Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    zavisi zavisi pocekaj malku ,jas cekam dva dena vcera trebase da :devil: dojde iako uste ja cekam ama malku i se nadevam :@ da ja nema,oti tu imam bolki vo stomaceto i gradite pa vo nekoj moment gi snema,pa ke cekame uste nekoj den da videme pozdrav taka da ne se razocaruvaj ima vreme uste................. :D :*

[mod-kirilica:2nhpp00o][/mod-kirilica:2nhpp00o]

2. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115

Здраво Bebulle плодни и не плодни денови нема врска и јас мислев така некогас но послем тоа и докторот ми каза дека ке се фати тоа кога оно ке му дојде време а не ние кога ке мислиме,јас на пример останав трудна неколку дена одкако заврсија плодните денови ;) затоа не мисли многу на тоа пушти бригу на весеље и уживајте си со мм :D баш кога најмалку се надеваш тогаш ќе бидне.поздравчиња до тебе :*

3. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Ајде мајки со втора бременост да ве консултирам-дали со втората бременост имавте порани знаци оти сте бремени? Мали мој кој има година и недела дена еве веќе одбиен од цице од 8 полни месеци ни млеко после месец дена имав ниту капеше, а сега од нигде никаде млеко капки од градиве? Да не сум пак бремена? За тест е рано па ќе видиме дали ќе се дружиме во труднички муабети или не.

4. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Ми касни цела недела. Имам боли во јајниците, мали грчеви во долниот дел на стомакот, како пред менструација. Градиве не ме болат, за разлика од претходните ПМС, сега ме болат само брадавиците, и ота многу. Последниве 2 дена ми се јавува и болка во долниот дел на грбот. Гадење немам, ниту некој посебно голем апетит. И онака јадам по 5 пати дневно, а сум слабичка :$ Утрово направиви тест за бременост, оно што е за било која мокраќа, и излезе само една цртка. Обично не ми касни, а ако ми касни тоа е 2-4 дена најмногу. Сношти нешто ми потече долу и целата разочарана, мислејќи дека добив, идам да видам што се случува. Имав исцедок како белка од јајце. Си викам не е можно да ми е допрва се овулација. Веќе ми касни цела недела. И сега сум збунка тотална. Ми касни, а тестот негативен. Совет? Мислење? Некој да имал слично искуство? :^)

5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367

а бре луѓе како може да нема врска плодни и неплодни денови? нормално дека има врска сте прочитале ли вие како се оплодува јајце клетка?

е сега друго е ако не знаете кога ви се плодни денови и ако не осеќате, тогаш треба цело време да се работи на случајот бидејќи неможите да ги одредите плодните денови а не се исти кај секоја девојка. и нормално по овулацијата се испупушта јајце клетка која патува некое време до незнам кај точно па треба да се спои со спрематозоидот па потоа споени патуваат неколку дена да се вгнезди јајце клетката. не е ова буцни прачка пиј вино. и ако маж ви свршил во вас не значи дека истиот ден се останува трудна. дај боже бебулле да си трудна и јас очекувам ама се фрустрирам кога читам вакви работи.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    Zasto me ignorirate? Zasto nikoj nejce da mi pise? :?: ;(

7. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Слушај драга, никој тука не е доктор па да воспостави дијагноза и тоа на невидено. Можеби ти доцни од стрес, може имаш некоја инфекција, може си бремена ама прерано си направила тест. Оди си на лекар испитај си и раат на душичката.

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mdb

mdb Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    269
    МЕНСТРУАЦИЈАТА ДОЦНИ, ТЕСТОТ Е НЕГАТИВЕН

Моментално поминувам нив ова. Ми доцни 9 дена, тет на урина направив пред завчера и беше негативен. Имам редовен циклус, најмногу ми има доцнето 5 дена. Никогаш не сум имала проблеми со половите органи, а инаку со мм се обидуваме да си направие бебенце, повеќе од година дена. Бевме на одмор, и се вративме пред 10тина дена.
    Имате слично искуство? Што се случи потоа? |(

9. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127

Понекогаш од промена на климата знае да доцни, барем мене ми се има случено.

10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Мене ми се случи летово, поточно минатиот месец. Ми доцнеше 14 дена, отидов на гинеколог, виде дека нема циста или нешто слично, но и дека нема абер од доаѓање. Ми даде апчиња Примолут Нор, ги пиев 10 дена по 2 на ден, и 3 дена откако ги испив добив. Сега чекам да видам дали за 2 недели ќе добијам нормално, или пак ќе имам некаков проблем :worried:

Во секој случај посети гинеколог, посебно затоа што се трудите да добиете бебенце со сопругот. Не верувам дека е нешто страшно, но подобро е да се реагира на време.

На mdb му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Мене ми има закаснето еднаш две недели, а секогаш сум имала редовен циклус. Бев сигурна дека сум бремена, а бев на одмор и сакав да направам тест веднаш штом се вратам, кога таму си добив.
    Не дека споредувам со мене, ама јас лично мислам дека не си бремена, за една недела доцнење би ти покажал тестот најверојатно, но за секој случај купи уште еден и ти го препорачувам Sure Check, или пак оди на гинеколог, ако си многу загрижена, таман ќе видиш и дали е се во ред ако не си бремена. :)

На mdb му/ѝ се допаѓа ова.
  12. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115

koга фолекулот ке пукне тогаш има само една зрела јајце клетка во ретки случаеви од тие што искачаат од фолекулот има по две или три зрели клетки,потоа се движат по каналот кој води од јајниците па се до матката каде што во каналот треба да се деси оплодувањето 7 дена трае тој пат некогаш се случува оплодување кога по нашки си броиме пллодни денови,а некогаш не затоа што не стигаат секогаш сперматозоидите до клетката или изумираат од јаката киселина и е можно оплодување да се деси после плодни денови ако клетката е се уште жива или обратно.Мене фолекулот ми пукна на 13 ден од денот кога добив,а останата сум бремена една недела покасно и сето тоа го следевме на лекар бидејки се мереа фолекули а никогаш не се знае кога тоа ке се фати затоа што секој организам е различен јас останав трудна првиот пат 2 дена пред да добијам,а сега останав 2 ипол недели пред да добијам,и секогаш имав редовен циклус на 30 дена.
    Извинете за дугачкиов пост :)

На Lori-30 и BellaS им се допаѓа ова.
  13. ana.nl

ana.nl Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    31
    ne si bremena nemoj ic da se plasis ;)

14. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Фросице прекрасно објаснето :) Сакав да те прашам дали првото детенце е девојче или момче? Имам слушнато дека доколку се фати веднаш после менст. ќе биде момче а ако е пред доаѓање девојче.

15. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115

За жал мене ми беше критична таа бременост имав близначиња фатено и едното напредуваше а другото не и во неговата обвивка почна да се собира крв и можеше да го истурка другото бебе што напредува во погорните месеци и да дојде до ризик и за малото и за мене па докторот ми кажа дека мора да абортирам за да биде во ред,а ако не можело да дојде до спонтан во 5-6 месеци или недај бозе јас или оно,но фала му на Господ по година ипол пауза јас сум пофторно трудна во 8 месец и се надевам како што до сега си е во ред и така ке биде и потоа :)

16. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    ова мозе да е точно,зошто јас имам останато бремена веднаш после мензис и тоа првиот ден и е машко

17. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Така требало да биде... мила ти посакувам со лесно да си го родиш бебенцето и да бидеш најсреќната мама :* Инаку за машки или женски пол, имам читано дека за машко многу поудобна средина требало (помала киселост итн.) и најидеално било веднаш пред плодните денови и на самиот плоден ден, а потоа (пред да ти дојде) биднувало девојче :) Јас немам раѓано па затоа ми се интересни темиве и си чепкам често :lol: Позз

18. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Фала BellaS верувам во господ дека ке биде со лесно здравје усте малку има :rofl: па да се упознаам со малечкото мое (синче),за тоа пред и потоа си во право и мене така докторот ми кажа дека за момче или девојче :* :* :* до тебе поззз

19. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Фала BellaS верувам во господ дека ке биде со лесно здравје усте малку има :rofl: па да се упознаам со малечкото мое (синче),за тоа пред и потоа си во право и мене така докторот ми кажа дека за момче или девојче :* :* :* до тебе поззз[/quote]
    Многу ми е мило за вас, ве гушкам :* и се читкаме, само за убаво ;)

20. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Многу ми е мило за вас, ве гушкам :* и се читкаме, само за убаво ;)[/quote]

ти благодарам усте еднас :* гушки и од нас до тебе поззз :hug: :hug: