VE vaka nekolku prasanja povrzani se site edno so drugo, Koga e najdobro da se naprave test za bremenost,ako se naprave 5 dena pred da ti dojde menstru.ke pokaze negativno toa znam,nekade niz forumot procitav deka dokolku imas belo pranje deka mozebi ne se fatilo,iiiiiiiiiiii iako imam edno dete ne me drzese neizvesnosta i iako napravev test se razbira negativen rano e ,ama i mene kako site me drze neizvesnost treba da mi dojde ili da ne mi dojde na 8 ili 9 a se sam zaboravila iako toa bese pred 4-tiri godini ,,,,i vaka sakam da prasam simtomi(gi citav site) momentalno non stop mi se spie i za prv pat deneska malku mi se gadese i ne znam zosto zdivot nekako ne mi mirisase naj naj(ama toa otsabajle samo)i malku po malku me bole dole meseto najnormalno i NERVOZA samo sto dojde od nikade i odma pomine .
најдобро да ти касне менс.неколку дена може и на првиот да си направиш тест, белото прање не е знак дека си или не си бремена (го имаат сите и бремени и стари и млади ), а симптомите за бременост се речиси исти со тие за менструација.. болки во стомак јајници.. на некои им се гади и сл.. останува да чекаш да дојде 10.10 да си направиш тест паа со среќаа
Здраво девојки, Прво на сите тие што забремениле им честитам На тие други што имале спонтан да ви кажам дека многу ми е жал навистина, ама морате да бидете силни животот продолжува понатаму пак ќе успеете Еве јас скоро 3 години што се обидувам ама сеуште не сум успеал, прво кога добијам секој месец многу се растажувам ама после пак со нови сили продолжувам понатаму. Редовно ве читам не сум пишал зашто некако сакав да се одалечам од темата „бременост„ зашто само со тоа се преокупирам ама не можам пак, сатанав зависна од вас Се чуствувам како да ве познавам. Сакав да прашам некоја што има искуство,последна менструација ми беше во 7 септември. Сега веќе една недела имам бел секрет без боја лигаво е многу особено кога одам во вц имам повеќе. Нема мирис ниту пак боја ама тече многу.Никогаш порано не сум имал вакво нешто. Може да е знак за бременост зашто за овулација касно е веќе треба да добијам? Исто така та спомнам дека сум земал полигинакс вагиналети кога ми заврши менструацијата и едно апче Дифлазон може да е од тоа? Поздрав и многу ви благодарам за вашата подршка
И мене ми се има случувано, тоа си е еден вид вагинален исцедок кој не знам зашто ми се појавува, ама не значи дека само кога овулираш може, може и пред да добиеш. Од апчиња може да се јави бело прање, а и ова може да ти е нешто такво дури и да не е баш бело. Бременост според мене ова во никој случај не би требало да значи, затоа што нема врска вагиналниот исцедок со бременост. Да беше така, јас колку деца ќе сум имала досега....
zdravo na site ...na ovaaa tema prvpat pisuvam ...se nadevam deka ke mi pomognete ...jas posledno imav dobieno na 2 septemvri i uste nemam dobieno imam glavobolki imam vrtoglavici a pred dva dena napraviv test koj mi pokaza negativenn hmm mozno li je da sum napravila test mn ranoo ili sto moze da je ve molam ako nekoj znae da mi kazee ...odnapret vi blagodarammm
дали ти е редовна менструацијата.. и на колку дена ти доаѓа... ако ти е на 28 или на 30 дена тогаш ти доцни..
mene sekogas mi docnese ali sega pijam apcina od koj bi trebalo na vremme da mi dojde ako ne se lazam ali se uste ne mi ima dojdenoo... pijam apcina Feme ako nekoj koristel neka mi kaze po detalno za niv kolku imat efikasnost
edno prasanje ... imav odnos so partnerot i kondomot se skina zavreme. naseksot,no toj nrmase svrseno,no imase izgleda preetsemena tecnost vo nego.dali moze da ostanam bremena? ve molam na brz odgovor za da znam sto da pravam dali da zemam od tie apcinjata.fala
Iskreno ne mislev tolku mnogu dali ke ostanam bremena samo potprsasuvav na forumite po malku da se naucam nesto pak i eve ovie denovi imav nekoi simtomi ama nema DVE CRTKI,A BAS MISLEV DEKA SE FATILO OD PRV PAT ama toa e toa sega pak na rabota so mazot mi ke cekame da dojde kaj i da e pa ajde pak, ima li nekoja so radosni vesti za ovoj mesec. [mod-kirilica:38ba3do0][/mod-kirilica:38ba3do0]
Zdravo na site! Ako moze i ako znae nekoj neka mi kaze dali ima vrska plodni i neplodni denovi vo koi moze da se zabremeni ili ne? dali e najdobro 14 15 i 16 den posle menstruacija da se ima odnosi so cel da se zabremeni,kako sto veli literaturata za vakvi raboti ili nema vrska koga? dali e mozno da sum bremena a deneska imam slabo krvarenje koe e temno, dva dena pred vremeto za menstruacija (imav gadenje,macnini,zamor i pospanost). Ve molam nekoj da mi odgovori.Fala
Јас колку што имам прочитано така е и се зависи на колку ти доваѓа менст.дали на 26,28 или 30 дена и ке си одредиш кој денови ти се плодни а како што читам ти ги имаш сите симтоми на бременост па така ке почекаш уште два дена за да провериш ,ајде ќе биде ќе биде.
Здраво на сите. Ве молам да ми одговорите на едно прашање...имав однос со партнерот и кондомот се скина за време на односот,но тој немаше свршено ,но имаше изгледа претсемена течност во него,дали може да се остане бремена? Ви благодарам !
Последно имав менструација на 28.09 до 1.10 а другиот ден на 2 имав однос со партнерот незаштитен (само една партија) тој не сврши во мене,навреме го извади и сврши надвор, значи тоа ми беше неплоден ден од тогаш еве помина една недела и денес и вчера често мокрам, имам и бело прање, си јадам нормално можи и одповеке чуствувам замор овие дена (пешачам до факс скоро по пола сат одам и пола сат се враќам пешки и нз дали од тоа вака се чустувам ) но се плашам да не сум бремена, незнам што ми е но денес цело време за тоа мислам а некако вечервава и почна како да ме боли половината, пред некој ден имав и температура ме тресеше, рано е за тест но сакам одговор дали се овие симптоми на бременост или пак можи и нешто друго да биди!?
Poradi toa sto imalo moznost od presemenata tecnost da se zabremeni a toa bas sega ne go posakuvam i zatoa panicam :-\ bidejki nekoi od siptomite veke gi imam iako od rizicniot odnos ima samo edna nedela...
епа секогаш има предсемена течност... тоа што го испушта пенисот за подмачкување може и во тоа да има сперматозоиди.... не се грижи за симптомите малку е рано.. обично се појавуваат пред да ти дојде менструацијата.. и самата кажа пешачиш до факултет и се заморуваш....
па ете си знаела дека и од предсемената течност можи да се остани бремена па зошто тогаш си му дозволила да имате незаститен однос ?(од таа една партија можи чел живот мајка да бидиш) и не паничи сега чекај да ти дојди
Здраво феминки...имам некои симптоми за добивање по се изгледа баба рога ке дојде и овој месец некои велат симптомите биле слични и за бременост но не се надевам