До milagirl Аман бе луѓе, за каков "проблем" барате помош. Сте живееле во мал град па ве познавале сите срамота било да купите тест. И јас сум од мал град, меѓутоа сега сум Скопје, и нема врска. Небаре сите апотекари те познаваат, како да не. И верувај тие цел ден работат нон стоп се луѓе, ќе се замараат со тебе што си купила тест за бременост. Можеби си купила за некого друг, од каде па знаат тие? И што и да те познаваат? Со трчање ќе отидат дома ти да им кажат на твоите? Како да не. Или па веќе оди со некоја братучетка, другарка па нека ти купат тие.
здраво на сите,како сте идни мамички?ме интересира дали мора да се чека 5мин.за да се види втората црта на тестот или ако е позитивен се показува веднаш после првата,бидејки јас не чекав ниту 2мин.откако се појави една црта,туку мислев дека е негативен тестот и веднаш го фрлив,а сеуште ми ја нема тетката на гости.благодарам однапред.поздрави до сите феминки...
Фала на прашање добри сме Јас за мојот чекав 5 минути, ама за тоа време не го тргав капачето, така што не знам кога се појавила линијата, само знам дека кога го тргнав имаше две. Направи си уште еден и почекај 5 мин
Мојот беше Shure check 99%,има нели на средина едно што се поместува напред назад, има и пипета внатре, не мочаш дирекно на стапчето.
jaс направив најобицен тест како лентицка сто се и втора линија се појави дури во 3-4 мин, мозеби во првите 2 била бела па потоа зарозовува или поцрвенува, кај мене бесе розова
Vaka, sakam da ve prasam nesto, poslednata menstruacija mi bese na 30.10. Pred edna nedela imavme odnosi so decko mi i toj svrsi dva pati vo mene. posle edna nedela, t.e. vcera povtorno imavme i toj povtorno svrsi vo mene. Dali e stetno toj postojano da svrsuva vo mene se dodeka ne ostanam bremena, a ustvari test za bremenost seuste ne sum kupila i posle 2 nedeli planiram da zemam i da vidam dali sum bremena ili ne. [mod-kirilica:2wrkgdmm][/mod-kirilica:2wrkgdmm]
луѓе помагајтее требаше да ми дојде на 18 ама ми касни еве веќе 4 дена а ме боли глава скоро секој ден и тоа неподносливо ама градите не ме болат како кога треба дан добијам а кичмата и јајниците ме болеа пред некој односно два дена пред датумот за менструација ама ете не добив и сега не ме болат ич а главата продолжува да ме боли.Дали главоболките се симптом за бременост?А се осеќам нервозна и напната како за добивање ама никако да добијам
Мене никогаш не ми доцнело, ама месецов ми доцнеше 2 недели, и немав никакви симптоми дека ќе добијам, таман се стокмив да одам на гинеколог, ми дојде... И неколку мои другарки исто, немаат ПМС а им доцни, ама ете добивме. Така да не се секирај, времето е такво никакво, затоа....Ако чувствуваш дека ке добиеш ќе ти дојде, освен ако не си направила намерно некоја беља. А користеше ли кондоми?
Намерно нема шанси а кондоми не користевме а ги имам симптомите за добивање ама не добивам имаш право може да е од времево и фала многу малку ми олесна
А да не знаете дали апчињата како што се аналгинот далеронот влијаат врз тестот на бременост затоа што денес пиев изгледа имам внатрешна температура а утре сакам да го правам тестот Извинете за оф топик
zdravo, pred nekoja nedela doznav deka sum bremena ama doktorot mi rece deka e rano da se vidi na eho pa samo preku krvta konstatira jas edinstveno sto imam bolki kaj jajnicite ama ke ja ima pa ja nema ne e konstantna i oteznato mi e disenjeto na momenti ali e toa ok ve molam kazete mi. [mod-kirilica:2efjqvq9][/mod-kirilica:2efjqvq9]
anuskap стомакот нормално боли матката се сири, јас имам исто од време на време болки, една недела имав јаки болки во брадавиците на градите но пред 2-3 дена полката многу ми се намали
Нормално е да те болат јајниците. Еве мене уште ме болат, т.е ме заболуваат неколку пати во денот, не грижи се за тоа. Инаку со вагинално ехо може да се види бременоста.
Самото бело прање не е симптом, туку нормално присутна појава кај жените, а промените на истото може да бидат симптом на бременост.