пред неколку денови имав зголемено колицество на бел исцедок а наредниот ден имаше многу неубав мирис..си велав дека е некоја бактерија па се напив увин чај реков да пробам и веднаш помина, сега остана белиот исцедок и некоја тапа болка во јајниците...понекогаш имам вртоглавица и мачнина после јадење ама за кратко поминува....се плашам дека нешто не е во ред па еве да побарам и ваше мислење? Еее се најдовме..истото и мене ми се случува...и јас на 15 НЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈАМ и ние бевме пре активни во плодните денови.. и мене исто ми течи многи бел исцедок имам и слаби болки на матката и слаби боцкања на јајниците....ајде се надевам дека е бременост очајно сакам бебе...... ех дај боже да е тоа, јас некако се замислев затоа што не е вообичаено како до сега, реков ајде можеби некој има слично икуство... искрено да ти кажам премногу бев опседната минатите месеци за секој симптом си велев еве може сум бремена и на крај многу ми беше тешко...сега си велам не се замарам ако биде нека биде...
Едноставно немој да се стегаш...опушти се...хахах и мене ми го велат истото...ама ќе биде..кога бог рекол....се надевам овој месец да си ја добиеме веста дека ќе бидеме мамички
Zenski eve me pak mene .. Me nemase podolgo vreme imav nesto obvrski .. I da se pofalam deckoto me pobara oficijalno za zenicka ...Kako i da e,muabetot mi bese,koga bev na ginekolog ne mi pravea test preku krv tuku samo vaginalno eho .. Doktorkata mi kaza deka ne i se gledala eventualna bremenost i da dojdam sleden pat na test preku krv...Ama nesto cudno se slucuva .. Vi napomenav deka prosliot mesec imav samo 3 dena menstruacija ( dodusa ne bese toa bas kako menstruacija), vrtoglavici,omalaksanost,cesto mokrenje,temperatura 37,5 - 37,6 konstantno, i sl... Ovoj mesec trebase da dobijam pred 2 dena no seuste nemam dobieno .. Primetiv deka imav zgolemen iscedok pred nekoj den so cuden miris,a denes bledo rozenikav e i koga se izbrisav imav kapka do dve krv.. Sto mislite za mojot slucaj? Ima li moznost za bremenost ? Ocajno mnogu sakam bebence .. Ve molam site sto imate vakov pa i slicen slucaj pisete mi da znam Ljubov i pregratki do site sto docekale = i tie sto doprva ke se izraduvaat
peperutceto направи си тест,може да е бременост а може и мензис...јас навивам за позитивен тест и да не израдуваш.... еве и јас чекам да недојди баба рога-требаше вчера ама уште ја нема
ајде израдувајте не со позитивни резултати... сите да се радуваме дај Боже да не ви дојдеее ви пуштам среќа
Tоа што ве болат јајниците и градите како пред добивање не значи дека не сте бремени. И мене ме болеа и уште ме болат па ете излезе дека сум бремена други симптоми, ако беа симптоми, бев претерано нервозна до датумот за добивање и одвреме навреме ми доаѓаше топло одвнатре. Незнам дали се тие воопшто симптоми се надевам помогнав, ајде среќно на сите што чекате
Вака девојки сакам уште еднаш да ве прашам. Колкави се шансите за бременост покрај 3 нег. теста и понекогаш имам болки во стомакот и половината едвај забележливи и вените на градите ми се маааалце по видливи? П.С сум поправена 2 кг
Здраво на сите Сакам да ми дадете Ваше мислење врз основа на тоа што ќе ви го изложам. Вака, со дечко ми имаме незаштитен сех ама никогаш не свршува во мене, се пази. Последниов месец некако од пред две недели прво имав гадење, едно утро кафето не можев да го пијам од што ми се гадеше, па после прекина и беше најнормално. Последен пат имам добиено на 20ти Август и според пресметка треба да добијам 9ти септември. Од вчера пак нешто ми се згади ама помина а денеска како на расипани јајца уздригнувам и чуствувам во организмов и имам нагони на повракање ама не можем да повратим. Стомакот ми е многу подуен, речиси како 2 месец да сум бремена. Морам да кажам дека чуствувам така да се рече мали болки како пред добивање во стомакот. Ме интересира и би ве замолила според вас да ми кажете дали ова се еден вид на знаци на почетна бременост или ми е од прелада,затоа што владее некој вирус. Се надевам во поскоро време ке си добијам одговорче . Ве сакам сите
ако се пазите ако не свршува во тебе значи нема шанси да си бремена но никогаш не се знае можеби во предсемената течност се криело некое сперматозоидче посигурно ти е да си почекаш да ти закасне и да си направиш тест.. а ако према твоите пресметки си требала да добиеш на 09.09 тогаш ти касни 2 дена.. шо значи напрај тест да не му ја мислиш многу [color=#004000BeautyQueen][/color] трите теста ги направи по закаснување на менструација или уште ти нема закаснето ???
Епа почекај уште два дена, ако не добиеш направи си тест- и ќе излезе што ќе излезе- позитивен или негативен
[color=#004000BeautyQueen][/color] трите теста ги направи по закаснување на менструација или уште ти нема закаснето ???[/quote] Добив, но бидејќи има случаеви на почетокот да добиваш решив да направам тест за секој случај.... знам дека покрај менс. и нег. тестови изгледа како да нема бременост но сум сведок на многу ситуации кога тестовите многу пати покажале лажно нег и не само еден направен тест туку повеќе..
Mене ме болеа градите пред два-три ден и еве сега болката ја снема,одвреме навреме имам тапа болка во стомак па во грб и нагони на повракање сабајле и навечер само ...незнам дали тоа се симптоми за бременост или ....збунета сум а веке ми касни
Devojki sakam da ve prasam dali mozi uste utre da napravam test za bremenost?....situacijata mi e vakva:Na 19 avgust dobiv… Na 23 pocnav so klomifen.. Na 27 avgust gi zavrsiv… Na 30,31,1,2, plodni denovi....Od 27 pa se do 5 imav sekoj den odnos....od simptomi samo kiselini,zgolemen apetit,i pospanost....inace na 15 ne treba da dobijam....aj ako saka nekoj neka mi odgovori....fala odnapred....<3