Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Eve mene seuste mi kasni 3 dena veke :D :D .. Sto mislite do koga da pocekam da napravam testce ? :) .. :inlove:

2. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Минатиот месец добив на 9 а сега е 12 ?? :?: :?:

3. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    се истите мене стомак ме боли и ми е подуен а и градите одвреме навреме и ми е никакво се гадно ама најверојатно ќе добијам деновиве иако помина 9ти.

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) ајде утре и трите по еден тест

На SimonaTino и Cacuvche им се допаѓа ова.
  5. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    113
    Ме интересира за колку време почнуваат да се јавуваат симптомите на бременост,освен тоа каснењето на менструацијата како на пример повраќање,болки во градите и ред други работи :) ?

6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    јас осетив недела..недела и пол пред да ми касни дека нешто се случува во мене

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    По 3 недели од бременоста ја имав онаа лоша киселина и мачнина...само тогаш и со првата бременост и со втората
    Со првата се сомневав па тест правев ,а со втората веќе знаев

8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    A poduen stomak i gasovi???

9. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    мене ме интересира дали мора да се појави она имплатациско крварење од 1-2 капки, бидејќи јас немам ништо, немам ни симптоми, баш никакви, а пред 2 недели ми правеа инсеминација, и сега ако не добијам денес утре ќе правам тест... се плашам да не е негативен, затоа и уште не сум го купила :P ама немам ништо сеуште, а никогаш не ми каснеше, 27-28 ден доагаше, до душа денес е 28 :D ај до утре ќе знам

10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450

Леле имам претчуство дека конечно ќе биде позитивен тестот.
    Ако секогаш ти беше точна менструацијата значи има тука нешто штом ти касни.
    Многу се надевам дека си успеала.
    Да ме охрабриш и мене да направам инсиминација ако гледам дека некоја успеал така.

Поздрав и само позитивно немој да се разочараш без причина ;)

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    не мора да се појави имплатациско крварејне јас по 3 пат сум бремена па ни еднаш сум немала такво нешто

12. dejana2

dejana2 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    38
    Ова е индивидуално. :) Овие симтоми ти што ги наведе сите ги знаеме како типични и симптоми кои укажуваат на бременост. Ама кај секој е различно, еве јас немав никакви симптоми освен болки во градите, што е и менструален симптом. :) Повратив прв пат во втори или трети месец, од тогаш почнаа да ми се појавуваат симптомите, како променливо расположение, хормони до таван..

Иако кај некои трудници ова го има, сепак не мора да значи дека мора да се појави. Кај мене немаше :)

13. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    ме интерсеираше и мене тоа имплациско крварење...еве ја нема уште бебе рога а тоа крварење го немаше кај мене :( дали да одам да земам тест...но се плашам од резултатот :devil:

14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    уф... не да се плашам, ... после одам по тест, па до утре ако не добијам ќе го правам

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки и јас се замарав едно време со тоа имплантациско па после многу ми рекоа дека немале тоа кога забремениле, така и вие олеснете си го тоа од глава и мислете позитивно, ке успеете! На сите ви посакувам да видите најбрзо позитивен тест и да славиме тука:) ајде чекаме утре убави весто, нека почне новиот бран на трудници :inlove: :rofl: се надевам и јас брзо ќе се вбројам во нив :$

16. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    другарчиња а бе не се замарајте со имплантациско крварење, колку повеќе читате, толку кај себе ги барате истите симптоми што има најмала можност да се случат кај сите бидејќи секој организам е различен. Имплантациското крварење може да се случи од многу причини, од сексуални односи во најрана бременост, од недобра поставеност на плодот во матката, од пукање на водњаста циста ако се има и не знам од што друго. Секоја бременост е различна, и не се оптоварувајте со примерите на другите. Во ред е да се споделуваат искуства, и од нив многу се учи, ама најкомпетентни за таа област се докторите. Еве на пример кај мене не се случило никакво гадење, повраќање и други симптоми што се смета дека се задолжителни, и сите ми се чудат на тоа, но не и докторот, тој само искулирано ми рече дека кај секого е различно и дека баш убаво што ете кај мене се е во ред со тоа, но јас имав проблем со кафеав исцедок кој се воспостави дека е имплантациско крварење па со инјекции и таблети препишани од докторот се помина во најдобар ред. Сакам на сите трудници да им порачам да не се преоптоваруваат, туку со радости и позитивни мисли да си ја терат блажената состојба.

На eci85, Laura87 и zalosna им се допаѓа ова.
  17. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Lele zenski stvarno neznam sto da pravam ... :| Eve uste baba roga ja nema, 5 den veke, pred malce dobiv nagon za povrakanje ama ne povrativ ... Denovive sum kako pregazena od kamion celo vreme sum nekako omalaksana,glavobolki i vrtoglavici imam strasni,imam nekoi tapa bolki vo dolniot del od stomakot,mi se gadi od vreme na vreme i primetiv nekoi parfemi nemozam da gi podnesam i mi smeta mnogu crven piper vo jadenjeto,mnogu mi se jade,i mislam deka sekoja koska me boli pogotovo grbot i kicmata... Seuste nemam zemeno test,iskreno se plasam od negativen rezultat.. Sto mislite vie spored ova sto vi go pisav pogore? .. Ima li nekakvi sansi za bremenost?? .. I do koga da pocekam za da zemam testce?? :/ .. Fala vi odnapred :) :) :*

18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Се што напиша погоре се симптоми за бебеееенце на пат, ако ти е циклусот редовен а 5 дена ти доцни ајде трк до аптека и чекам убави вести :*

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :^) зошто не правиш тест?

20. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Lele cul te Gospod :D .. Inace ne napraviv do sega test,poradi toa sto si rekov da pocekam da vidam uste nekoj den .. Ama eve utre ke otidam ke kupam i pustete mi sreka da se izraduvam jas i da ve izraduvam i vas :D .. Pregratki i ljubov do site :inlove: