Здраво девојки јас сум нова .Само сакам да прашам пред неполни 10дена јас и дечкото мој се триевме еден од друг голи.Се навлажни и тој а и јас,дали има шанси да затруднив?. Ве молам за одговор/совет дали да купувам тест и од кој тест да купам?.
^^ Навистина имаш 25? И немаш никакво сексуално образовани? Или само вака ти се ставени годините на профил? Инаку не, нема шанси да си бремена!
Да трудна си. Одма трк до аптека и купи неколку тестови. Спојлер не ми се верува што се ќе прочита човек на форумов Девојко размисли малце. Може да си трудна ако и само ако имаш односи и ако дечко ти сврши во тебе. (може и од предсемената течност ама во ретки случаеви). Или си сексуално неинформирана, или нема што да правиш и ајде ќе прашуваме глупости по форумот да ни помине време.
Vekje 6 meseci jas i mojot verenik se obiduvame da napravime bebence , no seushte bez uspeh .... Neznam dali ushte e rano da se obratam na doktor specijalist ili da pochekam ushte malku . Inaku imame odnosi dovolno (sekoj 2ri den a ponekogash i pochesto) posle odnos sekogash lezam najmalku chas i redovno pijam folna kiselina . Ve molam za pomosh i za nekoj vashi iskustva ... Blagodaram na pomoshta
Некои прашуваат гинеколог и порано, можеш да си прашаш, секако 6 месеци не е голем период,јас гинеколог прашав ко не можев 3м да останам бремена, значи ништо не губиш, а мислам дека и со тоа што ке разговараш со лекар, ке бидеш многу поопуштена.
A ако се плашиш вака секој месец зошто не користите заштита?[/quote] Izvinete za latinicava od mob. pisuvam. Ne koristime zastita bidejki toj ne saka da slusne za toa.[/quote] о драга моја па за то бебе и двајцата треба да бидите спремни [/quote] така е срцка, во право со 100%
Здраво девојки, Сакам да прашам некоја од вас да ме посоветува што да направам.Последната менструација ми беше во 7 септември.Од тогаш сеуште не сум добил.Знае да ми касни ама не повеќе од 10 дена никогаш досега. Во 17 после 7 дена покасно направив тест излезе негативен.Сега не знам што да помислам.Му се јавив на мојот гинеколог надвор од државата е идната недела треба да дојде. Имам понекогаш менструални болки и јаки и мислам готово добив кога одам во вц ништо. Исто така настината сум имам и температура и цело тело ме боли веќе 3 дена ама не сум употребил антибиотици само парацетамол пиев.можно ли е да покаже негативен тестот после 7 дена покасно а да сум случајно бремена? Не знам што да помислам веќе градите ме болат кичмата само што сакам да го пофторам тестот почнува да ме боли стомакот и мислам дека секој момент ќе добијам.Не сакам лажно да се надевам ама што да направам надежта последна умира поздрав до сите вас и честитки за новите бременки
па ми изгледа како јас кога дознав за бременоста ама не екај секој исто и што се мачиш направи си тест може овој пат е позитиен и ке се израдуваш :geek: ајде ајде направи,па додека дојде гинекологот има време до тогаш ли да чекаш ајде купи си тест и направиго,држам среќа
Slimi, јас последен пат добив на 8ми септември. Правев тест и после недела дена доцнење и после две недњли доцнење. И двата беа негативни. Денес бев на гинеколог. На ехо ништо не виде. Утре треба да одам да вадам бета од крв. Само што бев во веце, на тоалтов видов розевко. Најверојаттно добив. Ми рече и да прокравам до вечеробавезно да правам сабајле тест. Рече дека може сум имала касна овулација па сум забременила покасно. За да се види бременост на ехо потребни се минимум 4 недели бременост. Со среќа и дај Боже да си бремена Пиши што и да се случи, ок?
Здраво феминки да си прашам и јас нешто. Имав незаштитен секс, сврши надвор од мене малку, но се мислам дека пред тоа и во мене има свршено, уште го немам прашано, затоа што по два дена имав исцедок од вагината кој го имаше истиот мирис како спермата, а и после сексот некако цело време чувствував мирис на сперма, симптоми имам многу јадам, ми се спие по цел ден, по малку и ми се гади ама ете сепак не мора да значи дека сум бремена. Ваше мислење...
здраво дечки очекувам мислење од вас последниве месеци имам неррдовна мензис последна менструација ми беше на 09.09 а ми касни веќе 16 дена направив тест пред еднанедела ми при тоа што другата цртичка не се обои но можеше да се примети дека постои денеска бев нс гине ми рече има нешто утре треба да вадам бета но и ми рече ти остануваш трудна но не може ембрионот да се вгнезди кај што треба и паѓа што јас добивам има некоја од вас вакво искуство и дали јас можам да сторам нешто фалаа
Се надевам дека ќе излезе позитиво крвниот резултат кај тебе. Јас вчера немав време да свратам до аптека сеуште не сум направил тест, не знам ни јас веќе што да направам ќе почекам во понеделник доаѓа мојот гинеколог ако не добијам дотогаш ќе одам да гледам што ќе ми каже. Мене повеќе ме збуни оваа што имам менструални болки веќе една недела а сеуште не сум добил и мислам секој момент ќе добијам.Не знам дали се нормални ако случајно постоји бременост овие менструални болки. поздрав и многу ви благодарам за советите и подршаката феминки
дечки денеска бев да вадам бета што ми излезе негативна и докторката ми кажа да пијам примолут или пак да чекам една недела ..но и ми кажа дека сум останала трудна но не се вгнездил ембрионот кај што треба затоа не се покачил хцг ...ова веќе два пати ми се случува не знам што да правам а се друго ми е во ред не знам и да ги пијам апчињата да немам некој несакан ефект ако некој имал вакво искуствоо
Јас вадев вчера бета, излезе негативна 2,9 Добив истото сабајле. Ништо не ми рече гинелогот. Најверојатно ми доцнело од патувањето на кое бевме со маж ми на Закинтос. Демек многу било далеку, магнетни полиња, ова она... И сега? Што да мислам? Штом ми помине менструацијата идам одма на микро брисеви ипоново Пап. Ке види ме ... :/
Девојки потребна ми е мала помош... После колку дена можам да направам тест за бременост од денот на зачнување... Пошто големи се шансите да сум бремена.... имам некои чудни нагони на гадење, повраќање, и подуеност во делот на матката.... дали е можно тоа да биде и во првата недела од бременоста...?!?!?!